Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Το Βατικανό για τις κατηγορίες συγκάλυψης παιδεραστίας


Το ιρλανδικό κοινοβούλιο είχε εγκρίνει, τον περασμένο Ιούλιο, μια απόφαση που εξέφραζε λύπη γιατί η Αγία Έδρα «υπονόμευσε το πλαίσιο προστασίας του παιδιού» έπειτα από μια επιστολή σε Ιρλανδούς επισκόπους που φάνηκε να μειώνει τις ιρλανδικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αναφορά σεξουαλικής κακοποίησης, αναφερόμενη σε αυτές ως «ανόητες κατευθυντήριες οδηγίες».

Το Βατικανό εξέδωσε σήμερα την πρώτη επίσημη απάντησή του στην επίπληξη από το ιρλανδικό κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι εκφράζει τη «λύπη και ντροπή» του για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, ωστόσο οι κατηγορίες είναι «αβάσιμες».

«Σε σχέση με αυτό, η Αγία Έδρα επιθυμεί να καταστήσει σαφές πως με κανένα τρόπο δεν παρεμπόδισε ή δεν επιδίωξε να παρέμβει σε οποιαδήποτε διερεύνηση για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Επισκοπή του Κλόιν», ανέφερε το Βατικανό.

«Επιπλέον, σε κανένα στάδιο η Αγία Έδρα δεν επιδίωξε να παρέμβει στο ιρλανδικό αστικό δίκαιο ή να παρεμποδίσει πολιτικές αρχές στην άσκηση των καθηκόντων τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου