Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

WikiLeaks: Διπλωμάτες ή κατάσκοποι;


Διπλωματία ή η τέχνη της κατασκοπείας; Στο ερώτημα αυτό θα μπορούσε να συμπυκνωθεί το συμπέρασμα των αποκαλύψεων από τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων από το WikiLeaks. Όπως διαπιστώνεται, σε πολλές περιπτώσεις οι ΗΠΑ απαιτούν από τους διπλωμάτες τους να παίζουν τον ρόλο των κατασκόπων. Ξεχωρίζει η «εντολή κατασκοπείας» για τις δραστηριότητες του ΟΗΕ και ειδικότερα για τον «τρόπο που εργάζεται και παίρνει αποφάσεις ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν», όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Μάλιστα, απόρρητη οδηγία που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2009 η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ζητεί τεχνικές λεπτομέρειες για το σύστημα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, κωδικούς πρόσβασης και μυστικούς κώδικες.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 4 C μέχρι το 2060;


Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Κανκούν,  μελέτη επιστημόνων προειδοποιεί ότι αν δε ληφθούν έγκαιρα μέτρα, τότε η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το 2060.

Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον.

Θα «καταρρεύσουν» οι πάγοι στην Αρκτική, θα πολλαπλασιαστούν οι πλημμύρες, θα σημειωθεί άνοδος της στάθμης των θαλασσών και παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας.

Οι κλιματικοί πρόσφυγες θα φτάσουν το ένα δισεκατομμύριο


Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η μείωση των βροχοπτώσεων, η αλλαγή του καιρού και η συρρίκνωση των αγροτικών εκτάσεων αναμένεται να δημιουργήσουν ένα δισεκατομμύριο κλιματικούς πρόσφυγες τα επόμενα 90 χρόνια, σύμφωνα με νέα επιστημονική έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο του Κανκούν.

Οι συντάκτες της έκθεσης δεν αφήνουν  πολλές ελπίδες για τη σωτηρία του πλανήτη σε περίπτωση που δεν υπάρξει δεσμευτική συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ προειδοποιούν ότι τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι μελλοντικά δεν θα έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό εξαιτίας της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Nigel Farage: Ποιοι στο διάβολο νομίζετε ότι είσαστε; Είστε πολύ επικίνδυνοι


Ο γνωστός ευρωσκεπτικιστής Nigel Farage στην διάρκεια μόλις 4 λεπτών ομιλία του λέει τις μεγάλες αλήθειες σχετικά με το ευρωπαϊκό πείραμα.


Παιδί και τηλεόραση


Οι αρνητικές επιδράσεις της τηλεόρασης στα παιδιά έχουν μελετηθεί σε βάθος και είναι γνωστές στους συναφείς επιστημονικούς κύκλους. Τα συμπεράσματα των σχετικών ερευνών δημοσιεύονται τόσο σε επιστημονικά όσο και λαϊκά περιοδικά που ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών.

Ωστόσο, η πολύτιμη αυτή γνώση δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά τις διαθέσεις και τις πρακτικές των γονιών στο ζήτημα της παιδικής τηλεθέασης....

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Επικίνδυνο για την υγεία το ηλεκτρονικό τσιγάρο


Η εξάρτηση από τη νικοτίνη θεωρείται νευροβιολογικός εθισμός και έχει ταξινομηθεί επίσημα ως ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ αποτελεί την κυριότερη αιτία πρώιμης θνησιμότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία για το κάπνισμα στην Ελλάδα είναι πολύ ανησυχητικά, καθώς η χώρα κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις διεθνώς.

Ποσοστό 42% των Ελλήνων, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο (47% άνδρες και 38% γυναίκες) δηλώνουν καπνιστές, όταν ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 29%.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΟΗΕ: Πολύ κοντά σε κρίση τροφίμων ο κόσμος


Η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών θα υποχωρήσει κατά 63 εκατομμύρια μετρικούς τόννους φέτος ή 2% συνολικά, κυρίως λόγω των σχετικών με τις καιρικές συνθήκες καταστροφές, όπως η ξηρασία στη Ρωσία κι οι πλημμύρες στο Πακιστάν, εκτιμά ο ΟΗΕ στη τελευταία του έκθεση για την παγκόσμια προσφορά τροφίμων.

Ο ΟΗΕ είχε προηγούμενα προβλέψει πως η παραγωγή σιτηρών θα αύξανε 1,2% φέτος. Η κάμψη της παραγωγής φέρνει τον κόσμο "επικίνδυνα κοντά" σε μία νέα κρίση τροφίμων, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε συνδιάσκεψη ο Abdolreza Abbassian οικονομολόγος του ΟΗΕ στον FAO (Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων).

Το 2010 θερμότερο έτος στην ιστορία


Το έτος 2010 τείνει να είναι το θερμότερο ή το δεύτερο θερμότερο στην ιστορία, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα και με τις μετρήσεις της NASA, επισημαίνει στην ανακοίνωση της η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αιτία των υψηλών θερμοκρασιών είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μέχρι στιγμής η θερμότερη χρονιά ήταν το 1998, εξαιτίας του κλιματικού φαινομένου Ελ Νίνιο.

Οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι οι θερμοκρασίες το 2010 θα ήταν χαμηλότερες σε σχέση με το 1998, αλλά τελικά δεν επαληθεύθηκαν.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων στην παγκόσμια αταξία και το μέλλον της Ελλάδας


Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος πολιτικός – επιστήμων διεθνολόγος Μ.Α Παν/μιου Northeastern Βοστώνης


Το μελαγχολικό φθινόπωρο του 2010, μας προετοιμάζει σιγά-σιγά για τη βαρυχειμωνιά του 2011. Τα είκοσι τελευταία χρόνια, μεταξύ των παγκόσμιων αλλαγών, είδαμε την πτώση του διπολισμού, τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, τη Ρωσία γονατισμένη μετά την πτώση του κομμουνισμού και αναγεννημένη στη συνέχεια, την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση που προσπαθούσε να βρει το δρόμο της με την δημιουργία του ευρώ, την παγκόσμια οικονομία να χορεύει στο ρυθμό των τραπεζών, στις «φούσκες» των ακινήτων, στα κερδοσκοπικά κεφάλαια και στην προσπάθεια δημιουργίας του αιώνα της αμερικανικής κυριαρχίας και της νέας τάξης των πραγμάτων που είχαν οραματιστεί οι νεοσυντηρητικοί. Το ιδεολογικό πλαίσιο είχε τοποθετηθεί με τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες του Χάντικγτον για τις συγκρούσεις πολιτισμών, του Φουκουγιάμα για την επικράτηση του δυτικού μοντέλου δημοκρατίας και του Μπρεζίνσκι για τη « Μεγάλη Σκακιέρα» και τον μοναδικό ρόλο της Αμερικής στα παγκόσμια πράγματα.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Νέα τάξη πραγμάτων και να η “Κάρτα του πολίτη”


Δόθηκε το κείμενο για τη δημόσια διαβούλευση στο οποίο επισημαίνεται ότι αυτή θα αξιοποιείται για την ταυτοποίηση των πολιτών.Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν στους δικτυακούς τόπους www.ypes.gr και www.opengov.gr/ypes οι αρχές που θα διέπουν την Κάρτα του Πολίτη, τα προσωπικά δεδομένα που θα περιλαμβάνει και οι τεχνικές προδιαγραφές που θα υιοθετηθούν για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

Στο κείμενο της διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει ως τις 12 Δεκεμβρίου, επισημαίνεται κατηγορηματικά ότι η Κάρτα του Πολίτη θα αξιοποιείται για τη φυσική ταυτοποίηση των πολιτών αντικαθιστώντας το υπάρχον Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Ο πολίτης θα έχει μόνο την Κάρτα του Πολίτη, η οποία θα χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής του και θα οδηγήσει στη σταδιακή αντικατάσταση πληθώρας προσωπικών εγγράφων και πιστοποιητικών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Τηλεόραση, πλύση εγκεφάλου & έλεγχος μυαλού


Στα τέλη του '70 και στις αρχές του '80 εκδηλώθηκε έντονη ανησυχία για τις για τις τεχνικές πλύσης εγκεφάλου και ελέγχου του νου που εφάρμοζαν οι μυστικές υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο. Ο Τζον Μαρκς (John Marks) στο βιβλίο του "The Search for the Manchurian Candidate" και ο Γουόλτερ Μπόου αρτ (Walter Bowart) στο βιβλίο "Operation Mind Control" περιέγραφαν πει ράματα με ναρκωτικά, ύπνωση και άλλες"τεχνικές" που είχαν εφευρεθεί για την επίτευξη του προγραμματισμού του ανθρωπίνου εγκεφάλου.

Ο Δρ. Ουίλσον Μπράιαν Κει (Wilson Bryan Key) προειδοποίησε για τους κινδύνους της υποσυνείδητης διαφήμισης και της χρησιμοποίησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την χειραγώγηση της κοινωνίας. Ο Κει μίλησε για τα εκατομμύρια δολάρια που ρίχνουν οι διαφημιστές κάθε χρόνο στην υποσυνείδητη διαφήμιση για να "κατηχήσουν" και να κατευθύνουν το αθώο κοινό στον αδιάκοπο και χωρίς φρένο μαζικό καταναλωτισμό.

Το άρθρο αυτό εξετάζει κάποιες απλές συσκευές προγραμματισμού του υποσυνειδήτου καθώς και την χρήση των τηλεοπτικών προγραμμάτων και διαφημίσεων για τον έλεγχο των μαζών.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Η Κίνα παραδέχτηκε ότι είναι 1η σε εκπομπές ρύπων


Η Κίνα παραδέχτηκε την Τρίτη ότι είναι η πρώτη χώρα σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, επιβεβαιώνοντας όλα όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες τα τελευταία δυο χρόνια.

Ειδικότερα, αν και «ομολόγησε» ότι συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κλιματική αλλαγή, η Κίνα υπερασπίστηκε το δικαίωμά της να συνεχίσει να αυξάνει τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι δηλώσεις έγιναν δια στόματος του Κινέζου διαπραγματευτή για το κλίμα, Xie Zhenhua, ο οποίος προετοίμαζε το έδαφος για τη στάση που θα κρατήσει η χώρα του στη σύνοδο του Κανκούν, που ξεκινά στις 29 Νοεμβρίου.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Α.Νταβούτογλου: "Ή θα δεχθεί τις τουρκικές θέσεις η Ελλάδα ή θα υποστεί τις συνέπειες"!


Ή η Ελλάδα θα υποχωρήσει στο Αιγαίο ή θα υποστεί τις συνέπειες"! Αυτή είναι η ουσία μιας πρωτοφανούς (ακόμα και για τον εν λόγω πολιτικό) τοποθέτησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου πριν από λίγο, για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει μέσα από την ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο και «την διασφάλιση εγγυήσεων για τα εν λόγω συμφέροντα» ξεκαθάρισε με τον πλέον ωμό τρόπο με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του στην Τουρκία πριν από λίγη ώρα...

Συμμαχία κατά της κλιματικής αλλαγής από τον Σβαρτσενέγκερ


Συμμαχία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της πράσινης οικονομίας σχημάτισαν ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, και περίπου 100 περιφερειακοί ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg στην ομάδα δράσης, που ονομάζεται R20, συμμετέχει ο Σβαρτσενέγκερ, ένα στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, ένα στέλεχος των Δημοκρατικών, και τοπικοί άρχοντες από χώρες όπως το Μεξικό, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Μια άλλη άποψη για το τέλος του κόσμου, John Titor!


«Έρχομαι από το έτος 2036. Επιστρέφω στο σπίτι μου αφού πήρα έναν υπολογιστή IBM 5100 από το έτος 1975″...

Αυτό το μήνυμα εμφανίστηκε στις... 2 Νοεμβρίου 2000 σε κάποιο φόρουμ και έτσι συστήθηκε ο χρονοταξιδιώτης Timetravel_0 ή John Titor όπως είναι το πραγματικό του όνομα.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας τον ανέκριναν αρχικά με κυνικές ερωτήσεις που αργότερα έγιναν πιο επίμονες για το μέλλον που μας περιμένει. Ο Τάιτορ γεννήθηκε στη Φλόριντα το έτος 1998 και είναι ένας στρατιώτης που το 2036 θα σταλεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ πίσω στον χρόνο να βρει και να φέρει μαζί του έναν υπολογιστή ΙΒΜ 5100, ο οποίος έχει την μοναδική δυνατότητα να μεταφράζει μεταξύ τους γλώσσες προγραμματισμού Unix, Apl και Basic. Πρόκειται κατά τα λεγόμενα για μια κρίσιμη ιδιότητα γιατί το 2038 προβλέπεται ότι ένας ιός θα πλήξει το λειτουργικό σύστημα Unix.

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος


Φεβρουάριος 2008

Σύμφωνο συμβίωσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης καταθέτει πρόταση νόμου σύμφωνα με το οποίο με απλή συμβολαιογραφική πράξη θα μπορούν δύο άτομα να συμβιώνουν ελεύθερα, και στη συνέχεια αν προκύψει πρόβλημα θα μπορεί να γίνει διάλυση της συμβίωσης και το ένα μέλος μόνο να το θέλει αυτό. Θα μπορεί δε το άτομο να συνάψει όσα τέτοια σύμφωνα θέλει με συνακόλουθο αποτέλεσμα την αποιεροποίηση του θεσμού του γάμου. Και με απώτερο στόχο την ελεύθερη συμβίωση ατόμων του ιδίου φύλου. Αυτές τις εκτροπές τις είχε προβλέψει ο Μακαριστός Χριστόδουλος με την περίφημη φράση του : «Για σκεφθείτε που έχουμε φθάσει, αυτό που είναι ένα κουσούρι μια αμαρτία βοώσα, να θέλουν κάποιοι να το αμνηστεύσουμε και να το παραδεχθούμε ως φυσιολογική κατάσταση».



Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Φήμες για απόπειρα αυτοκτονίας πρώην Έλληνα πρωθυπουργού...!


Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν οι φήμες που κυκλοφορούν σήμερα για απόπειρα αυτοκτονίας πρώην Έλληνα πρωθυπουργού-δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!

Η πληροφορία που αναστάτωσε την ελληνική κοινωνία και έκανε πολλούς πολιτικούς να τηλεφωνούν στον Χρήστο Παπουτσή για να μάθουν λεπτομέρειες, λέγεται πως διέρρευσε από μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο εισήχθη ξημερώματα ο κορυφαίος πολιτικός.

Λος Άντζελες 1942 - Η άγνωστη μοναδική μάχη(;) κατά εξωγήινων


Μία πιθανή μάχη της αμερικανικής αεράμυνας και της Αεροπορίας κατά εξωγήινων κατά τη διάρκεια της νύχτας της 24ης προς την 25η Φεβρουαρίου του 1942 όταν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα προκάλεσαν απανωτούς συναγερμούς στην αεράμυνα της Νότιας Καλιφόρνια γίνεται ταινία βασιζόμενη σε πραγματικά γεγονότα. Την 24η Φεβρουαρίου μια προειδοποίηση από το γραφείο πληροφοριών του αμερικανικού Ναυτικού ανέφερε πως μια επίθεση ήταν επικείμενη στις επόμενες δέκα ώρες.

Το ίδιο βράδυ ένας μεγάλος αριθμός από κάτι σαν φωτοβολίδες και φώτα που αναβόσβηναν στον ουρανό του Los Angeles εντοπίστηκαν αρχικά κοντά σε στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή. Ένας ακόμη συναγερμός ξεκίνησε το πρωί στις 07:18 της 24ης Φεβρουαρίου για να σταματήσει στις 22:23 το βράδυ, αποφορτίζοντας λίγο την κατάσταση. Τις πρώτες όμως πρωινές ώρες της 25ης η δραστηριότητα των αγνώστων αντικειμένων ξεκίνησε πάλι.


Ελληνικό Σχολείο στην Κωνσταντινούπολη έχει πλέον μόνο ένα μαθητή...


Εάν ο 10χρονος Βαλάντης Μιχαηλίδης ξεχάσει το στυλό του ή το τετράδιό του στο σπίτι, δεν υπάρχει κανείς στο σχολείο του, να μπορεί να τον δανείσει. Ο μαθητής της τετάρτης είναι ο μόνος μαθητής στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του Kadıköy στην Κωνσταντινούπολη, ένα από τα 22 σχολεία της πόλης που εξυπηρετούν μόλις 214 μαθητές.

Όταν τον ρώτησαν αν ποτέ βαριέται χωρίς άλλους συμμαθητές, ο Βαλάντης είπε, "Κι εγώ θέλω να έχω φίλους, αλλά...υπάρχουν και καλές πλευρές του να είσαι μόνος".


Τεκτονισμός - Νέα Τάξη Πραγμάτων


Δείτε το βίντεο...


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Το κοίτασμα «Λεβιάθαν» ανοίγει πολλά «μέτωπα»


Σε νέα φάση εισέρχονται οι τριβές μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου σχετικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο χωρών, στην οποία δεν έχει οριστεί συνοριογραμμή, μετά την έναρξη των διερευνητικών γεωτρήσεων στο κοίτασμα «Λεβιάθαν», πριν δύο εβδομάδες, με στόχο, καταρχάς, την ακριβή εκτίμηση των αποθεμάτων του.

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση σε συνεργασία με κοινοπραξία εταιρειών, κυρίως, αμερικανικών συμφερόντων, στο οποίο επικεφαλής είναι η αμερικανική «Nobel Energy», και με την ισραηλινή «Delek Group», έχει, ήδη, αρχίσει τα έργα για την κατασκευή υποδομών άντλησης αερίου από τα δύο έτερα κοιτάσματα, το «Ταμάρ» και το «Νταλίτ», που εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Χάιφα και αντιμετωπίζονται ως ένα ενιαίο.

Τορπίλισε τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη


Αιχμές και από Παμπούκη κατά της κυβέρνησης της ΝΔ 


Πυρά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη -λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματός της- εκτόξευσε ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή, κατηγόρησε την πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι τορπίλισε το έργο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, επειδή είχε αποδεχτεί την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Αν. Ευρώπη, «πράγμα -όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ- που ενόχλησε τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν και πάγωσαν οι σχέσεις με την Ελλάδα». Ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ επέρριψε και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο οποίος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα (fast track), που ψηφίστηκε χθες, τόνισε πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση όταν τον Ιούλιο του 2009 σημειώθηκε εμπλοκή με ευθύνη της βουλγαρικής πλευράς. Από την πλευρά του, ο Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε τη σημερινή κυβέρνηση να πιέσει διπλωματικά, πολιτικά και οικονομικά τη Βουλγαρία, χαρακτηρίζοντας τον αγωγό «φιάλη οξυγόνου» για την Ελλάδα.



Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Γυναίκες στο Ράιχ


Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής με τις γυναίκες. Ο ίδιος δεν παντρεύτηκε ποτέ γιατί θεωρούσε ότι ο γάμος θα τον αποσπούσε από το μεγάλο σκοπό του, να οδηγήσει στο μεγαλείο τους Ναζί και τη Γερμανία. Ο προσωπικός του οδηγός είχε χαρακτηρίσει την επί χρόνια σύντροφό του Εύα Μπράουν ως «την πιο δυστυχισμένη γυναίκα στη Γερμανία». Τελικά, ο Χίτλερ και η Μπράουν παντρεύτηκαν το 1945, δύο μόλις ημέρες πριν οδηγηθούν και οι δύο στην αυτοκτονία.


Νέο "μενού" από την Άννα στην Παιδεία

   
Κατάργηση θρησκευτικών, Αγιασμού και φυσικά αποκαθήλωση των εικόνων


Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με εντολή Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποφάσισε πριν απο λίγες εβδομάδες να φορολογήσει ουσιαστικά πλέον και όχι τύποις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών.

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε πολλούς απο τους Ιεράρχες πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου, όπως είχαμε παρουσιάσει κατ' αποκλειστικότητα πριν απο μερικές ημέρες.
Κύκλοι προσκείμενοι στην Ιερά Σύνοδο επιμένουν οτι “το σχέδιο περιθωριοποίησης της εκκλησίας-όπως αποκαλούν τα νέα μέτρα- είναι έτοιμο και βρίσκεται στα χέρια κορυφαίου Υπουργού που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα το μελετήσει ενδελεχώς και θα συντάξει την τελική εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό”.



Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η Κάρτα του Πολίτη ξαναζωντανεύει το 666


Το «θηρίο» της Αποκάλυψης ή, αλλιώς, το σηµάδι του «αντίχριστου», ο αριθµός 666 (στα ελληνικά χξστ) απασχολεί ακόµη µία φορά τους φανατικούς χριστιανούς, µε αφορµή την επικείµενη έκδοση της Κάρτας του Πολίτη που θα αντικαταστήσει από την ερχόµενη χρονιά τηναστυνοµική ταυτότητα.

Ο αριθµός του «αντίχριστου» έχει προκαλέσει διαδηλώσεις, εντάσεις και διαµαρτυρίες κατά το παρελθόν. Το 1999, µε αφορµή την πρόθεση τουυπουργείου Εσωτερικών να θεσπιστεί για όλους τους πολίτες ο Ενιαίος Κωδικός Αριθµός Μητρώου (ΕΚΑΜ), φανατικοί χριστιανοί και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις είχαν κάνει συλλαλητήρια και διαµαρτυρίες έξω από τη Βουλή που σε ορισµένες περιπτώσεις είχαν συνοδευτεί από επεισόδια.

Προφητικό ή λογική συνέχεια των πραγμάτων;;; Οι κόνδορες του ισλαμοφασισμού και οι προβλέψεις εν ενεργεία διπλωμάτη


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Οι παρακάτω πληροφορίες που σας δίνω είναι για ενημερωσή σας και μπορείτε να τις δημοσιεύεστε, αλλά χωρίς το ονομά μου.

1) Η εκτίμηση μου είναι ότι αναμένεται προβοκάτσια εντός του χειμώνα 2010-2011, που θα προκαλέσει στην Αθήνα αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών και λαθρομεταναστών-Μουσουλμάνων ώστε στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές να επικρατήσει το δόγμα “Μετά το ΠΑΣΟΚ το χάος” και να σχηματιστεί η “περιπόθητη” κυβέρνηση συνεργασίας ΓΑΠ-Μπακογιάννη-ΛΑΟΣ-Κουβέλη και μερικών “προσωπικοτήτων”.

2) Είχα κάνει παρόμοια εκτίμηση την οποία είχα αποστείλει στο τέως Υπουργό *********** σε σχέση με τα επεισόδια του Μαίου 2009 (σχισμένο Κοράνι), ΠΡΟΤΟΥ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΥΝ. Έχω ακόμα τα πρακτικά της συζήτησης. Ταυτόχρονα με άρθρα τον Απρίλιο του ίδιου έτους στο περιοδικό *************** είχα προειδοποιήσει δημοσίως και σχετικώς.

Δεν είμαι “Μάντης”. Απλά αναλύω τα δεδομένα που έχω δίχως να επηρρεάζομαί από “έξωθεν πιέσεις”.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ και Αυστραλία οι μεγαλύτεροι ρυπαντές


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ είναι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές, σύμφωνα με λίστα που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη και κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με τις τρέχουσες και τις ιστορικές τους εκπομπές.

Η λίστα συντάχθηκε από τη βρετανική εταιρεία μελετών Maplecroft και περιλαμβάνει 183 κράτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι πλούσιες χώρες και τα μέλη του OPEC.

ΞΥΠΝΑ.... !!!!!!


Δείτε το βίντεο...


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Ελλάδα...!


Gazeta-Shqip: Υπό συζήτηση και τα χερσαία σύνορα τώρα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας!

Αναστάτωση προκαλεί η ύπαρξη απεσταλμένου Ελληνικού εγγράφου που ρωτάει αν οι δύο χώρες βρίσκονται σε… πόλεμο

Στις αρχές του 2010 με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, είχε ακυρωθεί η συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας είχε αποφανθεί πως η συμφωνία ήταν εταιροβαρής υπέρ της Ελλάδος. Σύμφωνα με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Gazeta-Shqip, ακυρώνεται και το αντίστοιχο πρωτόκολλο για τα χερσαία σύνορα.

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα του Πλανήτη!


Ένας πλούτος που δεν συμφέρει τη Νέα Τάξη να γίνει γνωστός στους Έλληνες...!


Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την..... ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η κιβωτός σπόρων της ημέρας της κρίσεως στην Αρκτική


Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση μέρους άρθρου απο την ιστοσελίδα http://www.voltairenet.org

Ζητούμε συγγνώμη για τα όποια λάθη εντοπίσετε στη μετάφραση.


Εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2008 αυτή η "παγωμένη Κιβωτός του Νώε" και τώρα βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Μπαν κι Μούν σε αυτήν, πριν την σημαντική Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009.

Σε αυτό το άρθρο που γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2007 του Φ.ΓΟΥΪΛΙΑΜ σχολιάζει πως όταν ο Γκέϊτς και οι Ροκφέλερ και οι Αγροτοβιομήχανοι συνεργάζονται πάνω σε ένα πρόγραμμα, είναι φρόνιμο να του δίνεται η απαραίτητη προσοχή.

Ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες


Οι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν στον Άρη νωρίτερα και ταχύτερα αν παραιτηθούν από την προοπτική να επιστρέψουν στον μητρικό τους πλανήτη, προτείνουν δύο Αμερικανοί επιστήμονες, ανήσυχοι για το μέλλον της ανθρωπότητας σε περίπτωση μαζικής καταστροφής.

Η αποστολή άνευ επιστροφής δεν θα διέφερε πολύ από τα ταξίδια των πρώτων αποίκων στην Αμερική, οι οποίοι γνώριζαν ότι δεν θα ξανάβλεπαν ποτέ στον Παλαιό Κόσμο, υποστηρίζουν ο Πολ Ντέβις, φυσικός στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, και ο Ντιρκ Σούλτζε-Μάκουτς, γεωλόγος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η πρότασή τους δημοσιεύεται στο Journal of Cosmology, το οποίο φιλοξενεί στο τελευταίο τεύχος του ακόμα 54 άρθρα για την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η δράση της λέσχης Bilderberg αρχίζει να ξεσκεπάζεται


Η διαβόητη λέσχη Bilderberg έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, μετά τη δημοσίευση άρθρου του Fidel Castro, στο οποίο προειδοποιεί πως η «…κλίκα αυτή έχει μετατραπεί σε ένα είδος παγκόσμιας κυβέρνησης, που ελέγχει όχι μόνο τη διεθνή πολιτική και οικονομία, αλλά ακόμη και τον πολιτισμό…». Αυτό το διάστημα ζούμε μια παγκόσμια αφύπνιση για το θέμα της νέας τάξης πραγμάτων, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν τη πηγή της πραγματικής πολιτικής κυριαρχίας και το λόγο για τον οποίο ο πλανήτης μας οδηγείται προς την υποδούλωση και τη δικτατορία.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Έρχονται εξελίξεις;


Γράφει η Κουκίδα


Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί. Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί.
Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια «ότι επιθυμεί να τον δει πριν την κυρία Μέρκελ».

Προχθές ολοκληρώθηκε και η «έκτακτη» επίσκεψη του Λιβάνιου πρωθυπουργού. Η πλειονότητα των Κυπρίων πολιτών διερωτούνται «τι έγινε και ξαφνικά όλοι αυτοί μας θυμήθηκαν;». Οι πιο υποψιασμένοι ήξεραν.

ChemTrails - ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ


Αεροψεκασμοί: Πειράματα για το κλίμα;

Δείτε το βίντεο...


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μας υπονομεύουν μέσω της πολυπολιτισμικότητας και ετοιμάζονται να "κλέψουν" την κληρονομιά μας!


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Εκτός απο την αποκαλυπτική δήλωση της Εβραίας που παραδέχεται οτι οι Εβραίοι προωθούν την πολυπολιτισμικότητα και τον πολυφυλετισμό στην Ευρώπη, προσέξτε και το όνομα του Ινστιτούτου που έχουν ιδρύσει στην Σουηδία.

Εχει το ελληνικό όνομα "παιδεία".

Αρκετές φορές έχουμε γράψει για την προσπάθεια του ιουδαϊκού ιερατείου να "κλέψει" τα πρωτοτόκια των κοιμισμένων πλέον Ελλήνων.

Διαβάστε το σχετικό παλιότερο άρθρο μας για το θέμα που ακολουθεί κάτω απο το βίντεο....


Ιρλανδία: "Σφαίρα" για το ΔΝΤ


Η Ιρλανδία παίρνει τη σκυτάλη από την Ελλάδα και τρέχει «σφαίρα» στο ΔΝΤ και το μηχανισμό υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει το ∆ουβλίνο.

Μπορεί να μην της έχει ζητηθεί ακόμη επίσημα, το άλμα στο κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας όμως, είναι τέτοιο που είναι θέμα χρόνου να γίνει η δεύτερη χώρα της ευρωζώνης µετά την Ελλάδα που θα ζητήσει οικονοµική στήριξη.

5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια στη Μόσχα μέχρι το τέλος του 2012


Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού Τύπου η ρωσική κυβέρνηση πρόκειται να κατασκευάσει 5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια για τη Μόσχα, μέχρι το τέλος του 2012. Οι εργασίες για την κατασκευή τους έχουν ήδη αρχίσει και το χρονοδιάγραμμα θεωρείται ιδιαίτερα «στενό».

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΗΠΑ: «Σοβαρά λάθη» της BP στον Κόλπο του Μεξικού


Για σοβαρά λάθη και παραλείψεις που προκάλεσαν την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού κατηγορεί τις εταιρείες BP, Transocean και Halliburton, έκθεση επιτροπής του Λευκού Οίκου.

«Δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη ασφαλείας σε εκείνη την εξέδρα», δήλωσε ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Μπιλ Ρέιλι και πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αλχημεία και Αλχημιστές


Τα Μυστήρια …σκεπτόμαστε γενικά για αυτά σε σχέση με τα αρχαία τελετουργικά μύησης της Ελλάδας και της Ρώμης, τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα Ορφικά, τα Φρυγικά, τα Μιθραϊκά και επιπλέον τα Αιγυπτιακά, τα Θιβετιανά και άλλα. Ωστόσο, ο όρος θα μπορούσε επίσης

Ακούγεται διφορούμενο, αντανακλά όμως ακριβώς αυτό που έκαναν οι αλχημιστές. Δεν παρουσίασαν τίποτα ανοικτά: τίποτα που να μπορούσε να αναφερθεί και να κατανοηθεί εύκολα και απλά. Οτιδήποτε είχε τέτοια εμφάνιση έπρεπε να θεωρηθεί ύποπτο. Οι αλχημιστές κρατούσαν τα μυστικά τους ασφαλισμένα σ’ ένα συνονθύλευμα κωδικών ονομάτων συνοδευόμενα από απεικονίσεις που στοίβαζαν σύμβολα πάνω από σύμβολα. Στο ‘Αλχημεία & Μυστικισμός’ (Alchemy & Mysticism, Taschen, Kln 1997), ο Alexander Roob αναφέρει, «διαποτίζοντάς τες με μια ξεχωριστή ιερογλυφική αύρα, οι δημιουργοί αυτών των εικόνων υπονοούσαν την πανάρχαιη ηλικία της τέχνης τους και την αναγνώριση της πηγής της γνώσης τους: τον πατριάρχη του φυσικού μυστικισμού και της αλχημείας, τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.»

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Βανδαλισμοί σε Ελληνικό νεκροταφείο στην Ίμβρο


78 χριστιανικούς τάφους κατέστρεψαν βάνδαλοι που εισέβαλαν στο νεκροταφείο της Παναγίας στην Ίμβρο, και ουσιαστικά ισοπέδωσαν το νεκροταφείο.

Η επίθεση των βαρβάρων πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου δηλαδή στην επέτειο για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.


Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Chemtrails: Αθήνα 2/11/2010


Δείτε το βίντεο...


Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας για το καλό του ευρώ;

   
  • Σβάρτσερ: "Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας σε ότι αφορά θέματα προϋπολογισμού και της οικονομικής πολιτικής έχει περιορισθεί δραστικά"
  •     "Η γαλλογερμανική πρωτοβουλία επικρίθηκε δικαίως"


Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην οικονομική πολιτική για το καλό του ευρώ; Ναι, θα πουν ορισμένοι, έχοντας κατά νου την Ελλάδα. Υπάρχουν όμως όρια στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες;

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τι πρόκειται να συμβεί μέχρι το 2012 ;


Πως συνδεόνται τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας με το 2012 και τους Illuminati;


Τσιπ-θαύμα κατά της τύφλωσης


Εμφυτεύεται στον αμφιβληστροειδή του ματιού και αποκαθιστά μερικώς την όραση. Eίναι επίτευγμα Γερμανών επιστημόνων και αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε 5 χρόνια από σήμερα


Το φως σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς που έχουν χάσει την όρασή τους από βλάβες του αμφιβληστροειδούς υπόσχονται να χαρίσουν σε πέντε χρόνια από σήμερα Γερμανοί επιστήμονες.

Ενα επαναστατικό γερμανικό φωτοευαίσθητο τσιπ που εμφυτεύεται στον αμφιβληστροειδή του ματιού αποκαθιστά μερικώς την όραση σε τυφλούς επιτρέποντάς τους να κάνουν απλά καθημερινά πράγματα χωρίς βοήθεια.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

H Λέσχη Μίλντερμπεργκ επέβαλε ΤΟ ΝΗΣΙ στο Mega, για να αισθάνεσαι ευτυχισμένος που δεν είσαι λεπρός!


Όλα ήταν προγραμματισμένα, ακόμη και ΤΟ ΝΗΣΙ!

Δείτε  πόσο καλοστημένο  ήταν το σχέδιο της  προσφυγής στο ΔΝΤ αλλά και της χρεοκοπίας που πρόκειται ν ακολουθήσει.

Το Μεγάλο κανάλι, επέλεξε να κάνει σήριαλ το βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, μετά από εντολή-υπόδειξη!

Η  εντολή δόθηκε από  συγκεκριμένα πρόσωπα που μετέχουν στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

ΟΧΙ 5 Αστυνομικών στο "χάραγμα του θηρίου"


Τότε, το ΟΧΙ οι Ελληνες το είπαν στον Μουσολίνι και τις σιδερόφρακτες μεραρχίες του. Τώρα από τα Σώματα Ασφαλείας ξεκινάει ο αγώνας κατά του Αντιχρίστου.

Τα όρια της αναλγησίας αγγίζει η στάση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα της καρατόμησης αστυνομικών που δεν δέχονται για θρησκευτικούς λόγους να πάρουν τη νέα ταυτότητα που φέρει το τσιπ που έχει το... 666. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό να το χαρακτηρίζουν ως «μαγνητάκι». Τους γράψαμε να μας εξηγήσουν τι εννοούν και δεν υποβλήθηκαν στον κόπο να απαντήσουν. Είναι θέμα ζωής και θανάτου, όχι μόνο φυσικού αλλά και ψυχικού. Ο Χριστιανός που θα σφραγιστεί, αυτομάτως θέτει εαυτόν εκτός Εκκλησίας. Η αιωνία καταδίκη γι’ αυτόν είναι μονόδρομος και δεν του δίνεται κανένα περιθώριο μεταμελείας και συγγνώμης.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα, έτος 2016μ.Χ. - Παραγγελία πίτσας από Έλληνα πολίτη


Τηλεφωνήτρια: "Pizza ΧΥΖ, καλησπέρα σας."

Πελάτης: "Καλησπέρα, θα ήθελα να δώσω μια παραγγελία."

Τηλεφωνήτρια: "Θα μπορούσα να έχω τον ΕΑΤ σας, παρακαλώ;"

Πελάτης: "Τον Εθνικό Αριθμό Ταυτοποίησής μου, ναι, μια στιγμή, ορίστε, είναι ο 6102049998-45-54610."

Τηλεφωνήτρια: "Ευχαριστώ, κύριε Παπαδόπουλε. Λοιπόν η διεύθυνσή σας είναι ......Κυψέλης 42, και ο αριθμός τηλεφώνου σας 210-xxxx327. Το επαγγελματικό τηλέφωνό σας στην Lincoln Insurance είναι 210-xxxx792 και ο αριθμός του κινητού σας 69xx-xxx654. Από ποιον αριθμό καλείτε ;"

Πελάτης: "Εεε; Είμαι στο σπίτι. Από πού τις βγάζετε όλες αυτές τις πληροφορίες;"

Τηλεφωνήτρια: "Είμαστε συνδεδεμένοι με το σύστημα, κύριε."

Κλίμα: «100.000 χρόνια για να επανέλθει ο πλανήτης»


Επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο θα συμμετέχουν σε ένα συνέδριο Γεωλογίας στο Λονδίνο, για να συζητήσουν για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και πως έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το πλούσιο γεωλογικό παρελθόν του πλανήτη, όπως ηφαιστειακές εκρήξεις, ήπειροι που διαβρώθηκαν, οροσειρές που αναδύθηκαν, οι  μεταβολές που σημειώθηκαν στους παγετώνες, είχε ως αποτέλεσμα η Γη να γνωρίσει πολλές κλιματικές αλλαγές.

Ο καθηγητής Jim Zachos από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας δήλωσε ότι πριν 55 εκατομμύρια χρόνια οι ηφαιστειακές εκρήξεις που συνέβαιναν, ήταν η αιτία να απελευθερωθούν  4.500 γιγατόνοι αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στον πλανήτη κατά 6 βαθμούς Κελσίου.