Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ν.Οσετία:Το φιλορωσικό κόμμα νικητής των εκλογών


Το φιλορωσικό κόμμα επικράτησε στις εθνικές εκλογές της Νότιας Οσετίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (/6) η υπουργός Τύπου της κυβέρνησης.

«Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το Κόμμα της Ενότητας προηγείται, ακολουθούμενο από τους Κομμουνιστές και το Λαϊκό Κόμμα», δήλωσε στο Ρόιτερς τηλεφωνικώς η υπουργός Τύπου και Πληροφοριών της Νότιας Οσετίας, Ιρίνα Γκαγκλόγιεβα, από τη πρωτεύουσα Τσκινβάλι. Σύμφωνα με την υπουργό, το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων ανήλθε στο 75%.

Ο Έντουαρντ Κοκόιτι, ηγέτης της Ν. Οσετίας χαρακτήρισε δικαίωση την διεξαγωγή των εκλογών για πρώτη φορά μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της από τη Γεωργία, την οποία αναγνωρίζουν μέχρι στιγμής μόνο η Ρωσία και η Νικαράγουα.

Υπενθυμίζεται πως το 2008 στη Νότια Οσετία είχαν συγκρουστεί τα στρατεύματα της Γεωργίας με τους αντάρτες της περιοχής, οι οποίοι είχαν την υποστήριξη του ρωσικού στρατού.

Σε ανακοίνωση της, η τσέχικη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε παράνομες τις εκλογές, ενώ δήλωσε πως δεν θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα.

«Η ΕΕ επαναλαμβάνει την υποστήριξη της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, στα σύνορα που έχουν διεθνώς αναγνωριστεί», καταλήγει η ανακοίνωση.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου