Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο κατακλυσμός του Νώε & Γκιλγκαμές απλές αντιγραφές της “χαμένης” Δευκαλιωνείας!


Στο άκουσμα της λέξης “κατακλυσμός” έρχεται αυτόματα στο μυαλό μας η βιβλική αφήγηση που έντεχνα διδαχτήκαμε σε μια τρυφερή ηλικία και στερεοτυπικά συνδέθηκε στο μυαλό μας με τη μορφή του Νώε. Και όμως η πολύ καλή έρευνα του Μιχάλη Καλόπουλου δίνει νέα στοιχεία τόσο για την ταύτιση του βιβλικού κατακλυσμού με το έπος του Γκιλγκαμές όσο και για την αδιαμφισβήτητη εκπόρευση και των δύο από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν σωθεί από την περίφημη “Δευκαλειωνεία” του Ελλάνικου που δυστυχώς έχει χαθεί.

Από την έρευνα αναδύει και μια μεγάλη σκοπιμότητα στην διαστρέβλωση των στοιχείων όπως μεταφέρθηκαν στις άλλες δύο διηγήσεις. Διαστρέβλωση που συνάδει με την σκοπιμότητα της αποξένωσης του Ανθρώπου από τη Γή μέσω της εκνευριστικής ιστορικά υποτίμησης του θηλυκού στοιχείου, της νομαδικής αιματηρής θυσίας αλλά και της αχρηστίας των λοιπών έμβιων όντων ή της ανθρώπινης τεχνογνωσίας μπροστά στην Θεϊκή βούληση.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Επιχείρηση Εωσφόρος


Το 2017 ένα διαστημικό σκάφος θα προκαλέσει μια κολοσσιαία έκρηξη στον Κρόνο και κάθε μορφή ζωής στη Γη θα εξαφανιστεί. Είναι αλήθεια; 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Το 2017, σε 8 χρόνια, το διαστημικό σκάφος Cassini, που σήμερα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, θα συντριβεί πάνω στον πλανήτη. Όχι για να καταστραφεί, όπως διατείνονται οι επιστήμονες της NASA, αλλά για να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη συνωμοσία της ιστορίας: να πυροδοτήσει πυρηνικές αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν στον Ήλιο.


Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Δίσκος της Νέμπρα - Ο αρχαιότερος αστρονομικός υπολογιστής;

Ο δίσκος της Νέμπρα, όπως αποκαταστάθηκε από τους αρχαιολόγους Το σμήνος των Πλειάδων αποτελείται από νεαρά κυανά αστέρια που περιβάλλονται ακόμη από τα υπολείμματα του νέφους από το οποίο δημιουργήθηκαν

Η αποκρυπτογράφηση ενός αρχαίου Δίσκου που βρέθηκε στη γερμανική πόλη Νέμπρα αποκαλύπτει τις γνώσεις των Κεντροευρωπαίων για την αστρονομία πριν από το 1600 π.Χ.

Ενας μπρούντζινος δίσκος, στο μέγεθος ενός αναλογικού δίσκου πικάπ, δείχνει ότι δεκαπέντε αιώνες πριν από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων οι άνθρωποι της εποχής του χαλκού είχαν κατασκευάσει όργανα αστρονομικών υπολογισμών.

Το καλοκαίρι του 1991 μια ομάδα αρχαιοκαπήλων, ερευνώντας με ανιχνευτή μετάλλων την κορυφή ενός χαμηλού λόφου κοντά στην πόλη Νέμπρα της Κεντρικής Γερμανίας, 60 χιλιόμετρα δυτικά της Λειψίας, αποκάλυψε έναν μικρό αρχαιολογικό θησαυρό.


Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ο μικρότερος γνωστός εξωπλανήτης είναι λίγο μεγαλύτερος από τη Γη


Το γαλλικό διαστημικό τηλεσκόπιο Corot ανακάλυψε τον μικρότερο γνωστό πλανήτη εκτός του Ηλιακού Συστήματος, ένα σώμα λιγότερο από δύο φορές μεγαλύτερο από τη Γη.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί πάνω από 300 εξωπλανήτες, ωστόσο οι περισσότεροι είναι γίγαντες αποτελούμενοι από αέρια όπως ο Δίας και ο Κρόνος.

«Για πρώτη φορά, έχουμε ανιχνεύσει πέρα από κάθε αμφιβολία έναν πλανήτη που είναι βραχώδης όπως η Γη μας» δήλωσε ο Μάλκολμ Φριντλούντ, μέλος της αποστολής Corot στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.