Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ομπάμα : "Ελεύθερα" οι ομοφυλόφιλοι στο στρατό


«Δεν θα έπρεπε να τιμωρούμε πατριώτες Αμερικανούς που κατατάχθηκαν για να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε 3.000 ακτιβιστές και ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και πολιτών, που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις αλλαγής φύλλου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, υποσχέθηκε ότι θα άρει την απαγόρευση εκδήλωσης της σεξουαλικής τους ταυτότητας στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, απορρίποντας τις αιτιάσεις ότι δεν τιμά τις υποσχέσεις του να δώσει μάχη για ίσα δικαιώματα.

«Θα τερματίσω την πολιτική 'Μη Ρωτάς, Μη Λες'. Αυτή είναι η δέσμευσή μου σ' εσάς», τόνισε ο Ομπάμα.

Όμως δεν καθόρισε το χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση του νόμου του 1993, που επιβάλλει στους γκέι και τις λεσβίες να σιωπούν όσον αφορά το θέμα του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, που επισύρει ποινή απόλυσης. Από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων έχουν εκδιωχθεί πάνω από 12.000 άνδρες και γυναίκες που τον παραβίασαν.



Mεγάλη ανυπομονησία

Ο Τζο Σόλμονιζ, πρόεδρος της οργάνωσης Human Rights Campaign, που διοργάνωσε το δείπνο στο οποίο μίλησε ο Ομπάμα, έκανε λόγο για «μεγάλη ανυπομονησία» για το θέμα.

Αλλά υπονοώντας τον προκάτοχο του σημερινού προέδρου, Τζορτζ Ου. Μπους, είπε πως δεν πρέπει να συγχέουμε την δουλειά και την πρόοδο των τελευταίων 10 μηνών, για το θέμα των δικαιωμάτων των γκέι και των λεσβιών, με τις καθυστερήσεις, τις δικαιολογίες και ενίοτε ακόμα και τα κηρύγματα μίσους των τελευταίων 10 χρόνων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου