Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Με τα videogames τα έβαλε ο Τσάβεζ


Σφοδρή επίθεση στα βίντεο γκέιμς εξαπέλυσε ο Ούγκο Τσάβεζ, αφού ο «πολύς» πρόεδρος της Βενεζουέλας υποστήριξε σε συνέντευξη του στο Γαλλικό πρακτορείο ότι το Playstation είναι… του διαβόλου!

Ο Τσάβεζ, πάνω σε ένα αντικαπιταλιστικό ντελίριο, υποστήριξε πως τα videogames είναι ο κυριότερος παράγοντας διαφθοράς των νέων σήμερα: « Αυτά τα παιχνίδια, που τα ονομάζουν Playstation είναι δηλητήριο. Τα περισσότερα από αυτά σου μαθαίνουν να σκοτώνεις. Μια φορά είχαν βάλει το πρόσωπο μου σε ένα από αυτά, έπρεπε να με βρουν για να με σκοτώσουν».

Ο Τσάβεζ αναφερόταν φυσικά στο Mercenaries 2: World in Flames. Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου ένας τύραννος από τη Βενεζουέλα έπρεπε να εξοντωθεί.

Μάλιστα, υποστήριξε πως κάθε παιχνίδι που απαιτεί να βομβαρδίζεις πόλεις πωλούνται από τα καπιταλιστικά δυτικά κράτη, προκειμένου να εθιστούν οι νέοι στη βία και αργότερα να πουλήσουν περισσότερα όπλα.

«Η Βενεζουέλα πρέπει να γίνει ο αντίθετος πόλος» υποστήριξε ο Τσάβεζ. «Πρέπει να παράγει εκπαιδευτικά παιχνίδια». Μάλιστα από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Μπάρμπι, την οποία αποκάλεσε προσωποποίηση του καπιταλιστικού δυτικού συστήματος ομορφιάς.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου