Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΟΗΕ και η Ινδονησία συνεργάζονται για την κλιματική αλλαγή


Το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP) και η Ινδονησία, ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο θαλάσσιο οικοσύστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua.

Τα παράκτια και τα θαλάσσια οικοσυστήματα λειτουργούν ως φυσικοί σύμμαχοι κατά του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής,  απορροφώντας ένα σημαντικό μέρος των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

Ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ινδονησίας, Fadel Muhammad και ο εκτελεστικός διευθυντής του UNEP, Achim Steiner, σε κοινή δήλωση τους, τόνισαν ότι «θα πιέσουμε όλες τις χώρες να λάβουν μέτρα για την προστασία των παράκτιων και θαλασσίων οικοσυστημάτων, αφού λειτουργούν ως φυσικοί σύμμαχοι κατά της κλιματικής αλλαγής».

Επίσης, πρόσθεσαν ότι θα πραγματοποιηθεί αναλυτική έρευνα για το ρόλο των ωκεανών ως ρυθμιστές της κλιματικής αλλαγής, αφού απορροφούν σημαντικό μέρος των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Η Ινδονησία είναι μια χώρα που διαθέτει μεγάλη έκταση με μαγκρόβια δέντρα αλλά και θαλάσσια χόρτα, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην απορρόφηση των εκπομπών του CO2, δήλωσε ο Fadel Muhammad.

Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για το μέλλον του πλανήτη και ειδικότερα για τον περιορισμό των ανθρώπινων δραστηριοτήτων που καταστρέφουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα, τόνισε ο ίδιος.

«Η κοινή δράση της Ινδονησίας και του ΟΗΕ στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο Achim Steiner.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου