Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ταμείο για το Κλίμα πρότεινε ο Gordon Brown


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown, πρότεινε τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα έχει 10 δισεκατομμύρια δολάρια, για τη στήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η εν λόγω πρόταση θα κατατεθεί στην επικείμενη Σύνοδο της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο.

Ο Gordon Brown δήλωσε ότι χώρα του θα συνεισφέρει στο Ταμείο 880 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.

Την πρόταση του την παρουσίασε στην έναρξη της Συνόδου της Κοινοπολιτείας, η οποία έγινε για το εν λόγω ζήτημα.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, πρέπει να δράσουμε άμεσα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τόνισε χαρακτηριστικά ο Brown.

Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν τις φτωχότερες για να μπορέσουν να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες που θα τους βοηθήσουν αν μειώσουν τις εκπομπές CO2 και να μπορούν να κάνουν χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ενώ η αύξηση των εκπομπών ρύπων προέρχονται όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως από τις πλούσιες χώρες, το 90% των μελλοντικών αυξήσεων, θα προέλθει από τις αναπτυσσόμενες. Θα πρέπει να δράσουμε άμεσα και να σχεδιάσουμε ένα πλάνο για την μείωση των εν λόγω εκπομπών, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη μιας δεσμευτικής συμφωνίας για το Κλίμα στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, η οποία αρχίζει στις 7 και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου