Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Ηλεκτρονικός έλεγχος προσώπου στα βρετανικά αεροδρόμια


Πιο αυστηρά γίνονται τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Βρετανίας: από το ερχόμενο καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες προς τη Γηραιά Αλβιόνα θα υποβάλλονται σε ηλεκτρονικό έλεγχο των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Τόσο οι βρετανοί υπήκοοι όσο και οι πολίτες των χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (οι 27 χώρες της ΕΕ, η Ελβετία, η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και η Νορβηγία) θα πρέπει να περνούν από μία πύλη αυτόματης αναγνώρισης, όπου θα σαρώνεται το πρόσωπό τους και η εικόνα θα συγκρίνεται με αυτήν που υπάρχει στο βιομετρικό διαβατήριό τους.

«Οι μηχανισμοί ασφαλείας που διαθέτει στα σύνορά της η Βρετανία είναι από τους αυστηρότερους στον κόσμο. Όμως οι κλασικές μέθοδοι εξακρίβωσης απαιτούν πολύ χρόνο κι εμείς επιθυμούμε ν’ αποφύγουμε τις μεγάλες περιόδους αναμονής» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Λίαμ Μπάιρν.

Η εφημερίδα Guardian σημειώνει ότι λόγω της τεχνολογίας αυτής δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα όσοι ταξιδιώτες είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους που παρακολουθούνται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, υπάρχει κίνδυνος αθώοι επιβάτες να συλληφθούν και να απελαθούν εάν κατά τη διέλευσή τους από τις πύλες το πρόσωπό τους δεν ανταποκρίνεται στις πληροφορίες που καταγράφονται στην εικόνα του βιομετρικού διαβατηρίου τους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου