Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

CNN: "Η Ελλάδα πτωχεύει κατά 99,99%"


Σίγουρη έχουν την πτώχευση της Ελλάδας οι επαγγελματίες της αγοράς ασφάλισης κινδύνου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το κλίμα στις Η.Π.Α. σχετικά με το χρέος της Ελλάδας είναι τόσο δεδομένα “στραβό” που οι ειδικοί αναλυτές, έχοντας βέβαιη την αδυναμία της Ελλάδας να ξεπληρώσει τα χρέη της, ψάχνουν ήδη τι μέλλει γενέσθαι την επομένη της χρεοκοπίας μας.

Οι Αμερικάνοι τονίζουν το προφανές, ότι δηλαδή τα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που αποσκοπούν στη συλλογή των απαραίτητων κεφαλαίων για την αποπληρωμή του χρέους, αυτό που τελικά καταφέρνουν είναι να ρίχνουν τη χώρα σε ολοένα μεγαλύτερη ύφεση.

Ταυτόχρονα, οι επενδυτές που ποντάρουν διεθνώς στην χρεοκοπία της Ελλάδας βλέπουν την τιμή της συγκεκριμένης απόδοσης να αγγίζει σε πιθανότητα το 100%.

Φυσικά, ο ευρωπαϊκός πονοκέφαλος σχετικά με το χρέος δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Για την ακρίβεια, τη στιγμή που το ελληνικό χρέος υπολογίζεται στα 300 δισ. ευρώ, το συνολικό χρέος Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας και Ισπανίας αγγίζει τα 2,8 τρισ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η πλήρης οικονομική καταστροφή στην Ευρώπη θα έρθει μόνο αν χρεοκοπήσουν η Ιταλία και η Ισπανία μαζί, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη μπορεί να αντέξει μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία.

Φυσικά, όπως δείχνει η ιστορία με τη Lehman Brothers το 2008, κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ βέβαιος για την ακριβή έκταση μιας χρεοκοπίας.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου