Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η ξηρασία «χτυπά» την Κίνα


Η Κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 24 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται πόσιμο νερό στη νοτιοδυτική Κίνα, εξαιτίας της ξηρασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Η ξηρασία που πλήττει της επαρχίες Γιουνάν, Γκουιτζού, Σιτσουάν και την περιοχή του Γκουανγκσί, καθώς και τη μητρόπολη Τσονγκτσίνγκ είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών.

Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί πριν από την εποχή των βροχών, η οποία αρχίζει στις 20 Μαίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υδάτινων Πόρων, Λιου Νινγκ.

Οι Αρχές έχουν αποδεσμεύσει 6,3 δισεκατομμύρια γιουάν (684 εκατομμύρια ευρώ) για τον εφοδιασμό του πληθυσμού με πόσιμο νερό και την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης, αλλά μακροπρόθεσμα προγραμματίζουν την πραγματοποίηση έργων για τη διατήρηση του νερού, μέσω της κατασκευής αποταμιευτήρων.

Η σημερινή ξηρασία δεν πρόκειται να επηρεάσει τη συγκομιδή δημητριακών, καθώς οι καλλιέργειες στη νοτιοδυτική Κίνα αντιπροσωπεύουν μόνο το  16% του συνόλου των καλλιεργειών δημητριακών, διευκρίνισε ο Κινέζος υφυπουργός.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου