Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κίνηση στη Γερμανία κατά της ταινίας «ΑΛΩΣΗ 1453»


Ενώ στην Ελλάδα κυριαρχούν τα τουρκικά σίριαλ, δίνοντας μια ψεύτικη εικόνα της ζωής στην «εκπολιτισμένη» Τουρκία, στη Γερμανία ένας Χριστιανικός Σύλλογος (προτεσταντών κατά πάσα πιθανότητα) ονόματι Via Dolorosa κάλεσε τους χριστιανούς να μη δουν την ταινία 1453



Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στην Γερμανία η τουρκική ταινία «Φετίχ 1453». Στη Κολωνία η Χριστιανική Οργάνωση Via Dolorosa ανέλαβε πρωτοβουλία μποϋκοταρίσματος της ταινίας.

Δήλωσαν ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να ντρέπονται για όσα έκαναν στους Χριστιανούς στο παρελθόν, αντί απλά να εορτάζουν την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης παροτρύνουν του Χριστιανούς να μην παρακολουθήσουν την ταινία. Επιπλέον, θα μοιράσουν φυλλάδια μπροστά από κάθε κινηματογράφο για να πληροφορήσουν τους πολίτες που θα ήθελαν να δουν την ταινία, τονίζοντας ότι η Αγία Σοφία έγινε τζαμί μετά την κατάληψη από τους Οθωμανούς.

Όσο για τους Τούρκους ξόδεψαν περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια για να κάνουν ταινία την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η ταινία υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Φετίχ 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.

Ως γνωστόν, η ταινία που θα προβληθεί στην Ευρώπη σε λίγες μέρες περιγράφει την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, όπου οι μεν μουσουλμάνοι εμφανίζονται ως υπερασπιστές του δικαίου και της ηθικής, ενώ οι Έλληνες στρατιώτες είναι βάρβαροι και σφάζουν γυναικόπαιδα.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453. Εκτός όμως από το πολεμικό κομμάτι, κύριο θέμα της ταινίας είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστιανιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.


Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται πως «οι Τούρκοι αντί να γιορτάζουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, πρέπει να ντρέπονται για τις ζημίες που προκάλεσαν στους χριστιανούς».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου