Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Άφαντοι οι πολιτικοί από τα παράθυρα της τηλεόρασης!


Πού πήγαν οι ομηρικοί καβγάδες της tv; Η εποχή που έβγαιναν πέντε πέντε οι βουλευτές στα παράθυρα, «σφάζονταν» και στην καλύτερη των περιπτώσεων, ένας από όλους αποχωρούσε ζωντανά;
Με το τουφέκι ψάχνουν τους πολιτικούς πλέον σε δελτία και ενημερωτικές εκπομπές, καθώς το… γιαούρτι παραμονεύει. Με το πού θα πάρουν «γραμμή» οι τηλεθεατές ότι κάποιος πολιτικός, βουλευτής ή υπουργός μιλά ζωντανά κάπου, δεν το’ χουν σε τίποτα να στήσουν καραούλι απέξω και να του την πέσουν με όποιο μέσο διαθέτουν.


Αποτέλεσμα;

Δεν βγαίνει πουθενά κανείς. Οι βουλευτές – καλά οι υπουργοί δεν το συζητάμε – που βγαίνουν πλέον να μιλήσουν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και είναι και πολύ συγκεκριμένοι. Βενιζέλος, Πάγκαλος, Μόσιαλος, Μιχελάκης, άντε και στο τσακίρ κέφι καμιά Διαμαντοπούλου, αλλά στο πολύ τσακίρ όμως. Δεν εμφανίζονται γιατί ξέρουν ότι ο κόσμος θα τους επιτεθεί απ’ όπου κι αν βγουν. Και ο κόσμος τους επιτίθεται γιατί απλά δεν αντέχει άλλο να βλέπει ότι άλλος τα έφαγε και άλλος πρέπει να τα επιστρέψει. Ο κόσμος αρνείται να δεχθεί ότι και εκείνος φταίει για την σημερινή κατάσταση. Και καλά κάνει. Οσο και να προσπαθούν να μας πείσουν μέσα από μια τηλεοπτική συζήτηση, ότι ο μισθωτός των 1300 ευρώ ή ο συνταξιούχος των 700 έχει ευθύνη για το σημερινό δημιούργημα, δεν θα μας πείσουν. Οπότε ας το αφήσουν καλύτερα γιατί προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη οργή.

Δεν είναι όμως μόνο ο κόσμος που τους «στριμώχνει», αλλά και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, που και την αγανάκτηση του κόσμου εκφράζουν και το δικό τους παιχνίδι θέλουν να παίξουν. Οπότε γιατί να μην το κάνουν. Βέβαια, τα πρωτεία στην συγκεκριμένη κατάσταση έχει ο Νίκος Χατζηνικολάου, που μπορεί να θυμηθεί τι είχε πει ο καλεσμένος που έχει απέναντί του, ακόμη και πριν από 20 χρόνια και να του τα χώσει πολύ άσχημα, όμως και ο Γιώργος Παπαδάκης δίνει την δική του μάχη μέσα από τις δύσκολες και πολύωρες συνήθως τέτοιου είδους συνεντεύξεις. 

Κανένας πολιτικός δεν θέλει πλέον να συνδεθεί το όνομά του με κανενός είδους επώδυνη διαδικασία, με κάποιο μέτρο ή με οποιοδήποτε απρόοπτο στον «αέρα» ενός τηλεοπτικού καναλιού. Και καλά κάνουν.

Πριν από μερικά χρόνια τσακώνονταν για το ποιος θα βγει και όποτε έβγαιναν γινόταν της… κακομοίρας. Πολλοί από αυτούς διάλεγαν μάλιστα και με ποιους θα βγουν. Τώρα; Λούης. Αφαντοι. Μην τον είδατε τον Παναή. Ετσι όπως τα κάνατε, λουστείτε τα. Η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν τίποτα…



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου