Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η ΜΙΤ βοηθούσε τους Κούρδους !

Στην Τουρκία έχει ξεσπάσει σκάνδαλο, που σχετίζεται με τη δράση της εθνικής αντικατασκοπίας, την οποία η Διεύθυνση Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης κατηγορεί για συνωμοσία με τους Κούρδους αυτονομιστές. Αυτό μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελίας, εκπρόσωποι της αντικατασκοπίας κατηγορούνται ότι έδωσαν σειρά υποσχέσεων σε μυστικές συνομιλίες με αρχηγούς των Κούρδων αυτονομιστών, χωρίς να ενημερώσουν γι’ αυτό την ηγεσία της χώρας, γνώριζαν για προετοιμαζόμενες πράξεις βίας, όμως δεν τις εμπόδισαν και δεν παρείχαν τις σχετικές πληροφορίες στην τοπική διεύθυνση ασφαλείας.

Επί τη βάσει των στοιχείων που διαθέτει η εισαγγελία αποφάσισε να καλέσει σε απολογία τους επικεφαλής της εθνικής αντικατασκοπίας με την ιδιότητα των υπόπτων. Αλλά, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού αποπέμφθηκαν από τα αξιώματά τους οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι διευθύνουν την ανάκριση. Επισήμως η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προς το παρόν δεν σχολίασε την κατάσταση.

Οι παρατηρητές σημειώνουν ότι το σκάνδαλο είναι το αποτέλεσμα τουλάχιστον διετούς αντιπαράθεσης μεταξύ της αντικατασκοπίας και της διεύθυνσης ασφαλείας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου