Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ατμοσφαιρική ρύπανση:η Παγκοσμια Τράπεζα δανειοδοτεί το Μπαγκλαντές


Η Παγκόσμια Τράπεζα θα δανειοδοτήσει το Μπαγκλαντές με το ποσό των 62,2 εκατομμυρίων δολαρίων για να μπορέσει να ελέγξει την αστική ατμοσφαιρική ρύπανση και να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε τομείς όπως οι μεταφορές και η πλινθοποιία.

Τα επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων στη πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, και σε άλλες μεγάλες πόλεις αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, με ένα ετήσιο μέσο όρο που υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το εν λόγω πρόγραμμα δεν θα βοηθήσει μόνο στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και στον τομέα της υγείας και των μεταφορών. Επιπλέον, θα  μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στην περίπτωση των μικρών βιομηχανιών, δήλωσε ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαγκλαντές, Xian Zhu.

Περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού του Μπαγκλαντές ζει στις πόλεις και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο πληθυσμός θα αυξηθεί περισσότερο από το μισό, μέχρι το 2050.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συγκεντρώνεται γύρω από τη Ντάκα, την όγδοη μεγαλύτερη πόλη στο κόσμο.

Η δανειοδότηση από τον Διεθνές Ταμείο Ανάπτυξης (IDA), στενό έταιρο της Παγκόσμιας Τράπεζας,  είναι για 40 χρόνια με μια περίοδο δέκα ετών επιείκειας.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ανάπτυξης είναι ένας από τους πέντε συνδεδεμένους οργανισμούς της Παγκόσμιας Τράπεζας που παρέχει ενισχύσεις και άτοκα δάνεια σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου