Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι δριμείς χειμώνες οφείλονται στην υπερθέρμανση του πλανήτη


Η υπερθέρμανση του πλανήτη συνδέεται με τους ιδιαιτέρως βαρείς χειμώνες των τελευταίων ετών σύμφωνα με έρευνες της ΝΑSA και Γερμανών επιστημόνων.

Όπως αναφέρει η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, από το 1997 και εντεύθεν έχουν καταγραφεί τα 10 θερμότερα έτη από το 1000 μ.Χ.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες δεν θεωρούν το δριμύ ψύχος που παρατηρείται τους πρόσφατους χειμώνες σε Βόρεια Ευρώπη και Αμερική, ασύμβατο με την Κλιματική Αλλαγή των 30 τελευταίων ετών.

Η τήξη των πάγων στην επιφάνεια της αρκτικής -η οποία έχει οδηγήσει σε μείωσή τους κατα 20% με 30%- οδηγεί σε επιτάχυνση της θέρμανσης της ατμόσφαιρας της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς οι ακτίνες του ήλιου δεν αντανακλώνται στον πάγο, αλλά απορροφώνται από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το γεγονός ότι ο ωκεανός γίνεται θερμότερος από την περιβάλλουσα ατμόσφαιρα δημιουργεί ένα σύστημα πιέσεων που ωθεί τους πολικούς ανέμους προς την Ευρώπη και την Αμερική προκαλώντας δριμύ ψύχος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

H NASA θεωρεί τους δριμείς χειμώνες ως μετεωρολογικές “αναταράξεις”,οι οποίες όχι μόνο δεν αμφισβητούν τη διαδικασία υπερθέρμανσης του πλανήτη που αποδεικνύουν οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες των τελευταίων δεκαετιών, αλλά οφείλονται σε αυτή.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου