Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Απαγορεύεται η χρονολόγηση των ελληνικών πυραμίδων


Aπόσπασμα από την εκπομπή της  ΕΤ3 “Αληθινά σενάρια”,όπου οι κάτοικοι και φορείς αποκαλύπτουν πως απαγορεύτηκε επίσημα και δια νόμου(!!) η χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,καθώς και η ενασχόλησή τους με το θέμα!!






Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.



Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.Μια έρευνα όμως  που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών  και χρονολόγηση  στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ!

Δηλαδή είναι   παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) !!!(Κατά την επίσημη τουλάχιστον χρονολόγηση)

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό και δεν έγινε καμιά εκμετάλλευση του από το ελληνικό κράτος,άλλα αντίθετα αποσιωπήθηκε.

Η χρήση τέτοιων κτισμάτων στην αρχαιότητα,τα οποία έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα,δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.Ενδεχομένως να χρησίμευαν σαν φρυκτωρίες,σαν ναοί ,ταφικά μνημεία ή αστρονομικά παρατηρητήρια.

Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία είναι ότι μιλάμε για πυραμίδες,και μάλιστα αρχαιότερες των Αιγυπτιακών.

Σήμερα το μνημείο παραμένει εσκεμμένα εγκαταλελειμμένο στην φθορά,και σχεδόν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο αποσιώπησε το γεγονός  για να μην δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Άιγυπτο(!),άλλα σχεδόν απαγόρευσε κάθε αναφορά στο μνημείο.Κάτι που επιβεβαίωσαν και οι κάτοικοι της περιοχής σε παλιότερη εκπομπή της ΕΤ3 “Αληθινά σενάρια”.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

(σ.σ.  Ψάχνοντας λίγο περισσότερο το θέμα και σε αρκετές πηγές, διαπίστωσα ότι υπήρχαν κάποιες ενστάσεις για την χρονολόγηση του μνημείου κάτι που θεωρώ απόλυτα λογικό και δεδομένο όπως συμβαίνει άλλωστε σε ότι βρεθεί σε αυτή τη χώρα.Δίνω τις χρονολογίες που υπάρχουν επίσημα σε όλες τις πηγές, βάζοντας και εγώ ένα δικό μου ίσως ερωτηματικό.Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να ερευνηθούν και να χρονολογηθούν επίσημα από όλους αυτούς τους “ειδικούς” και -πολέμιους τους- και με συμμετοχή πολλών φορέων, όλα αυτά τα ευρήματα, που τα αμφισβητούν  τα πολεμούν άλλα αρνούνται κάθε περαιτέρω μελέτη τους.)


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου