Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Λογοκρισία της CIA σε υπό έκδοση βιβλίο


Η CIA ζήτησε από έναν εκδοτικό οίκο να προβεί σε εκτεταμένες περικοπές του περιεχομένου ενός βιβλίου που ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της πριν και μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το βιβλίο, μια αφήγηση των απομνημονευμάτων του Άλι Σούφαν, πρώην πράκτορα του FBI, τιτλοφορείται The Black Banners: The Inside Story of 9/11 and the War Against Al-Qaeda ("Τα Μαύρα Λάβαρα: Η Ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου από Μέσα και ο Πόλεμος Εναντίον της αλ Κάιντα"). Σχεδιάζεται να εκδοθεί τον επόμενο μήνα και σταχυολογεί τις εμπειρίες του από πολλές σημαντικές έρευνες για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Στο βιβλίο του, ο Σούφαν υποστηρίζει πως η CIA συνέβαλε καθοριστικά στο να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία να αποτραπεί η συνωμοσία για την διάπραξη των επιθέσεων του 2001, διότι δεν διαβίβασε πληροφορίες στο FBI σχετικά με δυο από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου που ζούσαν στο Σαν Ντιέγκο. Ακόμη, επικρίνει τις σκληρές τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιήθηκαν σε υπόπτους ως τρομοκράτες, χαρακτηρίζοντάς τις αντιπαραγωγικές και ανώφελες.

Ο εκδοτικός οίκος WW Norton and Company ανακοίνωσε πως πρόκειται να εκδώσει το βιβλίο με τις τροποποιήσεις που αξιώνει η CIA.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου