Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο εκτουρκισμός της Κω έχει ήδη αρχίσει


Τούρκοι δάσκαλοι στη Κω,διδάσκουν μουσουλμάνους
    


Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης



Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Κω. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Bugün με τίτλο «απόβαση τουρκικής γλώσσας σε ελληνικό νησί», στην Κω έχουν σπεύσει δάσκαλοι από την Τουρκία για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα στα παιδιά του Μουσουλμάνων του νησιού.

Η Βugün γράφει πως « στα τουρκόπουλα τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν την τουρκική γλώσσα, έφτασαν για βοήθεια των δασκάλων από τη Σμύρνη. Ο Λεβέντ Ουνγκάνερ και ο Αϊντίν Πεχλιβάν, εδώ και δυο μήνες βρίσκονται στο νησί οικειοθελώς και δισάσκουν στα παιδιά Τούρκικα και τις παραδόσεις».

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως οι δυο δάσκαλοι κάνουν μαθήματα σε 58 παιδιά μαθήματα τουρκικής γλώσσας 6 ώρες την ημέρα, και σε 43 παιδιά μαθήματα παραδοσιακών χωρών για 2 ώρες την εβδομάδα!

«Οι δυο δάσκαλοι κάνουν μαθήματα με τα βιβλία του τουρκικού Υπουργείου Παιδείας και τα μαθήματα γίνονται «στο Σύλλογο φιλίας και συμπαράστασης των Μουσουλμάνων»!

Η Bugün αποκαλύπτει επίσης ότι για τις γυναίκες γίνονται μαθήματα θρησκευτικών και σε 126 οικογένειες παρέχεται υλική βοήθεια από τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου τον Αύγουστο του 2010 είχε επισκεφθεί τη Ρόδο και την Κω και η Άγκυρα προσπαθεί να πιέσει και να τονίσιε πως υπάρχει "τουρκική μειονότητα" στα Δωδεκάνησα , κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε καμία σύμβαση.



Σχόλιο ιστολογίου: Έτσι, απλά, σταθερά, μεθοδικά και κυρίως, ανθρωπιστικά και με γνώμονα την Ελληνοτουρκική φιλία όπως την οραματίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, άλλη μία περιοχή της Ελλάδας, η ακριτική Κως, μπαίνει στο στάδιο της τουρκοποίησής της, ακολουθώντας τα βήματα της Θράκης, οδεύοντας προς μία άλλη Κύπρο...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου