Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ερντογάν κατά της Ελλάδας!


O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περηφανεύεται για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας δείχνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας. ”Να είμαστε ενωμένοι. Δείτε οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου σε τι κατάσταση βρίσκονται , είναι σε τραγική θέση. Δείτε τα χάλια της Ελλάδας που είναι δίπλα μας. Κάθε μέρα πορείες, το ένα το άλλο. Γιατί; Διότι τελείωσαν τον εαυτό τους με τα εσωτερικά τους ζητήματα. Αλλά η Τουρκία δεν είναι σαν κι αυτούς. Είμαστε δυνατοί. Θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Στο Α’ τρίμηνο του 2011 γίναμε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα του κόσμου” δήλωσε ο Ερντογάν.

Ταγίπ δεν κοιτάς λίγο και τα δικά σου χάλια; Ο Ερντογάν όλο με τα δικά μας χάλια ασχολείται,αλλά μάλλον το κάνει για να κρύψει τη δική του “φούσκα”. Γιατί καλοί οι ρυθμοί ανάπτυξης 11%,αλλά αυτά είναι νούμερα που είτε του αρέσει, είτε όχι δεν αντιπροσωπεύουν τη πραγματική οικονομία. Τα ξέρουμε πολύ καλά εμείς εδώ στην Ελλάδα. Δεν είναι λοιπόν όλα ρόδινα στην τουρκική οικονομία,όπως θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ο Ταγίπ.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, την περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου 2011 το έλλειμμα έφταςε στα 37.3 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ την ίδια περίοδο του 2010 ήταν μόλις στα 16.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 120%!

Πολλοί τούρκοι οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν την ανάγκη της ελεγχόμενης υποτίμησης της τουρκικής λίρας για να τεθεί υπό έλεγχο η «υπερθέρμανση» της τουρκικής οικονομίας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου