Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

FT: Τα 5 σενάρια για την επόμενη ημέρα των ΗΠΑ


Η εφημερίδα Financial Times σε άρθρο της αναφέρεται στην έκθεση της Citigroup για το χρέος των ΗΠΑ. Η τράπεζα εκτιμά ότι το αδιέξοδο για το όριο δανεισμού είναι ουσιαστικά κωμωδία συγκρινόμενο με την τραγωδία που ενδεχομένως να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με την Citigroup πέντε είναι τα σενάρια που διατυπώνονται για τις ΗΠΑ. Παράλληλα οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ότι η υποβάθμιση της χώρας είναι σχεδόν βέβαιη.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα!


Το ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα είναι γνωστό πολύ πριν ο γνωστός δημοσιογράφος κύριος Χαρδαβέλας ανακοινώσει μέσα από μία σειρά τηλεοπτικών του εκπομπών. Είχαν φροντίσει να ψάξουν και να βρούνε τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της πατρίδας μας τόσο Έλληνες όσο και ξένοι επιστήμονες.

Μέχρι και ειδικοί στρατιωτικοί επιστήμονες του Χίτλερ (κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την τότε κατοχή της Ελλάδας από τα στρατεύματα του Γ' Ράιχ) είχαν ψάξει και είχαν βρει υδρογονάνθρακες (και όχι μόνο) στην Ελλάδα. Για άγνωστους λόγους (λέτε να λένε τίποτε περί αυτού τα γνωστά Wikileaks;) όμως, το θέμα "ενέργεια στην Ελλάδα" θάφτηκε, τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς, όσο και από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Σε ομιλία του που έγινε στην 26/7/2011 στην Ελληνική Βουλή, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (αυτός που διώχθηκε από το ΠΑΣΟΚ δήθεν επειδή έπαιζε "φρουτάκια", ενώ άλλοι παίζανε με τεράστιες μίζες π.χ. σε υποβρυχιάκια...) αναφέρθηκε εκτενέστατα στο συγκεκριμένο "καυτό θέμα".


Πιθανό το σενάριο του «Πλανήτη των Πιθήκων»;


Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε η εφιαλτική επιστήμη του «Πλανήτη των Πιθήκων» να παραμείνει επιστημονική φαντασία και να μην γίνει πραγματικότητα, προειδοποιεί ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων.

Οι επιστήμονες ζητούν νέους κανονισμούς και νόμους για επιτήρηση των ευαίσθητων ερευνών που ασχολούνται με τον εξανθρωπισμό των ζώων.

Ένας από τους τομείς που προκαλούν ανησυχία είναι τα πειράματα «κατηγορίας τρία», που εγείρουν «πολύ ισχυρά ηθικά ζητήματα» και θα πρέπει να απαγορευτούν.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δημιουργία πρωτευόντων θηλαστικών με διακριτά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως ο λόγος.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πως το φθόριο προκαλεί υποθυρεοειδισμό και πολλά άλλα


Όποιο νόσημα προκαλείται από βιομηχανικούς λόγους χαρακτηρίζεται αυτοάνοσο και ανίατο. ξυπνάτε γιατί δεν θα υπάρχει αύριο.

Πώς η μεθοδευμένη διαφημιστική εκστρατεία μπορεί να μετατρέψει ένα ισχυρότατο δηλητήριο, το φθόριο, σε στοιχείο που όλοι θέλουν να έχουν στο σώμα τους! Γιατί έγινε αυτό; Μόνο και μόνο για να μην πηγαίνει χαμένο το φθόριο που «περισσεύει» από τις βιομηχανίες αλουμινίου; Μήπως γιατί ήδη οι Ναζί εφάρμοζαν τη φθορίωση σαν μέσο χειραγώγησης της συνείδησης των κατακτημένων λαών; Ή μήπως έχουν δίκιο οι ακραίοι, που υποστηρίζουν ότι κάποιοι έχουν συμφέρον να μας μεταλλάξουν σταδιακά και η φθορίωση του νερού και πολλών άλλων ειδών εντάσσεται σε αυτά τα πλαίσια; Ο κρυφός ρόλος της αμόλυβδης βενζίνης…

Ο Πάπας της Ρώμης. Δούλος του Θεού ή υπάλληλος τραπεζιτών;


Ο Πάπας Της Ρώμης ευθύνεται για τη σημερινή παρακμή του χριστιανικού κόσμου 
Βλάκας ή προδότης; 
Δούλος του Θεού ή υπάλληλος τραπεζιτών;

   
Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού


Για να καταλογίσεις σε κάποιον την κατηγορία της παράβασης του καθήκοντος, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να γνωρίζεις ένα πολύ βασικό πράγμα ...Να γνωρίζεις τα καθήκοντά του. Εάν δεν γνωρίζεις ποια είναι αυτά τα καθήκοντα, για ποια παράβαση μπορείς να μιλήσεις;

Έχει αναρωτηθεί ποτέ ο αναγνώστης ποια είναι τα καθήκοντα ενός Πάπα; Τον βλέπουμε όλοι να χαιρετά τα πλήθη από το γνωστό μπαλκόνι του Βατικανού ή να κάνει βόλτες με το αυτοκίνητο-"ενυδρείο", αλλά γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι ο ρόλος του; Γιατί απολαμβάνει τέτοιου μεγέθους και έντασης ασφάλεια; ...Ασφάλεια, η οποία κάνει την αντίστοιχη του Πλανητάρχη να μοιάζει σαν ανοργάνωτος περίπατος με φίλους και γνωστούς.

Όλα αυτά αν μη τι άλλο είναι περίεργα. Περίεργα για κάποιον, ο οποίος δεν έχει γνώσεις και βλέπει τον Πάπα σαν έναν ακόμα ιερέα ...Έναν παπά πολυτελείας ...Ένα απομεινάρι του παρελθόντος, το οποίο ζει απομονωμένο σε μια "γυάλα" και μακριά από τις εξελίξεις του σύγχρονου κόσμου ...Έναν "δεινόσαυρο", ο οποίος "λιβανίζει" όλη την ημέρα τον Κύριο και που κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζει τι είναι τα CDS ή τα περίφημα Swaps.


Αρχαία ελληνικά νομίσματα βρέθηκαν στη Βουλγαρία


Ελληνικά χάλκινα νομίσματα με την κεφαλή του Απόλλωνα, που χρονολογούνται μεταξύ 4ου και 3ου αιώνα π. Χ., βρέθηκαν στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη ενημερωτική ιστοσελίδα της Σόφιας Novinite, η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στον λόφο της Αγίας Μαρίνας, κοντά στη Σωζόπολη, που βρίσκεται περίπου 30 χλμ νότια του Μπουργκάς, στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας.


Ποιο είναι το αίτημα της εποχής ;;


Ποιο είναι άραγε το αίτημα της εποχής..;;
Eίναι ένα σοβαρό ερώτημα που μας ταλανίζει όλους...

Μην είναι η είναι η εξεύρεση εργασίας, μην είναι η αποφυγή των λουκέτων, μήπως είναι ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας, μήπως είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνση της τρόικας ;;
Όχι αγαπητοί μου, δεν είναι τίποτα από όλα αυτά...

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιο είναι κατά τον κ. Παπανδρέου, το αίτημα της εποχής.


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η Νέα τρομοκρατική «Διεθνής» της Νέας Τάξης


Συνεχίζουμε (γινόμαστε, ίσως, κουραστικοί), με το ζήτημα της πλανητικής τρομοκρατίας, διότι αυτή αποτελεί ένα από τα βασικά και προνομιούχα στρατηγικά «όπλα» της Νέας Τάξης εναντίον των λαών, των εθνών και των αγωνιστικών κινημάτων.

Το μακάβριο τρομοκρατικό μακελειό στη Νορβηγία αποτελεί την αφετηρία μιας μεταμφίεσης της τρομοκρατικής στρατηγικής των διεθνών μυστικών υπηρεσιών: Η «τρομοκρατία» του Ισλάμ (τύπου Μπιν Λάντεν), αλλάζει δέρμα και μεταμφιέζεται σε «τρομοκρατία» ρατσιστικής παράνοιας και ναζιστικού φυλετικού μίσους.

Τώρα ο τρομοκρατικός «δαίμονας» δεν είναι ο Μπιν Λάντεν (αυτός επιτέλεσε το ιστορικό, πρακτορικό του έργο), αλλά μια «Διεθνής» φυλετικού μίσους και θανάτου.

Το νέο τρομοκρατικό τέχνασμα των διεθνών μυστικών υπηρεσιών παίζει με δύο «δαίμονες»: Από τη μια είναι ο «δαίμονας» του Ισλαμισμού (η απειλή εξισλαμισμού της Ευρώπης) και από την άλλη ο «δαίμονας» μιας «διεθνούς» φυλετικής φρενοβλάβειας που απειλεί την Ευρώπη στο όνομα ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ της «ισλαμικής απειλείς»…


«Το χρέος μας θα αποδειχτεί παράνομο και επαχθές»


Πληθαίνουν οι φωνές, από τη μέρα που η χώρα μας έπεσε στη μέγγενη του ΔΝΤ και της τρόϊκας, που αμφισβητούν τόσο το τεράστιο μέγεθος του χρέους μας όσο και τη νομιμότητα αυτού. Και αν η ελληνική κυβέρνηση έχει ρίξει όλο το βάρος των προσπαθειών της στη «βιώσιμη» διαχείρισή του –με αιματηρές θυσίες για τους Έλληνες- προκειμένου να μην χρεοκοπήσουμε, μια ομάδα συνειδητοποιημένων πολιτών κινείται σε διαφορετική, πιο «βιώσιμη», για την ελληνική κοινωνία, κατεύθυνση: έχει αναλάβει την εξακρίβωση των αιτιών του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί καθώς και της χρήσης των δανείων, ενώ στη βάση αυτών των συμπερασμάτων θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο ή επαχθές.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Oι σκληροί παγκοσμιοποιητές (ROTHSCHILD και οι συν αυτώ) σε παροξυσμό καθώς χάνουν έδαφος από τους ήπιους (SOROS και ΣΙΑ)


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ Δ΄ ΡΑΪΧ



ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο αρθογράφος των επικαίρων που σχολιάζει το άρθρο του Χέρφριντ Μίνκλερ στο περιοδικό DerSpiegel προφανώς δεν έχει κατανοήσει την διαμάχη που υφίσταται εδώ και χρόνια στο παγκοσμιοποιητικό στρατόπεδο των "κυρίαρχων αγορών", δήλα δή μεταξύ των σκληρών παγκοσμιοποιητών, των οποίων ηγείται ο David Baron de Rothschild και της ήπιας φράξιας (Soft globalisation) της οποίας ηγείται ο Soros.Η αλήθεια είναι ότι αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη, είναι ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες...

Αυτό θα αποτελέσει το θέμα μας για μια επόμενη ανάρτηση...

Προς το παρόν ακολουθήστε τα χνάρια που επισημαίνουμε με κόκκινο και θα βρείτε μερικές από τις βασικές θέσεις των σκληρών παγκοσμιοποιητών (στους οποίους ανήκει ο αρθρογράφος του Der Spiegel Χέρφριντ Μίνκλερ) καθώς και μερικά καρφιά που φωτογραφίζουν το αντίπαλο στρατόπεδοτης Soft globalisation του Soros που φαίνεται πως κερδίζει πόντους. Μην χαίρεστε πάντως, οι σκληροί είναι ορατοί αντίπαλοι, ενώ οι ήπιοι είναι πολύ πιό επικίνδυνοι, γιατί μεταχειρίζονται την δημοκρατία που την ονόμασαν "άμεση" για να εφαρμόσουν την δικτατορία τους...

Για πετρέλαιο ψάχνει και η Τουρκία!

Βαθυσκάφος που θα διεξάγει σεισμικές έρευνες σε μεγάλα βάθη θα αποκτήσει σύντομα η Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ»!

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως πρωθυπουργός και υφυπουργός Άμυνας έδωσαν την έγκριση για την αγορά του σκάφους που θα είναι σε θέση να διενεργεί έρευνες σε τρία επίπεδα και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στις έρευνες πετρελαίου που διεξάγονται στη Μαύρη Θάλασσα και στη διάνοιξη του διαδρόμου για την τοποθέτηση αγωγού που θα μεταφέρει νερό από την Τουρκία στα Κατεχόμενα!


Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή-Ο ΓΑΠ ήταν γνώστης-ΟΛΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ


Τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή προωθούσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών η Μοσάντ και οι Βρετανοί, σύμφωνα με την ρώσικη FSB. Αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε πρόσφατα πολιτικό περιοδικό επικαλούμενο διαρροές από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τώρα βγήκε στη δημοσιότητα όλη η έκθεση των Ρώσων, η οποία σημειωτέον γράφτηκε πριν τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008. Σύμφωνα μ’ αυτή:

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

H δράση του Σιωνισμού στην Ελλάδα


Το πολιτικό κατεστημένο το οποίο διοικεί τον τόπο, συνδέεται, με άρρηκτους δεσμούς με τον διεθνή σιωνισμό. Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από τη διαπίστωση ότι η καταγωγή πολλών πολιτικών είτε είναι εβραϊκή, είτε οι ίδιοι εξαρτώνται οικονομικά από τους ιουδαίους. Για να μην θεωρηθεί ο ισχυρισμός αυτός ως νεφελώδης... και δημαγωγικός, θα επικαλεσθούμε, ενδεικτικά, χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της εξαρτήσεως.

Ο Α. Παπανδρέου, γιος της Πολωνοεβραίας Σοφίας Μινέικο, συνέδεσε την άνοδό του στην εξουσία με την απόλυτη πρόσδεσή του στον διεθνή σιωνισμό. Αντλώντας την οικονομική υποστήριξη για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από την τράπεζα «Τσαίηζ Μαχνάτταν» (Chase Manhattan, όπως έχει καταγγελθεί χωρίς να διαψευσθεί στο βιβλίο του Αθ. Στριγά «Παγκόσμιοι Εντολοδότες») η οποία ανήκει ως γνωστόν στην πανίσχυρη εβραϊκή οικογένεια των Ροκφέλλερ, ο Παπανδρέου ανήλθε στην εξουσία το 1981, αναιρώντας όσα βαρύγδουπα είχε εξαγγείλει προεκλογικώς.

“ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ” το πιο εφιαλτικό σενάριο για τον ελληνισμό. Τι επιπτώσεις θα είχε αν γινόταν σήμερα;


Σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με την Ελλάδα υπό καθεστώς οικονομικής χρεοκοπίας και με τόσους εχθρούς γύρω της, (Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία) να επιβουλεύονται εδάφη και ορυκτό πλούτο και με στρατιωτικές παράνομες κυβερνήσεις που δεν έχουν τη στήριξη της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, θα σήμαινε τον αφανισμό του Ελληνισμού. Η χώρα θα δεχόταν αμέσως επίθεση από την Τουρκία. Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οπλισμένοι Αλβανοί και αλλόθρησκοι. Αυτοί θα “ξεσηκωθούν” από μέσα και θα σκοτώνουν τους Έλληνες για να αρπάξουν την περιουσία τους. Αυτός είναι ο χειρότερος εχθρός που μπορεί να αντιμετωπίσει μια χώρα. Υπό τέτοιες συνθήκες η Ελλάς δε θα μπορεί να βοηθήσει την Κύπρο, όταν οι Τούρκοι θα επιτεθούν για να πάρουν και το υπόλοιπο νησί. Στην Ελλάδα οι πραξικοποιματίες θα δημιουργήσουν νέο εθνικό διχασμό και η Ελλάς ανήμπορη και αποδυναμωμένη θα διαλυθεί και θα μοιραστεί σε κομμάτια, σε (Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια) αφού κρατήσουν τα “φιλέτα” οι δανειστές και το ΔΝΤ.

ΣΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.



Κλείσε τα μάτια για να δεις ξεκάθαρα!


Είναι λογικό οι περισσότεροι άνθρωποι να μην καταλαβαίνουν ή να μην θέλουν να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους. Όπως ακριβώς στο Matrix έτσι και εδώ η επιλογή είναι δική μας. Είτε ξυπνάμε και κατανοούμε ότι ζούμε σε έναν ψεύτικο κόσμο, που μας χειραγωγούν καθημερινά, είτε καθόμαστε βολεμένοι στον καναπέ μας και παρακολουθούμε την ζωή μας να περνά μέσα από το ¨χαζοκούτι¨.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πως συνδέονται οι Ναϊτες Ιππότες με τους Σιωνιστές, τους Μασόνους και τους Ιλουμινάτι


Τώρα που κάποιοι εμπεδώσανε ότι ο Νορβηγός μακελάρης Μπρέιβικ είναι Ναϊτης Ιππότης, Μασόνος και Σιωνιστής - μας κατηγόρησαν για φαντασιόπληκτους μέχρι που είδαν την ποδίτσα με το τριγωνάκι, το μανιφέστο και σιώπησαν - ας δούμε και τι σχέση έχουν οι Ναϊτες Ιππότες με το τάγμα των σοφών της Σιών, τους Μασόνους και τους Ιλουμινάτι.


Μυστικές Εταιρείες και Νέα Τάξη Πραγμάτων. 

''Ένα μικρό μυστικό χρειάζεται κάποιους ανθρώπους για να το κρύψουν, ένα μεγάλο μυστικό όμως κρύβεται από την δυσπιστία του πλήθους"

Marshall mc Luhan



Από την χαραυγή της ανθρώπινης ιστορίας κυρίαρχο θέμα ήταν ποιος κατέχει την γνώση, και αυτό επειδή η γνώση είναι δύναμη!

Βατικανό: Ανακαλεί τον πρεσβευτή του στην Ιρλανδία


Μετά τη σοβαρή κριτική που άσκησε το ιρλανδικό κοινοβούλιο στις αρχές της Καθολικής Εκκλησίας όσον αφορά υπόθεση παιδεραστίας, το Βατικανό ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Ιρλανδία.

Ο αρχιεπίσκοπος Τζουζέπε Λεάντζα, Αποστολικός Νούντσιος στην Ιρλανδία, ανακλήθηκε από το Δουβλίνο για διαβουλεύσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Βατικανού Σίρο Μπενεντετίνι.

Η εξαιρετικά ασυνήθιστη αυτή κίνηση ακολουθεί την άνευ προηγουμένου κριτική που ασκήθηκε στην Αγία Έδρα από το ιρλανδικό κοινοβούλιο έπειτα από τη δημοσιοποίηση έκθεσης που κατηγορούσε τις αρχές της Καθολικής Εκκλησίας ότι συγκάλυψαν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς ακόμη και πρόσφατα, το 2009.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Mόσχα προς Άγκυρα: "Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι αν κινδυνεύσει η Κύπρος"


Προειδοποιητική "σφαλιάρα" από αυτές που είχαν χρόνια να πέσουν στο σβέρκο της Άγκυρα έριξε η Ρωσία με αφορμή της παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς της Ρωσίας, αφού υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα νόμιμο κράτος μόνο και κανένα άλλο (!), απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν, τόνισε ότι "Μόνο τα ψηφίσματα του ΟΗΕ θα επιτρέψουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση» και ότι "Οι δηλώσεις Εντογάν είναι πολύ σκληρές".

Η πολιτική διακήρυξη του Δ' Ράιχ


Ρίγος προκαλεί η απλή ανάγνωση στο περιοδικό DerSpiegel του βαρυσήμαντου –με όλη τη σημασία της λέξης– άρθρου υπό τον εύγλωττο τίτλο «Όλη η εξουσία στο κέντρο» (σ.σ. εννοεί το Βερολίνο και αναφέρεται στην εξουσία της ΕΕ) και τον εξίσου αποκαλυπτικό υπότιτλο «Γιατί ένας εκδημοκρατισμός δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη». Συγγραφέας, ο Χέρφριντ Μίνκλερ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου.

Χωρίς υπερβολή, μπορούμε να ομολογήσουμε ότι πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη, την πιο άριστα δομημένη πολιτική διακήρυξη υπέρ της προώθησης του Δ’ Ράιχ της Γερμανίας σε όλη την έκταση της Ευρώπης!

Οι πάγοι λιώνουν, το Σουέζ της Αρκτικής εμφανίζεται


Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ

Η συρρίκνωση του παγωμένου θαλάσσιου όγκου, που καλύπτει περίπου το ήμισυ της αρκτικής περιοχής, καθιστά πλέον εφικτή τη διέλευση όλο και περισσότερων αλλά και μεγαλύτερων πλοίων.

Την υποβάθμιση της «δύναμης» της Διώρυγας του Σουέζ φοβούνται οι άμεσα εμπλεκόμενοι (π.χ. Αίγυπτος) στο άκουσμα των προαναγγελιών της Ρωσίας, η οποία σχεδιάζει να «αναβιώσει» ένα πέρασμα που είχε επιχειρηθεί να διανοιχθεί στο παρελθόν, επί Σοβιετικής Ενωσης, προκειμένου η πρόσβαση προς τις αγορές της Ασίας, που «διψούν» για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πρώτες ύλες, να γίνει ευκολότερη.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Εθνική αιμορραγία: 1.000.000 λιγότεροι Έλληνες μέσα σε μια δεκαετία!


Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερο από 1.000.000 Έλληνες (!) στην χειρότερη δεκαετία από την δεκαετία του 1940!

Ακόμα και στην δεκαετία του '40 για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα, ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των ηττημένων κομμουνιστών στις χώρες του ανατολικού μπλοκ έφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός κατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Και τώρα από την μία πλευρά η κρίση και από την άλλη η άρνηση των Ελλήνων να κάνουν παιδιά μας έφεραν σε πληθυσμιακά επίπεδα προς 20ετίας!

Μάγιας και Μινωίτες


Επιμέλεια: Γιώργος Εχέδωρος

Διαβάζοντας το άρθρο του Jοην Νoble Wilford– που μου έστειλε ο Βισάλτης μαζί με το φωτογραφικό υλικό- για την εξερεύνηση και τη χαρτογράφηση της μεγαλύτερης πόλης των Μάγιας στην Κεντρική Αμερική, εκτός από... την εντυπωσιακή τρισδιάστατη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου της πόλης Καρακόλ, στο Μελίζε, με τη μέθοδο των κατευθυνόμενων παλμών λέϊζερ, εντύπωση μου έκαναν οι εικόνες που ήταν ζωγραφισμένες στο πήλινο αγγείο των Μάγιας.

Πριν, όμως φθάσουμε εκεί, ας δούμε πως περιγράφει ο αρθρογράφος την εξερεύνηση στην μεγάλη πόλη των Μάγιας.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τι λέγει η Αγία Γραφή για τούς προφήτες Ηλία και Ενώχ στους έσχατους Χρόνους


Μέσα στο ψηλαφητό και αδιαπέραστο σκοτάδι των εσχάτων χρόνων, την θλιβερή σατανοκρατούμενη εποχή του Αντιχρίστου, μιά αχτίδα φωτός θα σπάσει το ζοφερό σκηνικό του τέλους της Ιστορίας και θα δώσει ελπίδα στην ταλαιπωρημένη ανθρωπότητα. Αυτή η φωτεινή αχτίδα θα είναι οι δύο προφήτες που θα έλθουν στην γη για να μαρτυρήσουν για την αλήθεια και να ελέγξουν τον Αντίχριστο. Η δράση τους στα έσχατα περιγράφεται προφητικά στο 11o κεφάλαιο της Αποκάλυψης, ενώ προφητικές αναφορές σ΄αυτούς συναντάμε και σε άλλα βιβλία της Καινής αλλά και της Παλαιάς Διαθήκης.

«και δώσω, λέει ο Θεός, τοις δυσί μάρτυσί μου, και προφητεύσουσιν ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα… ούτοι έχουσιν εξουσίαν τον ουρανόν κλείσαι, ίνα μη υετός βρέχη τας ημέρας της προφητείας αυτών. και… το θηρίον το αναβαίνον εκ της αβύσσου… αποκτενεί αυτούς.»(Αποκ. 11,3-7).

Πυρηνικό σταθμό στα Κατεχόμενα σχεδιάζουν οι Τούρκοι


Στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού στα Κατεχόμενα σκέφτεται να προχωρήσει η Άγκυρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Hurriyet Daily News».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, που επικαλείται στέλεχος του Επιμελητηρίου Μηχανολογικών Μηχανικών Τουρκίας, αλλά και αξιωματούχους στα κατεχόμενα, η κατασκευή πυρηνικού σταθμού στα Κατεχόμενα αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου της Τουρκίας που προβλέπει και την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Τουρκία προς τα Κατεχόμενα.


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Goldman Sachs : H τράπεζα που κυβερνάει τον κόσμο


Το αληθινό μυθιστόρημα μιας τράπεζας που είναι στα χείλη όλων των πολιτών και… πωλητών του πλανήτη, έγραψε ο Γάλλος δημοσιογράφος Μαρκ Ροσέ, που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: "Η τράπεζα- πως η GOLDMAN SACHS κυβερνά τον κόσμο". Με αφηγηματικό ύφος πεζογράφου ο συγγραφέας, ανταποκριτής της εφημερίδας Le Monde στο Σίτι του Λονδίνου, έχοντας κάνει βαθιά έρευνα στα άδυτα των αγορών, στα υψίπεδα των νεοουρκέζικων ουρανοξυστών και στα στενάκια των οικονομικών παρασκηνίων της Γουόλ Στριτ, αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά μιας τράπεζας που, ενώ καλείται από κυβερνήσεις να μεθοδεύσει την ανταλλαγή χρεών του κράτους, παράλληλα επιδίδεται στο να τζογάρει πάνω στη χρεοκοπία του…

Το Google αλλάζει το μυαλό μας!


Το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ανθρώπινη μνήμη, υποστηρίζει νέα μελέτη.

Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google μάς δίνουν καθημερινά χιλιάδες λύσεις και διευκολύνουν τη ζωή μας. Μήπως όμως παράλληλα αλλάζουν το μαυλό μας; Φαίνεται πως ναι, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία υποστηρίζει ότι το Internet έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η μνήμη μας.

Επιθέσεις της Αλ Κάιντα φοβούνται οι ΗΠΑ


Προειδοποίηση προς χιλιάδες υπεύθυνους ασφαλείας για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας καθώς θεωρεί ότι ο κίνδυνος επιθέσεων της Αλ Κάιντα είναι ιδιαίτερα αυξημένος με αφορμή τη δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ΑBC.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας


Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.
Ουίνστον Τσόρτσιλ


ΕΙΠΑΝ Ή ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διά την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπειαν. Αν έλειπε η ελληνική ανδρεία κανείς δεν ξέρει ποια θα μπορούσε να ήτανε η έκβαση του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.
Ουίνστον Τσόρτσιλ

Το Ισραήλ στο πλευρό του Αττίλα το 1974


Κάθε καλοκαίρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, οι Ελληνοκύπριοι θυμούνται τον δραματικό εφιάλτη που έζησαν τον Ιούλιο του 1974, το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του νησιού μας, το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη εισβολή. Αλλά κανένας δεν καταγγέλλει τον ρόλο του Ισραήλ εκείνες τις μέρες. Όμως, γεγονότα, που ήλθαν στο φως της δημοσιότητος, μαρτυρούν ότι το Ισραήλ, όχι μόνο γνώριζε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά συμμετείχε ενεργά και στη τουρκική εισβολή.


Το γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL» της 19ης Αυγούστου 1974, απεκάλυψε ότι «… πίσω από την υπόθεση αυτή (δηλ. την τουρκική εισβολή) κρύβεται το Ισραήλ» και ότι «… το τηλεφωνικό κύκλωμα Λευκωσίας – Τελ-Αβίβ είχε δεσμευθεί δύο ημέρες πριν από το πραξικόπημα και μόνο η πρεσβεία του Ισραήλ ή οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν» (εφημ. ‘Η Καθημερινή’, 20-4-1975).

Πράγμα, που σημαίνει, ότι το Ισραήλ και η εδώ πρεσβεία του, ήταν ενήμεροι για το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου.

Κύπρος: 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή


Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον τουρκικό στρατό. Ως συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής, η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, η οποία είναι διχοτομημένη και χιλιάδες πολίτες της ζουν εκτοπισμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες. Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού συνεχίζονται χωρίς όμως πρόοδο, λόγω της αρνητικής στάσης της Τουρκίας.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο Κίσσινγκερ ετοίμαζε τον "Αττίλα" για το 1972!


Η τραγωδία της Κύπρου το ΄74 σχεδιάστηκε να γίνει το 1972 ! Ο βρώμικος ρόλος του εφιάλτη του ελληνισμού Κίσσινγκερ.

-Εχθρικός στους Έλληνες, κυνικός απέναντι του Μακαρίου. Η πληροφορία που μας δόθηκε και ήταν καταχωνιασμένη στ’ «αραχνιασμένα ράφια της μνήμης» κάποιων ανθρώπων που την γνώριζαν, βεβαιώνει, ότι το σχέδιο Κίσσιγκερ για την Κύπρο, από την διχοτόμηση της οποίας προσδοκούσαν οι ΗΠΑ και η στενή σύμμαχός τους το Ισραήλ, μελλοντικά διευκολύνσεις λόγω της στρατηγικής της θέσεως, είχε τεθεί σε εφαρμογή και το 1972!

Τι γυρεύει ο αρχηγός της CIA στην Άγκυρα


Αιφνίδια και αρχικά μυστική επίσκεψη στην Άγκυρα έκανε ο νέος αρχηγός της CIA, στρατηγός Ντέιβιντ Πέτρεους.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών είχε συνομιλίες με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ενώ στο περιθώριο των επαφών του είδε και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή Εστία βρίσκεται το Dawn της NASA

   
Σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή Εστία βρίσκεται το διαστημικό σκάφος Dawn, επιβεβαίωσε η NASA την Κυριακή. Η αποστολή θα μελετήσει για ένα χρόνο τον αστεροειδή πριν αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό, τον πλανήτη-νάνο Δήμητρα.

Η Εστία, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του ρομποτικού σκάφους την ώρα που την προσέγγιζε, είναι ένα σχεδόν σφαιρικό σώμα με ανώμαλη επιφάνεια και ένα μεγάλο κομμάτι να λείπει από το νότιο πόλο του , καθώς χάθηκε σε μια κοσμική σύγκρουση πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ελληνόφωνα χωριά της Κ. Ιταλίας


"Καληνύφτα"

Τραγούδι αγάπης ('ματινάτα') από τα πιό αγαπητά στις ελληνόφωνες κοινότητες του Σαλέντο.

Μ. Αλέξανδρος και Εβραίοι


Η γνωστή αρχαιολόγος κ.Σουλβατζή εξιστορεί την εντυπωσιακή συνάντηση και διαμάχη μεταξύ αυτής και του Εβραίου Πρέσβη στην Αίγυπτο την εποχή που έψαχνε τον τάφο του Αλεξάνδρου στην Σίουα.

δείτε το βίντεο:

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ποιοί είναι οι τσάμηδες και τι εγκλήματα έκαναν στην Ελλάδα


Με την απελευθέρωση της Ηπείρου το 1912, μέρος αυτού του πληθυσμού των Τσάμηδων έφυγε και επέστρεψε στην Αλβανία.

Το 1923, που έγινε η ανταλλαγή Μουσουλμάνων με Έλληνες Μικρασιάτες, οι Τσάμηδες αριθμούσαν περί τις 17 με 22 χιλιάδες. Λέγεται, ότι τότε ο μεγάλος Έλλην πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος θέλησε να ανταλλάξει και τους Μουσουλμάνους της Θεσπρωτίας με Έλληνες Χριστιανούς της Μικράς Ασίας. Όμως οι Τσάμηδες, από μόνοι τους ή κατόπιν Ιταλικής παρέμβασης, για να υπάρχουν στο Ελληνικό έδαφος αυτοί, ως αντίβαρο προς τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, υπέβαλαν υπόμνημα προς τον Βενιζέλο λέγοντες: «Εμείς είμαστε Μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, ομιλούμε την Αλβανική γλώσσα, αλλά αισθανόμεθα Έλληνες και επιθυμούμε να παραμείνουμε στην Ελλάδα και να μη ανταλλαγούμε». Ο Βενιζέλος σεβάστηκε την επιθυμία τους και έτσι οι Τσάμηδες παρέμειναν στη Θεσπρωτία.

Έλληνες πολιτικοί: Οι πιό ακριβοπληρωμένοι της Ευρώπης


Προκλητικά υψηλοί οι μισθοί των Ελλήνων βουλευτών έναντι των συναδέλφων τους στην ευρωζώνη. Στα 8.500 ευρώ οι ελληνικές απολαβές το μήνα, όταν οι Ισπανοί συνάδερφοί τους παίρνουν μόλις 4.000 ευρώ.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι απολαβές των μελών της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίες κατά μέσο όρο κυμαίνονται γύρω στις 8.500 ευρώ μηνιαίως, βρίσκονται περίπου στον μέσο όρο των αμοιβών που απολαμβάνουν οι ομόλογοί τους σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ήταν ο Βενιζέλος Εβραίος;


Την εβραϊκή καταγωγή του Βενιζέλου επιβεβαιώνει ο Α.Μ.Παπαδάκης στο έργο του «Βιογραφία Ελ. Βενιζέλου».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Παπαδάκη, επί των οποίων αναφέρεται ο Νίκος Α. Αντωνακέας στο τρίτομο έργο του «Φαυλοκρατία», ο πατέρας του Βενιζέλου, Μπένυ Σελόν εκ Θεσσαλονίκης, παντρεύτηκε μία εβραία από την Κέρκυρα. Ωστόσο επειδή πλησίαζε η ώρα της στρατεύσεως και ήθελε να αποφύγει την στρατιωτική θητεία, ο Μπένυ Σελόν βρήκε απασχόληση σε ένα καράβι ως μούτσος, όπου αντικατέστησε έναν τεθνεώντα ναύτη που τον έλεγαν Κυριάκο. Στο λιμεναρχείο δηλώθηκε ως Κυριάκος Μπενιζέλος, όνομα που διατήρησε και στην Κρήτη, όπου έφθασε με το πλοίο, ύστερα από πολλές περιπέτειες. Γιος αυτού του Κυριάκου Μπενιζέλου (Μπεν ζελόν) υπήρξε ο γνωστός Εφιάλτης Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος διετέλεσε όργανο της ξενοκρατίας καθ’ όλο το διάστημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας.


Ας μπούμε σε λεπτομέρειες.


Πειράματα Τούρκων σε Έλληνες αγνοούμενους στρατιώτες


Ο ισχυρισμός ότι οι Τούρκοι τρέφουν ελάχιστη εκτίμηση για την ανθρώπινη ζωή επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αναφορά που δημοσίευσε η εφημερίδα Bugün έξι ιατροί της περιβόητης Στρατιωτικής Iατρικής Aκαδημίας (Gülhane Military Academy of Medicine / GATA) χρησιμοποίησαν 20 Τούρκους οπλίτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους τo 2008 ως ανθρώπινα πειραματόζωα (guinea pigs) για τη διεξαγωγή νευρολογικών ερευνών.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Μήπως μας τα έλεγαν αλλιώς για τα έργα του Ιωάννη Μεταξά;


Η περίοδος 1936-1940, υπήρξε μία από τις λίγες περιόδους, της νεότερης ελληνικής ιστορίας, πραγματικής εθνικής ανεξαρτησίας, όπου τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων είχαν πάψει να καθοδηγούν τη πορεία της χώρας μας και το κράτος ενδιαφερόταν για τον Ελληνα...

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικά από τα επιτεύγματα της περιόδου αυτής που μόνο ο Ι. Μεταξάς και ο τρόπος διακυβερνήσεώς του μπορούσε να επιφέρει.

Η υπερβολική τεχνολογία μας τρελαίνει


Η εκτεταμένη χρήση έξυπνων συσκευών και κοινωνικής δικτύωσης μας καταβάλλει ψυχολογικά



Η υπερβολική τεχνολογία μάς τρελαίνει

Ο διαρκής τεχνολογικός βομβαρδισμός στην επικοινωνία μάς κουράζει ενώ παράλληλα μειώνει την ικανοποίηση που αντλούμε από τη ζώη, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές

Ένας στους τρεις Βρετανούς νιώθει κουρασμένος από την υπερβολική επικοινωνία που προκύπτει από τη συχνή χρήση έξυπνων κινητών και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, εκτιμά νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μισά – μισά με την Τουρκία τα πλούτη του Αιγαίου


Του Κώστα Χαρδαβέλλα


Τώρα που η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση –έστω και επιλεκτική κατά Βενιζέλο- αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου μοιρασιάς με την Τουρκία του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου (πετρέλαια και φυσικό αέριο).

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον που φθάνει στην Ελλάδα, φέρνει τις σχετικές οδηγίες  - μετά τις συνεννοήσεις της με την Τουρκία.

Το αγκάθι σε όλη αυτή την ιστορία είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που επί τέλους για πρώτη φορά σκοπεύει να χαράξει η Ελλάδα, για την οποία όμως αναζητείται φόρμουλα για την υπαγωγή του Καστελόριζου σε αυτή.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οι Τούρκοι σχεδίαζαν απόβαση στο νησί της Ρω


Σχέδιο στρατιωτικής κατάληψης της νήσου Ρω, πλησίον του Καστελόριζου είχαν εκπονήσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων τη χώρα μας στο θέμα που αφορά στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Νοτιο ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1782 απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών είχε ήδη από τις 2 Ιουλίου ενημερώσει τόσο το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Γράψα περί ύπαρξης ενός σχεδίου πρόκλησης θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ανάλογης έντασης με εκείνο της κρίσης των Ιμίων, το 1996, στην περιοχή της νήσου Ρω. Η αφορμή θα δινόταν από στημένο επεισόδιο που θα εκδηλωνόταν κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου του 2009 και θα είχε ως άμεσο επακόλουθο την απόβαση ανδρών των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων, με αποστολή να εξουδετερώσουν τους Έλληνες στρατιώτες και να καταλάβουν το νησί. Εν συνεχεία, η Τουρκία θα προχωρούσε άμεσα σε επέκταση των χωρικών της υδάτων προκειμένου η Ρω να καταστεί τουρκικό έδαφος.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ερντογάν κατά της Ελλάδας!


O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περηφανεύεται για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας δείχνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας. ”Να είμαστε ενωμένοι. Δείτε οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου σε τι κατάσταση βρίσκονται , είναι σε τραγική θέση. Δείτε τα χάλια της Ελλάδας που είναι δίπλα μας. Κάθε μέρα πορείες, το ένα το άλλο. Γιατί; Διότι τελείωσαν τον εαυτό τους με τα εσωτερικά τους ζητήματα. Αλλά η Τουρκία δεν είναι σαν κι αυτούς. Είμαστε δυνατοί. Θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Στο Α’ τρίμηνο του 2011 γίναμε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα του κόσμου” δήλωσε ο Ερντογάν.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Εξισλαμισμένος Έλληνας ο Ερντογάν;


Τayyip Erdoğan: POTAMYA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ, İlçesine Potamya (Pontus - Rum) dedi

Ο εκ Ποταμιάς Ριζούντας καταγόμενος Ταγίπ Ερντογάν,   ενοχλείται πολύ όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση το πόσο Τούρκος είναι.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι NTV, στις 10 Ιουνίου 2011, σε σχετική ερώτηση που αφορά τη καταγωγή του, μίλησε με τον πιό προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο για την ελληνική του καταγωγή, λέγοντας τη φράση που συνηθίζεται να λέγεται όταν αναφέρεται η λέξη διάβολος, δηλαδή «ο έξω από εδώ», όταν είπε τη λέξη Rum (Έλληνας).


Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ποιος κυβερνά; Η δημοκρατία ή η οικονομία;


Ποιο αποτελεί ισχυρότερη πηγή εξουσίας; Η λαϊκή θέληση ή το χρήμα;

Σήμερα εμείς οι ίδιοι, εδώ και τώρα και όχι κάποια ιστορικά πρόσωπα, βρισκόμαστε (και μάλιστα από τη μια στιγμή στην άλλη), μπροστά σε μια κατάσταση τέτοια όπου καλούμαστε να διαπιστώσουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη ή την αδυναμία της ίδιας δημοκρατίας. Καλούμαστε να απαντήσουμε στο προαιώνιο ερώτημα. Δημοκρατία ή οικονομία; Τι από τα δύο είναι το πιο ισχυρό; Ποιο από τα δύο πρέπει να υποχωρεί έναντι του άλλου;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί αν υποτεθεί ότι πρέπει να υποχωρεί η Δημοκρατία (λαϊκή θέληση), τότε αυτό… σημαίνει ότι η λαϊκή θέληση είναι μια πολυτέλεια η οποία μπορεί να υπάρχει μόνο όταν οι οικονομικές συνθήκες και τα οικονομικά συμφέροντα το επιτρέπουν. Διαφορετικά θα πρέπει, είτε να αυτοπεριορίζεται είτε να περιορίζεται δια της βίας.

Εκεί που όλοι θεωρούσαμε ότι έχουμε ένα Σύνταγμα, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν το απαραβίαστο κεντρικό κείμενο της δημοκρατίας μας, ξαφνικά βλέπουμε αυτό να υποχωρεί και να παραβιάζεται μπροστά στην ανάγκη λήψης οικονομικών μέτρων αντίθετα προς τη θέληση του λαού, τα οποία μέτρα μάλιστα σκοπεύουν μόνο προς εξασφάλιση των χρημάτων των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων.

Ποιος λοιπόν στην πραγματικότητα κυβερνά; Ο λαός ή τα οικονομικά συμφέροντα;

Στην Ελβετία "έκοψαν" τα τζαμιά, στην Ελλάδα δίνουν 15 εκατ. για τζαμί!


Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου σε καιρούς που οι χριστιανοί κάτοικοι κυριολεκτικά "δεν έχουν μαντίλι για να κλάψουν", δίνει 15 εκατ. ευρώ και 16 στρέμματα του Πολεμικού Ναυτικού που αγωνίστηκε για να ελευθερώσει τη χώρα από τον μουσουλμανικό ζυγό προκειμένου να ανεγερθεί άμεσα μουσουλμανικό τέμενος στην καρδιά της Αθήνας.

Την ώρα, η Ελβετία, η οποία ουδόλως απειλείται από πληθυσμιακή αλλοίωση λόγω της μαζικής λαθρομετανάστευσης, έκλεισε οριστικά τη πόρτα ακόμα και στις πιέσεις πανίσχυρων οικονομικά χωρών όπως η Σαουδική Αραβία και απέρριψε οριστικά την ανέγερση τζαμιών

Έτσι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, οροθετήθηκε και χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «χώρος συνάθροισης κοινού» ή έκταση όπου πρόκειται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα.

Financial Times: Πιθανό να κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα


Πιθανό παραμένει σύμφωνα με τους Financial Times το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών, παρά την ψήφιση των πρόσθετων μέτρων λιτότητας από την ελληνική Βουλή και την αποδοχή της γαλλικής πρότασης για την μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων που λήγουν την προσεχή διετία.

Όπως εκτιμάται στη γνωστή στήλη Lex της βρετανικής εφημερίδας, καμία από αυτές τις δυο ευνοϊκές εξελίξεις, δεν αντιμετωπίζει το κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας, αφενός διότι η επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξαρτάται από το «αμφιλεγόμενο» σχέδιο αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, αφετέρου διότι η γαλλική πρόταση δεν είναι ρυθμιστική και δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά αν συμμετέχουν πολύ λίγοι ιδιώτες επενδυτές.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;


Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:

Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.

Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.

Διάτρητη η βάση δεδομένων της βρετανικής αστυνομίας

  
Περισσότεροι από 900 αστυνομικοί και εργαζόμενοι στην Βρετανική Αστυνομία, υπόκεινται σε εσωτερική πειθαρχική διαδικασία, για παραβάσεις της Πράξης Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Act).

Την αποκάλυψη για την «εξαιρετικά ενοχλητική», όπως χαρακτηρίζεται, κατάχρηση των βάσεων δεδομένων από την Αστυνομία, έκανε η κίνηση Big Brother Watch, η οποία ασχολείται με την καταπολέμηση των παρεμβάσεων στην ιδιωτική ζωή και την προστασία των ελευθεριών στη Βρετανία. Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν επίσης ερευνητικές εργασίες, για την διάβρωση των πολιτικών ελευθεριών.