Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ποινική δίωξη στον 18χρονο "χάκερ - θαύμα"


Σε ηλικία 16 χρόνων είχε εισβάλει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιντερπόλ κι ένα χρόνο αργότερα, σε κυβερνητικές σελίδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από εκτεταμένη έρευνα της ΕΛΑΣ,ο χάκερ – θαύμα, ηλικίας 18 ετών σήμερα, συνελήφθη στο Μπραχάμι, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για "κατοχή εκρηκτικής βόμβας, οπλοκατοχή και πλαστογραφία" από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Την Πέμπτη (08/06) θα οδηγηθεί στην 24ωρη τακτική ανακρίτρια όπου αναμένεται να απολογηθεί για τις κατηγορίες.

Το στρατηγείο του δε, βρισκόταν σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο, από όπου χειριζόταν καθημερινά ένα χαρτοφυλάκιο 48 εισηγμένων εταιρειών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Με το ψευδώνουμο “n-spliter” ο 18χρονος κατασκεύαζε και “κατέβαζε" toolbars, που του παρείχαν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, κωδικούς ασφαλείας, στοιχεία πιστωτικών καρτών και άλλα, των χρηστών των υπολογιστών, που “χτυπούσε”.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εξιχνίασε τις ξεχασμένες αυτές υποθέσεις- κατηγορείται ότι “ξαλάφρωνε” πιστωτικές κάρτες, ενώ επένδυε μεταξύ άλλων και σε μετοχές. Μάλιστα οι αρχές κάνουν λόγο για περισσότερα από 500.000 ευρώ τα οποία υπέκλεψε ο 18χρονος.

Όπως έγινε γνωστό μάλιστα από την ΕΛΑΣ, με τον τρόπο αυτό ο 18χρονος -που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για “παραβίαση στοιχείων υπολογιστή”, “απάτη με υπολογιστή”, “πλαστογραφία” και παράβαση των νόμων “περί όπλων”, “περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων”, “προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα”, καθώς συντηρούσε και τη μητέρα του τα τελευταία τρία χρόνια.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, που επικαλείται η "Ελευθεροτυπία" (08/06)μ, δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του γιου της.

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν 7.850 ευρώ και 300 αμερικανικά δολάρια, ενώ μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

130 πιστωτικές κάρτες (οι 125 χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση, και οι πέντε με εγγραφή), οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον 18χρονο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι, μία φορητή συσκευή μνήμης, ένας δρομολογητής (router), ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και δύο αεροβόλα πιστόλια, μία συσκευή αντιγραφής-ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών, μία νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και πλήθος έντυπου υλικού που αποδείκνυε διεθνώς την παράνομη δράση του σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας.

Η δικογραφία για το νεαρό δεν έχει φτάσει μέχρι στιγμής στα δικαστήρια ενώ οι διωκτικές αρχές διακινούν πληροφορίες πως οι αμερικανικές Αρχές θα ζητήσουν την έκδοσή του.

Επιπλέον, σύντομα θα έρθει στην Αθήνα το πρώτο επιτελείο του FBI από την Ουάσινγκτον ώστε να τον γνωρίσει από κοντά.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου