Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ιδέα ανέγερσης Ναού του Αθεϊσμού


Στη βρετανική πρωτεύουσα συζητείται ενεργά  η ιδέα οικοδόμησης ενός ναού  για εκείνους που δεν πιστεύουν σε κανένα θεό.

Αν η ιδέα αυτή υλοποιηθεί , τότε το κέντρο του Λονδίνου θα γίνει το πρώτο  επίσημο κέντρο του αθεϊσμού.

Σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι η ιδέα αυτή  θα προξενήσει σκάνδαλο στην λονδρέζικη κοινωνία και όχι μόνον.

Σε κείμενο του συγγραφέα και φιλοσόφου Alain de Botton,  στην  εν λόγω εφημερίδα υπάρχει η ερώτηση:  γιατί να υπάρχουν  ναοί όλων των θρησκειών του κόσμου και όχι των αθεϊστών;

Σημειώνεται  ότι στη Βρετανία υπάρχει ένας μεγάλος όγκος έργων τέχνης που είναι αφιερωμένα στην αθεΐα.  Μάλιστα για τη δημιουργία του ναού των αθεϊστών προτείνεται ο αρχιτέκτονας Tom Grinnell.

Σύμφωνα με τα  υποτιθέμενα σχέδια,  ο ναός θα είναι  ένας κλειστός σκοτεινός πύργος ύψους 46 μέτρων με δομή παρόμοια με κώνο που θα συμβολίζει τα 300 εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη Γη.

Στο εσωτερικό του θα υπάρχουν πολλά τμήματα τα οποία με τη σειρά τους θα είναι αφιερωμένα στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας όπως αυτή διαμορφώνεται από τα ευρήματα τα οποία έχουν βρεθεί σε όλον τον πλανήτη  και απεικονίζουν τη ζωή του ανθρώπου, πριν από εκατομμύρια χρόνια μέχρι σήμερα.

Από έξω ο ναός θα καλύπτεται  από έναν δυαδικό κώδικα με τη γονιδιακή εξέλιξη του ανθρώπου.

Αν το έργο εγκριθεί, μέσα στο τρέχον έτος θα αρχίσει η κατασκευή του ναού και το 2013 θα είναι έτοιμος ο Ναός του Αθεϊσμού.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου