Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μέχρι την άνοιξη ο πόλεμος στο Ιράν


Γράφει η Λιάνα Μυστακίδου

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Στην πρόβλεψη ότι η Δύση θα επιτεθεί στο Ιράν το αργότερο μέχρι την άνοιξη, με την πρόφαση ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, προχώρησε ο Γενικός Επιτελάρχης της Ρωσίας Νικολάι Μακάροφ.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Ιράν κ. Αχμεντινετζάτ ανακοίνωσε ότι η χώρα του παρήγαγε πυρηνικά καύσιμα στον ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV μετέδωσε ότι το καθεστώς Άσαντ βομβάρδισε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Χουμούς.

Επειδή δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι μια χώρα μπορεί μόνη της να καταστρέψει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της, ο βομβαρδισμός -αν έγινε- θα έγινε από τους αντικαθεστωτικούς.

Η Άγκυρα ζει μια πρωτόγνωρη πολιτική κρίση. Αστυνομικοί εναντίον της ΜΙΤ και όλοι εναντίον του Ερντογάν. Ο πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ πρωθυπουργού και του Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Τουρκία με τίτλο «Διάσημα ονόματα στο Wilkileaks»,  αποκαλύπτεται ότι η Αστυνομία «καρφώνει» στρατιωτικούς, συγγραφείς, διανοούμενους στη CIA .

Ο πρώην αρχηγός της CIA Γκιράλντι δήλωσε ότι η Άγκυρα βοηθάει τις ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούν καλυμμένες επιχειρήσεις στη Συρία.

Νατοϊκά αεροσκάφη προσγειώνονται στις Βάσεις της τουρκικής Αεροπορίας στην Ισκεντερούν. Εκεί ειδικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Αγγλίας εκπαιδεύουν τους αντικαθεστωτικούς του ελεύθερου στρατού της Συρίας.

Από την άλλη πλευρά το αμερικανικό International Action Center κάλεσε πριν από λίγες ημέρες τους φιλειρηνιστές του κόσμου να οργανώσουν πορείες συμπαράστασης για το Ιράν.

Το προσκλητήριο περιλάμβανε το μήνυμα «ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΟΧΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΟΧΙ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ»

Πρόεδρος του Κέντρου είναι ο Ράμσεϊ  Κλάρκ, γνωστός Εισαγγελέας την εποχή του Προέδρου Τζόνσον, ο οποίος έχει τιμηθεί από τα Η.Ε για τη συμβολή του στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρόμοιες «ειρηνευτικές» παρεμβάσεις είχε κάνει και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Είχε ζητήσει μάλιστα τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης για τον κ. Μιλόσεβιτς.  Ο Τύπος της Σερβίας είχε γράψει τότε : «Ο Ράμσεϊ Κλάρκ χρησιμοποιήθηκε ως ένα μέσο κατευνασμού της οργής του λαού της Γιουγκοσλαβίας».

Το σενάριο είναι μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Εμείς είμαστε απλοί θεατές ή πτωχοί κομπάρσοι;



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου