Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Μέχρι το 2008 έρχονταν «εμβάσματα» της Siemens στην Ελλάδα


Έως τον Ιανουάριο του 2008 έρχονταν «εμβάσματα» της Siemens στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με την εμπιστευτική έκθεση της νομικής εταιρείας Debevoise & Ρlimpton LLΡ, η οποία ανέλαβε τον εσωτερικό έλεγχο στη Siemens.

Η νομική εταιρεία εξέτασε στελέχη της γερμανικής εταιρείας που φέρονταν να διαχειρίζονται τα «μαύρα ταμεία».

Όπως γράφει Το Βήμα της Τετάρτης, από το πολυσέλιδο έγγραφο με τις εκμυστηρεύσεις στελεχών της Siemens προκύπτουν νέα στοιχεία για δωροδοκίες κομμάτων, πολιτικών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιούνταν ως και πριν από μερικούς μήνες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές των στελεχών της Siemens, σύμφωνα με τις οποίες «ήταν πάγια τακτική των κομμάτων να ζητούν χρήματα από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα».

Το συγκεκριμένο εσωτερικό έγγραφο κρίνεται ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αφού θεωρείται ότι αποτυπώνει με μεγάλη ακρίβεια τις ενδοσυνεννοήσεις των στελεχών της Siemens, αλλά και τη διαδρομή των χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας προς την Ελλάδα.

Σχετικά με την πορεία των ερευνών, ο ειδικός ανακριτής Ν.Ζαγοριανός αναμένει στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμών που διατηρούσαν σε τράπεζες της Ελβετίας, του Βελγίου και άλλων ευρωπαϊκών χωρών πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ο κ. Ζαγοριανός δεν αποκλείεται με βάση τα νέα στοιχεία να επισπεύσει τον χρόνο αποστολής κλήσεων σε απολογία σε πρόσωπα που εμπλέκονται στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4Ι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου