Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2002

Οι άνθρωποι θα έχουν προσεδαφιστεί στον κόκκινο πλανήτη έως το 2020


Το αργότερο έως το 2020 θα έχουν προσεδαφιστεί αστροναύτες στον Αρη, ανακοίνωσε ο διευθυντής της NASA, Ντάνιελ Γκόλντιν. Ο ίδιος ανέφερε ότι μελλοντικά θα είναι εφικτή η επίσκεψη άλλων πλανητών ή δορυφόρων του ηλιακού μας συστήματος.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, όπου έγινε συμπόσιο για την επέτειο των 40 χρόνων από την έναρξη των διαστημικών επανδρωμένων πτήσεων των ΗΠΑ, ο Γκόλντιν τόνισε την ανάγκη «αποκοπής» του ανθρώπου από τα δεσμά της γήινης βαρυτικής έλξης και των επανδρωμένων αποστολών σε τροχιά.

«Ας βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι ο πολιτισμός μας δεν είναι καταδικασμένος να ζήσει μονάχα σε έναν πλανήτη» δήλωσε ο Γκόλντιν. «Ας το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι στη διάρκεια αυτής της ζωής το ανθρώπινο είδος θα πατήσει το έδαφος ενός άλλου κόσμου».

Στα επόμενα πέντε με έξι χρόνια, είπε, οι επιστήμονες με τη βοήθεια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού θα μπορέσουν να κατανοήσουν επακριβώς τα προβλήματα υγείας και την καταπόνηση που υφίσταται ο ανθρώπινος οργανισμός στη διάρκεια των διαστημικών αποστολών.

«Όχι νωρίτερα από το 2010, αλλά και όχι αργότερα από το 2020 θα ξαναγράψουμε ιστορία» προσέθεσε με αισιοδοξία.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου