Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Έξω την Ελλάδα από την Ευρωζών θέλει το 53% των Γερμανών


Να αποβληθεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ζητά το 53% των Γερμανών που έλαβε μέρος σε δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη από το ινστιτούτο Emnid και δημοσιεύτηκε την Κυριακή (14/2) στη γερμανική εφημερίδα "Bild am Sonntag".

Παράλληλα, το 67% του δείγματος απάντησε πως δεν επιθυμεί η χώρα του όπως και άλλες χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσουν “χέρι βοηθείας” ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση.

Το περασμένο έτος η Γερμανία βίωσε τη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά και το τέταρτο τρίμηνο σημειώθηκε στασιμότητα στην ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.

Ωστόσο, ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κένεθ Ρόγκοφ, δήλωσε πως και η Γερμανία θα μπορούσε να βρισκόταν στη θέση της Ελλάδας.

"Τα δημόσια οικονομικά της Γερμανίας δεν βρίσκονται σε βιώσιμο δρόμο. Θα έλθει μια ημέρα που η Γερμανία θα έχει το δικό της ελληνικό πρόβλημα...δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο στην Ελλάδα, αλλά θα είναι οδυνηρό", σημείωσε ο Ρόγκοφ στη "Welt am Sonntag".

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως είναι αναπόφευκτη η βοήθεια προς την Ελλάδα. "Όσο η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, πρέπει να βοηθήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο 5,5 % του ΑΕΠ πρόκειται να φτάσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γερμανίας αυτή τη χρονιά ενώ η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει δεσμευτεί πως θα το σταθεροποιήσει μόλις το επιτρέψει η κατάσταση.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου