Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ομπάμα: Μήνυμα για δικτάτορες ο θάνατος του Καντάφι

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως ο θάνατος του Μουάμαρ Καντάφι, μετά την σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς τους δικτάτορες».

Σε συνέντευξή του στο NBC ο Ομπάμα τόνισε πως ο Καντάφι «ήταν κάποιος που επί 40 χρόνια τρομοκρατούσε τη χώρα και στήριζε την τρομοκρατία. Είχε την ευκαιρία, στη διάρκεια της Αραβικής Ανοιξης να παραδώσει την εξουσία και να αρχίσει την ειρηνική μετάβαση προς την δημοκρατία».

«Του δώσαμε αυτήν την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκε. Προφανώς και δεν θέλουμε να βλέπουμε κάποιον να τελειώνει έτσι, αλλά πιστεύω πως αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα στους δικτάτορες σε όλον τον κόσμο για το ό,τι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν ελεύθεροι και οι ηγέτες πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες τους», υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται την Καλιφόρνια στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Σε ομιλία του στο Σαν Φρανσίσκο, ο Ομπάμα δήλωσε πως εκπλήρωσε την υπόσχεσή του για «αλλαγή» που είχε δώσει το 2008 και πως θα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο αν επανεκλεγεί.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 41% των ψηφοφόρων αντιμετωπίζει θετικά την πολιτική που ασκεί ο Ομπάμα, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και του ποσοστού ανεργίας που παραμένει στο 9,1% Ο Ομπάμα υποσχέθηκε πως αν είναι ο νικητής των εκλογών θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ειδικά στη μετανάστευση και στην ενεργειακή πολιτική.
«Η αλλαγή είναι δύσκολη. Η αλλαγή θέλει χρόνο. Αλλά η αλλαγή είναι δυνατή», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ομπάμα.

πηγή,   ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου