Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Καναδάς: Οι Ισλαμιστές απειλούν τη χώρα κατά τον πρωθυπουργό


Τους εξτρεμιστές του Ισλάμ, κατονόμασε ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του Καναδά, ο πρωθυπουργός της χώρας, Στίβεν Χάρπερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι CBC News, ο Χάρπερ τόνισε πως μια δεκαετία μετά την επίθεση στους δίδυμους Πύργους, η ισλαμική τρομοκρατία θεωρείται ως η μεγαλύτερη απειλή Παγκοσμίως: «Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τους τρομοκράτες του Ισλάμ τους συνδέουν με το Αφγανιστάν ή κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής, αλλά η αλήθεια είναι πως η απειλή κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό, είναι το παράδειγμα της επίθεσης στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νιγηρία», τόνισε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ανέφερε και το παράδειγμα του Νορβηγού μακελάρη, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, τονίζοντας πως δεν είναι καθόλου απίθανο να προκύψει κάτι τέτοιο και σε άλλες χώρες. Ο Μπράιβικ, είχε δολοφονήσει 77 ανθρώπους στη Νορβηγία, επειδή μισούσε τους μουσουλμάνους.

Ο πρωθυπουργός λέει πως πρέπει να παρακολουθούνται οι γηγενείς ισλαμιστές εξτρεμιστές στον Καναδά.

Η συνέντευξη του Καναδού πρωθυπουργού εν όψει της 11ης Σεπτέμβρη αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στον Καναδά, όπου ζει μεγάλη κοινότητα Μουσουλμάνων. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου