Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2002

Ηθικά διλήμματα και θύελλα αντιδράσεων για τη γέννηση (;) του πρώτου ανθρώπινου κλώνου

Η Γαλλίδα επιστημονική διευθύντρια της Clonaid και μέλος της αίρεσης των ραελιανών, Μπριζίτ Μπουασελιέ

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι ισχυρισμοί της στενά συνδεδεμένης με την αίρεση των ραελιανών εταιρείας Clonaid περί γέννησης του πρώτου ανθρώπινου κλώνου. Τζορτζ Ο.Μπους και Ζακ Σιράκ καταδικάζουν και ζητούν άμεση διά νόμου απαγόρευση του αναπαραγωγικού κλωνισμού.

Λίγες μόνο ώρες μετά την συνέντευξη Τύπου της επιστημονικής διευθύντριας και μέλος της σέκτας, Μπριζίτ Μπουασελιέ, η οποία ανακοίνωσε και επισήμως -δίχως να παράσχει καμμία απόδειξη- τη γέννηση με καισαρική τομή και από Αμερικανίδα μητέρα της Εύας, θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε σε όλο τον κόσμο με επιστήμονες να αμφισβητούν την αξιοπιστία των ισχυρισμών της.

«Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω ότι ο πρώτος ανθρώπινος κλώνος γεννήθηκε» δήλωσε η Γαλλίδα βιολόγος, συμπληρώνοντας ότι «το βρέφος ήλθε στον κόσμο με καισαρική τομή στις 11:55 της Πέμπτης, ζυγίζει 3,1 κιλά και χαίρει άκρας υγείας». Η Μπουασελιέ δεν αποκάλυψε σε ποιά χώρα γεννήθηκε η Εύα, αν και νωρίτερα εκπρόσωπος της Clonaid είχε δηλώσει πως ο κλώνος ήλθε στη ζωή εκτός ΗΠΑ.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2002

Ήλθε στον κόσμο ο πρώτος ανθρώπινος κλώνος ισχυρίζονται Clonaid και αίρεση ραελιανών


Με εξαιρετική επιφύλαξη αντιμετωπίζει η επιστημονική κοινότητα τους ισχυρισμούς περί δημιουργίας του πρώτου ανθρώπινου κλώνου από την αμφιλεγόμενη εταιρεία Clonaid, η οποία συνδέεται με την αίρεση των ραελιανών που θεωρεί ότι ο άνθρωπος κατάγεται από εξωγήινα όντα.

Σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η Γαλλίδα επιστήμονας Μπριζίτ Μπουασελιέ -μέλος της σέκτας που εδρεύει στον Καναδά και πρόεδρος της Clonaid- υποστηρίζει ότι το βρέφος γεννήθηκε με καισαρική τομή· είναι γένους θηλυκού, υγιές, ενώ φέρεται να έχει Αμερικανίδα μητέρα.

Οι προσπάθειες των μελών της αίρεσης των ραελιανών να φέρουν στον κόσμο το πρώτο παιδί με τη μέθοδο του κλωνισμού καλύπτονταν κάτω από άκρα μυστικότητα και μέχρι στιγμής οι σχετικές πληροφορίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες επιστημονικές πηγές.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2002

Αμεση απαγόρευση του ανθρώπινου κλωνισμού αξιώνει από τον ΟΗΕ ο Ζακ Σιράκ


Έκκληση προς τον ΟΗΕ για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απαγόρευση του κλωνισμού ανθρώπων απευθύνει ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, στη σκιά των ισχυρισμών που θέλουν τον πρώτο ανθρώπινο κλώνο να έρχεται στη ζωή τον Ιανουάριο του 2003.

«Ανησυχώ πολύ για την προοπτική του ανθρώπινου κλωνισμού και εύχομαι να απαγορευτεί η μέθοδος αυτή από τα Ηνωμένα Έθνη» δήλωσε ο Σιράκ στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της Γαλλίας, την Τετάρτη.