Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

To 2010 χρονιά φυσικών καταστροφών


Μέχρι στιγμής το 2010 έχει αποδειχθεί ότι είναι η χρονιά των φυσικών καταστροφών, λόγω  των πλημμύρων στο Πακιστάν, των πυρκαγιών στη Ρωσία και των τυφώνων στο Μεξικό, αναφέρει σε ανακοίνωση της η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Munich Re.

«Αυτή η χρονιά είναι πραγματικά μια χρονιά ακραίων καιρικών φαινομένων», δήλωσε ο Peter Hoeppe, εμπειρογνώμονας της Munich Re.

«Στους πρώτους εννέα μήνες του 2010 καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός συμβάντων, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, από τότε που η εταιρεία άρχισε να κρατά στοιχεία», επισήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP,  ο Hoeppe επισήμανε ότι οι φυσικές καταστροφές οφείλονται στην υπερθέρμανση του πλανήτη.  Μέχρι στιγμής στο 2010 έχουν καταγραφεί οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 130 ετών.

Νέο ρεκόρ θερμοκρασιών καταγράφηκαν στη Ρωσία (37,8 βαθμών Κελσίου) και στην Ασία (53,5 βαθμούς Κελσίου στο Πακιστάν).

Μόνο τον περασμένο μήνα το θερμόμετρο στο Λος Άντζελες έφτασε τους 45 βαθμούς Κελσίου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και επιδεινώνεται», τόνισε.

Απομένει λίγο χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη της Συνόδου στο Κανκούν για το Κλίμα και ο Peter Hoeppe εκτιμά ότι δεν θα επιτευχθεί μια δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κόσμος είναι ακόμα επηρεασμένος από την αποτυχία της συνόδου της Κοπεγχάγης και λίγοι είναι αισιόδοξοι ότι η σύνοδος του Κανκούν θα έχει θετική κατάληξη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου