Δευτέρα 6 Μαρτίου 2006

Για το 2008 αναβάλλεται η τρίτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή της Κίνας


Η τρίτη επανδρωμένη αποστολή του κινεζικού διαστημικού προγράμματος αναβάλεται για έξι μήνες, προκειμένου να έχουν οι επιστήμονες το περιθώριο να αναπτύξουν μια στολή που αντέχει σε διαστημικούς περιπάτους, αναφέρουν την Κυριακή τα κινεζικά μέσα.

Η κυβέρνηση της χώρας είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι το σκάφος Shenzhou 7 (Θεϊκό Όχημα) θα εκτοξευόταν το 2007, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή ημερομηνία. Σύμφωνα με επίσημες πηγές η αποστολή θα επανδρωθεί από τριμελές πλήρωμα και θα περιλαμβάνει τον πρώτο διαστημικό περίπατο του κινεζικού διαστημικού προγράμματος.

«Δεν πάει κάτι στραβά. Απλώς χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για την αποστολή» δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua υπεύθυνος του συστήματος εκτόξευσης.

Η Κίνα πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη της αποστολή το 2003 και έγινε έτσι μόλις η τρίτη χώρα του κόσμου (μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία) που έχει στείλει ανθρώπους στο Διάστημα. Μια δεύτερη αποστολή που διήρκεσε περισσότερο και επανδρώθηκε με δύο αστροναύτες ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2005.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου