Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση μηνύει την BP για τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού

   
Οι ΗΠΑ μηνύει την πετρελαϊκή British Petroleum (BP) και άλλες 8 επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις για την τεράστια διαρροή πετρελαίου που σημειώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί την καταβολή αποζημιώσεων από την ΒΡ, την ιδιοκτήτρια της εξέδρας που βυθίστηκε προκαλώντας το θάνατο 11 ανθρώπων Transocean και άλλες εταιρείες για το ρόλο τους στην υπόθεση.

Το υπουργείο ζητεί να έχουν ευθύνη χωρίς περιορισμό για τον καθαρισμό και τη ζημία που σημειώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, αναφέρει το BBC, από τη διαρροή που οδήγησε στη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην αμερικανική ιστορία.

«Έχουμε την πρόθεση να αποδείξουμε ότι οι εν λόγω κατηγορούμενοι είναι υπεύθυνοι για τα έξοδα καθαρισμού, τις οικονομικές απώλειες και τις άνευ ορίου περιβαλλοντικές καταστροφές» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Eric Holder.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό σήμερα, μέσα από τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν στο Wikileaks και διεθνείς εφημερίδες, τον Σεπτέμβριο του 2008 σημειώθηκε έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της BP στο Αζερμπαϊτζάν, η οποία όμως κρατήθηκε μυστική.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου