Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΟΗΕ: Παγκόσμιο πληθυσμιακό «Βig Bang»


Μια μεγάλη πληθυσμιακή έκρηξη αναμένει ο ΟΗΕ μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα, όποτε ο πληθυσμός της γης θα προσεγγίσει τα 10 δισεκατομμύρια. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μάλιστα, έκανε αναλυτικές προβλέψεις για κάθε χώρα. Αυτό το μήνα, κάπου στο κόσμο θα γεννηθεί ο επτάκις δισεκατομμυριοστός άνθρωπος κάτοικος της γης.


Το 2024 οι κάτοικοι της γης θα φθάσουν τα 8 δισεκατομμύρια ενώ θα γίνουμε 9 δισεκατομμύρια το 2040. Η Ινδία το 2100 θα έχει αυξήσει τον πληθυσμό της κατά 27% και θα φθάσει το 1,5 δισ, ο πληθυσμός των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 160 εκατομμύρια φθάνοντας το μισό δις, ενώ η Ευρώπη θα γεράσει ακόμη περισσότερο με εξαίρεση την Ισπανία που θα καταγράψει αύξηση πληθυσμού μόλις κατά 1 εκατομμύριο για να φθάσει στα 45 εκατομμύρια.

Η Ελλάδα, αντίθετα, θα συρρικνωθεί μέχρι το τέλος του 21oυ αιώνα κατά 200 χιλιάδες κατοίκους και ο πληθυσμός της θα είναι μόλις 11,105 εκατομμύρια και το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα θα φθάσει τα 89,1 έτη.

Το μεγάλο ζήτημα πάντως, όπως αναφέρει το eco news, είναι πως θα καταφέρει η γη με τις απώλειες που καταγράφει σε φυσικούς πόρους να συντηρήσει τα 10 δισεκατομμύρια στο τέλος του αιώνα...





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου