Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2006

Αναβίωση του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας εξετάζει η Γερμανία


Προς επανεξέταση της ενεργειακής πολιτική της κινείται η Γερμανία, περιλαμβανομένης ενδεχόμενης αναβίωσης του προγράμματος παραγωγής πυρηνικής ενέργειας που επρόκειτο να σταματήσει το 2023 με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης υπό τον Γκ.Σρέντερ.

«Πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας» δήλωσε την Πέμπτη ο Γιοαχίμ Βιρμέλινγκ, υφυπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας, διευκρινίζοντας πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο ενεργειακό πρόγραμμα που θα οριστικοποιηθεί το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Αν και κυβέρνηση συνασπισμού παραμένει δεσμευμένη στο σχέδιο διακοπής της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας το 2023, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα είναι λάθος για τη χώρα να κλείσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

«Πρέπει να έχουμε μία ισορροπημένη πολιτική γιατί μόνο μία άγκυρα δεν είναι αρκετή στην κακοκαιρία. Στη Γερμανία, η συζήτηση δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά δεν διεξαγόταν από την κυβέρνηση» είπε ο υφυπουργός στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο γαλλο-γερμανικής ενεργειακής διάσκεψης, μεταδίδει σχετικά το Reuters.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου