Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ινδία: Μολυσμένος ορός σκότωσε 13 εγκύους


Δεκατρείς έγκυες έχασαν τη ζωή τους όταν τους χορηγήθηκε μολυσμένος ορός στο νοσοκομείο Ουμάιντ στην βόρεια πόλη Τζοντπούρ της Ινδίας. Οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι οι οροί, τους οποίους είχε προμηθεύσει ινδική φαρμακευτική εταιρία, ήταν μολυσμένοι, δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ναρέντερ Τσανγκάνι.

Όλες οι γυναίκες πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ άλλες τέσσερις τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση και η κατάσταση της υγείας της μίας κρίνεται σοβαρή.

Κλιμάκιο της κυβέρνησης του Ρατζαστάν μετέβη χθες στο νοσοκομείο και ξεκίνησε την έρευνα. Η κρατική αστυνομία ξεκίνησε παράλληλα άλλη έρευνα εις βάρος της παρασκευάστριας εταιρίας και κατέσχεσε τους αχρησιμοποίητους ορούς.

Οι συγγενείς των θυμάτων πραγματοποίησαν χθες διαδήλωση διαμαρτυρίας κοντά στο νοσοκομείο.

«Χάσαμε την κόρη μας. Είναι ανίκανοι να μας δώσουν μία εξήγηση. Είναι ντροπή» δήλωσε ένας από αυτούς.

Οι θάνατοι των γυναικών επαναφέρουν στο προσκήνιο το υψηλό ποσοστό μητρικής θνησιμότητας και τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας.

Στη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας αναλογεί το ένα έκτο των περίπου 360.000 θανάτων γυναικών παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου