Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αλήθεια ή ψέμα η «προειδοποίηση»… ο Γ’ ΠΠ προ των πυλών!

Όσο και να θέλει κάποιος να εντυπωσιάσει με έναν τίτλο, έτσι ώστε να «μαζέψει» αναγνώστες και τα περίφημα «κλικ», δεν μπορεί στην ουσία να αποδώσει σε λίγες λέξεις όσα φέρεται να λέει ο Χένρι Κίσινγκερ, ο παλαιός «γνώριμος» της χώρας μας, και όχι μόνο, στην αγγλική «The Daily Squib» πριν από λίγο καιρό.


Παρά το γεγονός πως μας «τρώει το χέρι» μας να προχωρήσουμε σε σχολιασμό των λεγομένων του «μάγου» της διπλωματίας, τελικά αποφασίσαμε πως κάθε περαιτέρω σχόλιο πέραν την ακριβούς απόδοσης στην ελληνική των λεγομένων του 88χρονου πλέον, γκουρού των διεθνών σχέσεων είναι περιττό. Το αν είναι αληθινό το κείμενο ή ένα ακόμη ψεύτικο κείμενο όπως η περίφημη «ομιλία» του για την ανάγκη… ελέγχου των… ατίθασων Ελλήνων, δεν έχει διαλευκανθεί. Ωστόσο, όσα γράφονται έχουν αυτονόητο ενδιαφέρον, ίσως διότι συχνά, ψεύτικα έστω κείμενα κρύβουν ψήγματα από αλήθειες, μη ορθές πολιτικά, οι οποίες όμως πρέπει να τεθούν υπόψη του διεθνούς ακροατηρίου.

Προσωπικά δυσπιστούμε έντονα, αλλά διαβάζοντας παράλληλα την είδηση περί του μαζικού επανεξοπλισμού της Ρωσίας και την κινεζική φρενίτιδα, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Πως όμως ένας προνομιακός συνομιλητής του Πούτιν θα μπορούσε να λέει τέτοια πράγματα;

Προφανέστατα, κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την υπόθεση. Λέτε να αποτελούν όλα «κόλπο» των κατασκευαστών πολεμικού υλικού που έχουν ανησυχήσει με την τάση δραματικής αποκλιμάκωσης των εξοπλιστικών δαπανών; Ποιος ξέρει;


Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο το «www.defence-point.gr» απλά μεταφράζει τα φερόμενα ως λεγόμενα του Κίσινγκερ και αφήνει – για την ώρα – τον αναγνώστη να προσπαθήσει να τα «χωνέψει», αλλά και να αναρωτηθεί το κατά πόσο ο δαιμόνιος αυτός διπλωμάτης, ακαδημαϊκός, συγγραφέας και πολιτικός είναι απλά… μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας λόγο γήρατος, αποτελεί έναν ψυχροπολεμικό «δεινόσαυρο», απλά κάτι ξέρει… ή δεν τα είπε ποτέ!

Για την ιστορία η διαδικτυακή διεύθυνση του δημοσιεύματος είναι η http://www.dailysquib.co.uk/index.php?news=3089.

Το ακριβές κείμενο των φερομένων ως δηλώσεων του Χ. Κίσινγκερ, με τον εύγλωττο τίτλο «Χένρι Κίσινγκερ: Εάν δεν μπορεί κάποιος να ακούσει τα τύμπανα του πολέμου θα πρέπει να είναι κουφός» έχει ως εξής (συνέντευξη στον Άλφρεντ Χάινζ, στις 27/11/2011):

«Με μία αξιοπρόσεκτη παραδοχή, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του προέδρου Νίξον, Χένρι Κίσινγερ, αποκαλύπτει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και πιο συγκεκριμένα στην Μέση Ανατολή. Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο γηραιός πολιτικός, ο οποίος θα γίνει 89 ετών τον Μάιο, προβαίνει στην ανάλυσή του αναφορικά με την συγκεκριμένη κατάσταση των πραγμάτων στο παγκόσμιο χώρο της γεωπολιτικής και της οικονομίας.

«Οι ΗΠΑ έχουν παγιδεύσει την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρό (σ.τ.μ. της Κίνας και της Ρωσίας) θα είναι το Ιράν, το οποίο, φυσικά, αποτελεί τον κύριο στόχο του Ισραήλ.

Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει την στρατιωτική της δύναμη, και στη Ρωσία να επανακάμψει από την παρελθοντική της σοβιετοποίηση, έτσι ώστε τους έχουμε δώσει μία λανθασμένη εντύπωση με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε ψευτοπαλικαρισμούς, συμπεριφορά η οποία θα τους οδηγήσει μία ακόμα πιο γρήγορη καταστροφή και των δύο. Είμαστε σαν τον ελεύθερο σκοπευτή που έχει θέσει στον στόχο το θύμα του και μόλις δοκιμάσουν να κινηθούν τότε μπαμ-μπαμ. Ο επερχόμενος πόλεμος θα είναι τόσο σοβαρός ώστε μόνο μία υπερδύναμη πρόκειται να νικήσει, και αυτοί θα είμαστε εμείς (and that’s us folks).

»Αυτή είναι και η αιτία γιατί η Ε.Ε. βρίσκεται σε τέτοια βιασύνη να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο υπερκράτος, διότι γνωρίζουν το τι ακριβώς έρχεται και για να επιβιώσουν, η Ευρώπη θα πρέπει να έχει ένα συνεκτικό κράτος. Η στάση επείγοντος που έχουν υιοθετήσει, μου λέει πως γνωρίζουν πλήρως πως η μεγάλη αποφασιστική αναμέτρηση έρχεται κατά πάνω μας. Ω, πόσο έχω ονειρευτεί αυτή τη στιγμή την όμορφη στιγμή.»

Και ο Χένρι Κίσινγκερ συμπλήρωσε: «Εάν είσαι ένας κοινός άνθρωπος, τότε θα πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο με το να μετακινηθείς στην επαρχία και να χτίσεις μία φάρμα, αλλά θα πρέπει να πάρεις μαζί σου και όπλα, αφού οι ορδές των πεινασμένων θα πηγαινοέρχονται.

Επιπροσθέτως, ακόμα και η ελίτ η οποία θα έχει ασφαλή μέρη για να διαμένει σε ειδικά καταφύγια, θα πρέπει να προσέχει κατά τη διάρκεια του πολέμου στον ίδιο βαθμό με τους πολίτες γιατί τα καταφύγιά της μπορεί να εκτεθούν σε κινδύνους».

Μετά από λίγες στιγμές σιωπής, ο κύριος Κίσινγκερ, συγκεντρώνοντας πάλι τις σκέψεις του συνέχισε λέγοντας: «Είπαμε στους στρατιωτικούς πως πρέπει να ελέγξουμε εφτά χώρες τη Μέσης Ανατολής, λόγο των πηγών τους, και έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το έργο τους. Όλοι γνωρίζουμε το τι ακριβώς πιστεύω για τους στρατιωτικούς, αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως έχουν υπακούσει τις εντολές πολύ καλά αυτή τη φορά. Βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι π.χ. το Ιράν θα γείρει την ισορροπία. Για πόσο καιρό η Κίνα και η Ρωσία θα στέκονται έτσι παρακολουθώντας τις ΗΠΑ να καθαρίζουν; Η μεγάλη ρωσική αρκούδα και το κινεζικό δρεπάνι θα σηκωθούν από το λήθαργό τους και αυτό θα συμβεί μόλις το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με όλα του τα πανίσχυρα όπλα και να σκοτώσει όσους Άραβες μπορεί. Ελπίζουμε, εάν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή να γίνει ισραηλινή.

»Οι νέοι μας έχουν εκπαιδευτεί πολύ καλά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας σε πολεμικά ηλεκτρονικά παιχνίδια, ήταν πολύ ενδιαφέρον να δει κάποιος το νέο παιχνίδι ‘Call of Duty Modern Warfare 3’, το οποίο απεικονίζει ακριβώς το τι θα έρθει στο άμεσο μέλλον, μέσω του προνοητικού του προγραμματισμού. Οι νέοι μας, στις ΗΠΑ και την Δύση, είναι έτοιμοι επειδή έχουν έτσι προγραμματιστεί ώστε να γίνουν καλοί στρατιώτες, κρέας για τα κανόνια, και μόλις θα διαταχθούν να βγουν στους δρόμους να πολεμήσουν αυτούς τους τρελούς Κινέζους και Ρώσους (those crazy Chins and Russkies) θα υπακούσουν.

»Μέσα από τις στάχτες θα χτίσουμε μία νέα κοινωνία, θα έχει μείνει μόνο μία υπερδύναμη και αυτή θα λειτουργήσει ως η νικήτρια παγκόσμια κυβέρνηση. Μην ξεχνάς οι ΗΠΑ, έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουμε προσωπικό που κανένα άλλο έθνος δεν διαθέτει, και θα χρησιμοποιήσουμε όπλα στον πλανήτη τα οποία δεν έχει ξαναδεί, την κατάλληλη στιγμή». Τέλος της συνέντευξης, ο ρεπόρτερ συνοδεύεται εκτός δωματίου από τον βοηθό του Κίσινγκερ.»


Τα σχόλια δικά σας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου