Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Ακόμα μια σειρά αναφορών για UFO δημοσιοποιεί η Βρετανία


Ακόμα 16 αρχεία που αφορούν Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας έπειτα από άρση του απορρήτου. Μερικές μαρτυρίες είναι απλώς γραφικές, άλλες όμως παραμένουν ανεξήγητες.

Η δεύτερη σειρά εγγράφων για UFO που δημοσιοποιύν φέτος τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας αφορούν το διάστημα 1986-1992. Μεταξύ άλλων αναφορών:

Στις 21 Απριλίου 1991, ο πιλότος μιας πτήσης της Alitalia που πετούσε από το για το Χίθροου βλέπει ένα παράξενο αντικείμενο να περνά μερικές εκατοντάδες μέτρα κάτω από αεροπλάνο. «Αμέσως φώναξα προσοχή, προσοχή στον συγκυβερνήτη μου, ο οποίος είδε αυτό που είδα κι εγώ» καταθέτει ο πιλότος Ατσίλε Ζαγκέτι.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κατέθεσαν ότι κι εκείνοι είδαν ένα αντικείμενο αγνώστου ταυτότητος, 10 ναυτικά μίλια πίσω από το αεροσκάφος. Η εικόνα του αντικειμένου στα ραντάρ περιγράφεται στα έγγραφα με δύο ερωτηματικά ως «πύραυλος κρουζ;;»

Ωστόσο, στις 2 Ιουλίου, το υπουργείο κατέληξε ότι δεν επρόκειτο για όπλο, αλλά για «αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο», βάζοντας έτσι τέλος στην έρευνά του.

Σε ένα άλλο δυσεξήγητο περιστατικό, στις 17 Ιουνίου 1991, τέσσερις επιβάτες πτήσης της Dan Air προς το Αμβούργο είδαν ένα «βλήμα χωρίς φτερά να περνά κάτω και αριστερά από το αεροπλάνο».

Ένα μήνα αργότερα, το πλήρωμα σε αεροσκάφος της Britannia Airways που πετούσε για το Γκάτγουικ είδαν «ένα μικρό μαύρο αντικείμενο σε σχήμα παστίλιας», το οποίο καταγράφηκε και από τα ραντάρ να πετά με ταχύτητα 190 χλμ/ώρα. Η έρευνα δεν επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για το μετεωρολογικό μπαλόνι που είχε απελευθερωθεί στην περιοχή την ίδια ημέρα.

Παρόλο που περιπτώσεις σαν αυτές παραμένουν ανεξήγητες, άλλες αναφορές είναι προφανές ότι προέρχονται από τη ζωηρή φαντασία των μαρτύρων:

Το Μάρτιο του 1990, μία γυναίκα διαβεβαίωνε σε επιστολή της ότι έφτασε στη Γη με διαστημόπλοιο το οποίο συνετρίβη στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. «Στο όχημα επέβαιναν δύο άντρες από τον Σπέκτρα, έναν πλανήτη σε τροχιά γύρω από το άστρο Ζέτα Τουκάνε και μία γυναίκα από τον ένα εκ των δύο ακατοίκητων πλανητών του συστήματος Σείριος, την Αμαζόνα, τον πλανήτη των πολεμιστριών. Αυτή η γυναίκα είμαι εγώ» γράφει.

Ένας άλλος μάρτυρας διαβεβαιώνει ότι οι εξωγήινοι... του έβαλαν τις φωνές ενώ κοιμόταν στην εξοχή, ενώ ένας ακόμα ήρθε σε επαφή με το υπουργείο για να αναφέρει τα «εξαιρετικά νέα» ότι τα «θρυλικά φτερωτά ερπετά» περιμένουν άδεια για να προσεδαφιστούν στη Γη.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν και την ανεπίσημη αναφορά για έναν Αμερικανό πιλότο που το 1957 έλαβε τη διαταγή να καταρρίψει ένα ΑΤΙΑ που πετούσε πάνω από την αγγλική εξοχή με ταχύτητες έως και 12.000 χλμ/ώρα. Αργότερα, κάποιο σκιώδες πρόσωπο είπε στον πιλότο να κρατήσει το στόμα του κλειστό, μια διαταγή που ο πιλότος υπάκουσε για 50 χρόνια.

Η αναφορά συμπεριλήφθη στα αρχεία παρόλο που δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά στα επίσημα αρχεία του βρετανικού στρατού.

Τα επόμενα χρόνια αναμένονται περισσότερες τέτοιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, καθώς σταδιακά θα αρθεί το απόρρητο για συνολικά 160 αρχεία για ΑΤΙΑ.

Προηγούμενη έκθεση του βρετανικού υπουργείο Αμυνας κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Γη δεν δέχεται επισκέψεις από εξωγήινα σκάφη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου