Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η Ξενόδουλη Άρχουσα Ελίτ


Η άρχουσα ελίτ, οι ιδεολόγοι της αρπαχτής, η ξένη προστασία και το προτεκτοράτο
    Του Θανάση Αντωνόπουλου

Η άρχουσα των 343 Οικογενειών, που διαγουμίζουν την Ελλάδα και το λαό της τα τελευταία 67 χρόνια, μετά τη δορύκτητη υποταγή της Αριστεράς , όλου του φάσματος, και την εκμηδένιση των οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης και την εκπόρνευση των αντιστοίχων της Αντιδικτατορικής Αντίστασης, διαμόρφωσε μία κρατική οντότητα στηριζόμενη στην "Ξένη Προστασία" με την επιβολή πλήρους ελέγχου σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού, πνευματικού, οικονομικού και πολιτικού βίου της Χώρας.

Είναι, πλέον, ιστορικώς επιβεβαιωμένο, ότι η "άρχουσα ελίτ", υπό την καθοδήγηση και την ένοπλη υποστήριξη του "ξένου παράγοντα", αφού προηγουμένως καταδυνάστευσε τον ελληνικό λαό, σε αρμονική συνεργασία με τον κατακτητή (1941-1944), λόγω των γεωπολιτικών καταστάσεων, που αναδύθηκαν μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και των ολέθριων σφαλμάτων της αριστεράς, επέβαλε με τη φυσική εξόντωση όσων αμφισβήτησαν την κυριαρχία της, ένα θεσμικό πλαίσιο κρατικής οντότητας με την κυριαρχία του τρόμου και την περιθωριοποίηση από κάθε μορφή ζωής των υπολειμμάτων της αμφισβήτησής της.

Τη δοκιμασμένη αυτή μέθοδο της περιθωριοποίησης και απομόνωσης των αμφισβητιών, χωρίς την καταφυγή, όπως στο παρελθόν, στη φυσική εξόντωσή τους, έθεσε σε εφαρμογή η άρχουσα τάξη τη Μεταπολιτευτική περίοδο.

Στο θεσμικό αυτό πλαίσιο και η αμυδρά έννοια της "Εθνικής Αστικής Τάξης", εξορκίσθηκε, ενώ αντιθέτως ανήχθη σε κυρίαρχη οικονομική τάξη το μεταπρατικό κεφάλαιο, συνέχεια του μαυραγοριτισμού της κατοχής και οι "Ιδεολόγοι της Αρπαχτής" της χουντικής περιόδου (1967-1974), οι οποίοι "εξαγνίσθηκαν" στην κολυμβήθρα της εθνικοφροσύνης και της μεταμφίεσης σε "αντιδικτατορικούς αγωνιστές" ευθύς με την κατάρρευση του καθεστώτος των συνταγματαρχών ώστε αδιαταρράκτως να συνεχίσουν την "πρακτόρευση" των συμφερόντων της "Ξένης Προστασίας".

Παραλλήλως, η πνευματική ζωή, κυρίως στο χώρο της ανώτατης παιδείας, στηρίχθηκε στους "πρόθυμους υπηρέτες", πλην ελάχιστων τιμητικών εξαιρέσεων, της "ξένης προστασίας". Ο κανόνας της αξιοκρατίας, σκοπίμως, αγνοήθηκε, ενώ οι άξιοι και οι ικανοί, ωθηθήκαν στη μετανάστευση. Ουδείς προφήτης τη εαυτού Πατρίδι..

Η "ξένη προστασία" προκειμένου να ελέγχει την απόλυτη αφοσίωση των εγχώριων υπηρετών της στις επιδιώξεις της:

Α) Δημιούργησε ειδικά σχολεία (π.χ. Κολλέγιο ) για τη διαμόρφωση και ανάδειξη της ηγεσίας της χώρας ,μέσα στο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, που αυτή επιτάσσει.

Β) Παρέχει αφειδώς "υποτροφίες" στους γόνους και τους κλώνους της "άρχουσας ελίτ" να σπουδάζουν στα ξένα πανεπιστήμια επιλογής της, κυρίως των ΗΠΑ. Και κατ’ αυτό τον τρόπο ελέγχει τη διαιώνιση της εξουσίας της στο "προτεκτοράτο" της!

Το σύνολο, σχεδόν, των γόνων των ηγετών των κομμάτων εξουσίας, από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς του καθώς και τους διαδόχους τους, στο πλαίσιο της εναλλαγής των δύο κομμάτων στη διακυβέρνηση της χώρας, "σπουδάζουν" σε διακεκριμένα πανεπιστήμια Αγγλίας και ΗΠΑ.

Επιπροσθέτως, η "ξένη προστασία", γνωρίζει ότι η άρχουσα ελίτ, γηράσκει και επομένως έχει ανάγκη εμπλουτισμού της με νέο αίμα, επιδιώκει μέσω των υποτροφιών εξαγοράς συνειδήσεων, ν΄ αλιεύει τα ικανότερα στοιχεία από την αγροτική και την εργατική τάξη, τους δίδει διέξοδο για σπουδές και κοινωνική ανέλιξη και κατ΄ ουσία τα εντάσσει βαθμιαία στις επιδιώξεις και τους στόχους της.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η άρχουσα ελίτ, αλλά με δελεαστικότερο τρόπο: τις επιγαμικές σχέσεις!

Η άρχουσα ελίτ, οι ξενοσπούδαχτοι γόνοι, οι "πολιτικές φαμίλιες" και οι "εθνικοί προμηθευτές"

Εν ταυτώ η "άρχουσα ελίτ", διαχειριζόμενη την εξουσία και με προπετάσματα "προοδευτικών νομοσχεδίων" και άλλων της αυτής υφής διαρρυθμίσεων, υποβαθμίζει, σκοπίμως, ποιοτικώς την παιδεία του ελληνικού λαού και στις τρεις βαθμίδες της, ώστε οι ξενοσπούδαχτοι γόνοι της να διατηρούν "πλεονέκτημα" έναντι των Ελληνοπαίδων που σπουδάζουν στην πατρίδα τους!

Η "άρχουσα ελίτ", στο οικονομικό πεδίο, αποφεύγει συστηματικώς ν’ αποδυθεί σε επενδύσεις αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας (πρωτογενής παραγωγή στο γεωργικό τομέα, επενδύσεις στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, κατά τόπους επεξεργασία και τυποποίηση της τοπικής παραγωγής κλπ.).

Αρκείται στις "αρπαχτές" μέσω της εκπροσώπησης των ξένων οικονομικών συμφερόντων.

Κυρίαρχη οικονομική τάξη την τελευταία πεντηκονταετία έχει αναδειχθεί εκείνη που ενασχολείται με τις αντιπροσωπείες μεγάλων ξένων οικονομικών ομίλων.

Και ειδικότερα εκείνη που αρκείται στις οικονομικές δοσοληψίες της με το Κράτος, οι "εθνικοί προμηθευτές".

Και δη οι "Έλληνες" αυτοί, πολλάκις καταφεύγουν σε έμμεσους ή άμεσους εκβιασμούς της Ελληνικής Πολιτείας, στις επιδιώξεις τους να εξυπηρετήσουν τα ξένα συμφέροντα τα οποία πρακτορεύουν..

Ηγετική δύναμη της "Άρχουσα Ελίτ", οι "Πολιτικές Φαμίλιες" και ειδικότερα οι "δυναστείες" των τριών "Οικογενειών" Παπανδρέου-Μητσοτάκη-Καραμανλή.

Οι δύο πρώτες "Φαμίλιες", με διεθνείς διασυνδέσεις έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους, σε όλες τις εκφάνσεις της πνευματικής, ακαδημαϊκής και οικονομικής ζωής.

Η Τρίτη, εκείνη των Καραμανλή, από τον αρχηγέτη της ήδη, ανέπτυξε σχέσεις με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, όχι στη βάση των οικονομικών συναλλαγών, αλλά του "κοινωνικού στάτους".

Βεβαίως ο τελευταίος γόνος της, ο Κ. Καραμανλής ο Νεότερος, δεν υπήρξε αρεστός στο εφοπλιστικό σίτυ του Λονδίνου και το αντίστοιχο της Νέας Υόρκης..

Πάντως και οι τρεις "Φαμίλιες", ανέπτυξαν με κέντρο τις ίδιες, ένα πυκνό δίχτυ διαπλοκής, τόσο με το εγχώριο μεταπρατικό κεφάλαιο, όσο και με το πνευματικό και ακαδημαϊκό κατεστημένο, καθώς και εκείνο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου