Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Προφητείες που έχουν εκπληρωθεί από τον Κοσμά τον Αιτωλό


Προφητείες που έχουν εκπληρωθεί από τον Κοσμά τον Αιτωλό


Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο νεομάρτυς γεννήθηκε το 1714 και πέθανε το 1779 όταν τον συνέλαβαν οι Τούρκοι και στη συνέχεια απαγχονίστηκε .

Ευεργέτησε το Έθνος όσον ουδείς κατά τους σκληρούς εκείνους χρόνους της Τουρκοκρατίας κατά τους οποίους ολόκληρα διαμερίσματα του Ελληνισμού κινδύνεψαν από τον εξισλαμισμό.

1.<< Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται >>
2. << Θα δείτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχει γρηγορότερα από το λαγό. >>
3.<<Θα ‘ρθει καιρός που θα ζωστεί ο κόσμος με μια κλωστή >>
4. << Θα ‘ρθει καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρινό μέρος σε άλλο , σαν να’ ναι σε πλαγινά δωμάτια, πχ από την Πόλη στη Ρωσία >>
5. <<Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάζουν : ¨Εβγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπούμε μεις οι ζωντανοί>>

Οι πέντε αυτές προφητείες αναφέρονται στις μεγάλες εφευρέσεις του αιώνα που μας πέρασε και αυτού που διανύουμε τώρα.
Το αμάξι χωρίς άλογα είναι οι σιδηρόδρομοι και τα αυτοκίνητα.
Η Κλωστή που θα ζώσει όλους τους ανθρώπους είναι τα καλώδια των τηλεφώνων, ηλεκτρικού ρεύματος κ.λ.π.
Με τις συσκευές σήμερα των τηλεπικοινωνιών μπορούμε να μιλήσουμε με τον άλλον όπου και αν βρίσκεται.
Τα Μαυροπούλια , που θα ρίψουν το πυρ στη γη είναι τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας.
Αυτές οι προφητείες είναι γραμμένες εδώ και χρόνια, ένα αιώνα περίπου πριν ανακαλυφθούν αυτές οι εφευρέσεις. Άλλη μια απόδειξη με την οποία πιστοποιείτε το χάρισμα του Αγίου Κοσμά.

6.<< Θα ‘ρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα >>

<<Τα άλαλα και τα μπάλαλα >> εννοεί τα άψυχα μηχανήματα των διάφορων εφευρέσεων που έχουμε σήμερα, όπως είναι οι υπολογιστές , οι τηλεοράσεις, τα κινητά τηλέφωνα κ.α. Αυτά αντικατέστησαν και συνεχίζουν να αντικαθιστούν τα ‘εργατικά χέρια’ και κυριαρχούν στις ζωές των ανθρώπων ως νεότερα είδωλα προσκυνούμενα απο τον υλόφρονο κόσμο.

7.<< Θα ‘ ρθούν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι Άγγλοι επί 54 χρόνια, και κατόπιν θα γίνει και πάλι Ρωμαϊκό. >>

Η Συγκεκριμένη προφητεία λέχθηκε στην Κεφαλληνία για την απελευθέρωση των Επτανήσων. Κόκκινοι Σκούφοι ονομάζονται οι Γάλλοι Στρατιώτες από το χρώμα που είχαν οι ¨σκούφοι¨ τους κατά τους Ναπολεόντειους χρόνους. Η Προφητεία αυτή επαληθεύτηκε πανηγυρικά. Γιατί μετά τους Ενετούς στα Επτάνησα εγκαταστάθηκαν οι Γάλλοι , και μετά την αναχώρηση τους ήρθαν οι Άγγλοι των οποίων η παραμονή διήρκησε 54 χρόνια, δηλαδή όσα χρόνια προφήτεψε και ο Άγιος Κοσμάς.
Το 1810 κατέλαβαν ουσιαστικά οι Άγγλοι τα Επτάνησα (εκτός από την Κέρκυρα , η οποία παρεδώθει το 1815 στον Κάμπελλ) και το 1864 τα παρέδωσαν στην Ελλάδα.

8.<< το ποθούμενο θα γίνει στην Τρίτη γενεά, θα το ιδούν τα εγγόνια σας >>

Η Σπουδαιότατη αυτή προφητεία του Αγίου επαληθεύτηκε ολοκληρωτικά. Γιατί οι χρόνοι απελευθερώσεως του Έθνους είναι πράγματι η Τρίτη γενεά από το χρόνο που προφήτευσε αυτήν ο Άγιος, καθώς, ως γνωστών έκαστη γενεά υπολογίζεται στα 25 έτη.

9.<< Εκείθε θα ‘ρθη το Ρωμαϊκό >>

Την προφητεία αυτή την είπε ο Άγιος στην Πρέβεζα δείχνοντας προς την Στερεά, από το οποίο θα προέρχονταν ο στρατός της απελευθερώσεως. Η Προφητεία εκπληρώθηκε το 1912.

10.<< Τα Βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθείτε τα λόγια μου, προσεύχεστε, ενεργείτε και υπομένατε στερεά. Έως ότου να κλείσει η αυτή η πληγή του πλατάνου, το χωριό σας θα είναι σκλαβωμένο και δυστυχισμένο >>

Λεχθεί στην Τσαραπλανά, το σημερινό Βασιλικόν της Ηπείρου. Η Πληγή έκλεισε το 1912, έτος απελευθερώσεως τη Ηπείρου.
11.<< Πότε θα έρθει το ποθούμενον ; ρώτησαν κάποιοι τον Άγιο. Αυτός απάντησε όταν σμίξουν αυτά, δείχνοντας δυο δενδρύλλια.>>

Τα δενδρύλλια μεγάλωσαν, πάχυναν και έσμιξαν το 1912

12.<< Το ποθούμενον θα έρθει όταν θα ‘ρθουν 2 Πασχαλιές μαζί >>

Πράγματι το 1912 οι Γιορτές του Ευαγγελισμού και Πάσχα συνέπεσαν.

13.<< Θα γίνει ένα χαρτοβασίλειο που θα έχει μέγα μέλλον στην ανατολή. >>

Με την λέξη ¨χαρτοβασίλειο¨ επιτυχώς χαρακτηρίζονται τα σημερινά κράτη των οποίων οι υποθέσεις βρίσκονται στα χαρτιά και περιμένουν τους υπαλλήλους των υπουργείων να τις λύσουν.

14.<< Θα έρθει καιρός που ο διάβολος θα φέρνει γύρες με το κολοκύθι του >>

Περίεργη προφητεία! Μήπως άραγε πρόκειται για τους δορυφόρους που περιστρέφονται γύρω από την Γη ή για το πρόσφατο…πείραμα στο εργαστήριο CERN…το τελευταίο το στηρίζω ότι δεν αναφέρει τα ΄ ‘κολοκύθια του’ ένα αναφέρει….ένα και το "σωματίδιο του Θεού"




Πηγή: Κοσμάς ο Αιτωλός, Επισκόπου Αυγουστίνου Ν.ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ Μητροπολιτης Φλωρίνης
Εκδόσεις: Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος ''Ο Σταυρός ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου