Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Κόντρα σε υψηλούς τόνους στη Βουλή για το Βατοπέδι


Δριμύτατη κόντρα μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκη, και του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απ. Κακλαμάνη, ξέσπασε σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Κακλαμάνη για το θέμα της Μονής βατοπεδίου, με θέμα: «Πειθαρχική δίωξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αποστολή δικογραφίας σκανδάλου Ι.Μ. Βατοπεδίου στη Βουλή».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για φαρισαϊσμό και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το όλο έγκλημα με τις εκτάσεις που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου συντελέστηκε την περίοδο που ο Απόστολος Κακλαμάνης ήταν πρόεδρος της Βουλής και ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών.

«Η κυριότητα των 25.000 στρεμμάτων έγινε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με σειρά γνωμοδοτήσεων, και η επιβεβαίωση ήρθε από τον τότε υφυπουργό του ότι παρεχωρήθη η έκταση στη Μονή Βατοπαιδίου. Είναι φαρισαϊσμός να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αυτοί που υποβάλλουν τέτοιες ερωτήσεις δεν είναι κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι», υπογράμμισε ο κ. Χατζηγάκης, και υπεραμύνθηκε των ενεργειών του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση:

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν εκείνος που άνοιξε την υπόθεση Βατοπαιδίου, η οποία άρχισε επί ΠΑΣΟΚ, και διαπίστωσε ότι υπάρχουν παράνομες πράξεις», τόνισε, απορρίπτοντας την πρόταση του κ. Κακλαμάνη να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του κ. Σανιδά για παραβίαση του Συντάγματος.

«Εμείς είμαστε υπερήφανοι για την ελληνική δικαιοσύνη. Ο κ. Σανιδάς ξεκίνησε μια υπόθεση που ήταν κλεισμένη, το έγκλημα είχε διαπραχθεί πριν πέντε χρόνια και μας λέει ο κ. Κακλαμάνης γιατί δεν τιμωρούμε εκείνον που την άνοιξε», παρατήρησε ο κ. Χατζηγάκης και συμπλήρωσε:

«Εμείς τίποτα δεν θα κουκουλώσουμε. Σεβόμαστε τις αποφάσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση».

Τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος έκανε λόγο για υβρεολόγιο του κ. Χατζηγάκη που όπως σημείωσε, αποτελεί ομολογία ενοχής της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε για διαστρέβλωση των γεγονότων τον υπουργό και τον κ. Σανιδά ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα και το νόμο περί ευθύνης υπουργών και μεθοδεύει, προφανώς σε συνεννόηση με την κυβέρνηση να κουκουλούσει την υπόθεση μη στέλνοντας τη σχετική δικογραφία στη Βουλή».

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης όφειλε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του κ. Σανιδά. Είναι πρωτοφανές ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όταν υπάρχουν άδικες, παράνομες, κακουργηματικές πράξεις, να αποφαίνεται ότι οι υπουργοί ήταν ανόητοι. Δεν εναπόκειται στον κ. Σανιδά να δίνει πιστοποιητικά αθωότητας».

«Και η στρεψοδικία έχει τα όριά της ... Πολιτικώς είναι ένοχη όλη η κυβέρνηση, Μπασιάκος, Δούκας, Αλογοσκούφης, όλοι», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου