Τετάρτη 24 Απριλίου 2002

Τρεις γυναίκες έγκυες σε πρόγραμμα ανθρώπινης κλωνοποίησης, υποστηρίζει ο Αντινόρι


Τρεις είναι οι γυναίκες που κυοφορούν ανθρώπινους κλώνους, ισχυρίστηκε ο Σεβερίνο Αντινόρι, την Τετάρτη. Δύο βρίσκονται στη Ρωσία και μία «σε ένα ισλαμικό κράτος», είπε, τοποθετώντας το χρόνο της κύησης ανάμεσα στις έξι και τις εννέα εβδομάδες.

Στις 3 Απριλίου, υπενθυμίζει το Reuters, ο Ιταλός εμβρυολόγος είχε αποκαλύψει πως βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα ανθρώπινης κλωνοποίησης, χωρίς πάντως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την τοποθεσία και τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Την Τετάρτη ήταν λίγο περισσότερο διαφωτιστικός· ισχυρίστηκε (εμφανιζόμενος στην ιταλική τηλεόραση) πως τρεις εγκυμοσύνες κλώνων βρίσκοταν ήδη σε εξέλιξη ανά τον κόσμο -δύο στη Ρωσία και μία σε έναν «ισλαμικό κράτος».

Ο ίδιος, πάντως, διέψευσε την εμπλοκή του σε οποιοδήποτε από τα τρία πρότζεκτ. Ο Αντινόρι είχε ανακοινώσει δημοσίως τα σχέδιά του να κλωνοποιήσει (μαζί με τον κυπριακής καταγωγής επιστήμονα, Πάνο Ζαβό) ένα μωρό ως το τέλος του 2001.

Ήταν αυτή η ανακοίνωσή του που είχε παρακινήσει τον ΟΗΕ, το περασμένο έτος, να ξεκινήσει το σχεδιασμό μιας διεθνούς συμφωνίας για την παγκόσμια απαγόρευση της ανθρώπινης κλωνοποίησης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου