Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τα μυστήρια του πλανήτη Άρη, η σχέση του με τα πειράματα στη Σαντορίνη, και το κοκκίνισμα της θάλασσας στην περιοχή


Σαιμον Μπατλελ δημοσιογράφος : 

Πιστεύουμε ότι η πρώτη  μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη έγινε το 1962 επίσης πιστεύουμε ότι υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος απόκρυψης των αληθινών συνθηκών που επικρατούν στον Άρη που  φαίνονται να είναι ευνοϊκές για την ανθρώπινη ζωή .

Η προσπάθειες που γίνονται να να πεισθεί ο κόσμος  για το αντίθετο δείχνει ότι κάποια σκευωρία υπάρχει :

Στις 29  Σεπτέμβρη 1977 σε συνέδριο  για τα οφέλη από το διάστημα ο Δρ Τζεραρντ O'Neill, είχε αναφέρει  ΟΤΙ  "έχουμε την τεχνολογία και η αποστολή στον Άρη είναι πραγματοποιήσιμη  σήμερα".


Ο Δ O'Neill και οι  Johnson και Holbrow ήταν κορυφαίοι στον σχεδιασμό αυτόνομων εγκαταστάσεων  με συνθήκες διαβίωσης ίδια με την Γη ,μακριά της Γης ! .Ο Δρ Ο Νηλ εργαζόταν 7 χρόνια (1970), σε σχέδιο μετανάστευσης ανθρώπων σε αυτόνομες μονάδες στο διάστημα .Οι μονάδες θα αποτελούντο από κοίλους γιγαντιαίους  τροχούς και στο εσωτερικό θα υπήρχαν μικρά οικοσυστήματα .

Η λεγόμενη "διαρροή εγκεφάλων" το 1970-80 δεν ήταν δημιούργημα φαντασίας ήταν γεγονός , πολλοί  κορυφαίοι επιστήμονες που είχαν σχέση με τίς  λεγόμενες φουτουριστικές επιστήμες  είχαν χαθεί, μόνοι ή με της οικογένειες τους . Άρθρα εφημερίδων της εποχής 1980- 82 όπως και μεγάλη ελληνική εφημερίδα δημοσίευαν ρεπορτάζ για της μαζικές  ανεξήγητες εξαφανίσεις  ανθρώπων που είχαν σχέση με προγράμματα (τύπου) αποίκιση σελήνης και Άρη.  Οι άνθρωποι που χάθηκαν είχαν ειδικότητες ,βιολογίας γεωλογίας ύδρο-γεωπονικής, φυσικής, μηχανολογίας, ηλεκτρονικής , μετεωρολογίας ιατρικής και διοικητικών υπηρεσιών.



Αληθινό χρώμα στον Άρη

Ο χρωματισμός του ουρανού και των τοπίων του  Άρη, έχει αποτελέσει το αντικείμενο πολυάριθμων επιστημονικών εγγράφων αλλά και βάσιμες υπόνοιες ότι η πραγματική ταυτότητα της επιφάνειας του Άρη δεν είναι αυτό που βλέπουμε .


Το χρώμα των δημοσιευμένων εικόνων Βίκινγκ και άλλων εξερευνητικών αποστόλων  ποικίλλουν πολύ στο χρώμα, τον κορεσμό και τη χρωματικότητα. Το αληθινό χρώμα είναι σημαντικό για την ερμηνεία των φυσικών, χημικών, γεωλογικών και, ενδεχομένως, βιολογικών πληροφοριών για τον Άρη. Η αδύνατη  ταυτοποίηση (άρνηση NASA)  με άλλες  διαδικασίες απεικόνισης ήταν η μη εμπιστοσύνη στα διαγράμματα χρώματος απεικόνισης που απεικονίζει το Αριανό περιβαλλοντικό φως κοκκινωπό.

Τα ηλιακά κύτταρα (Pathfinders) που ενεργοποιούνται από το μπλε φως, θα είχαν αποτύχει κάτω από το κυρίως κόκκινο φάσμα που αποδίδεται γενικά στον Άρη.




Αυθεντικές φωτογραφίες από Viking 1-2 που έχουν "ξεχαστεί" Οι φωτογραφίες είναι χωρίς την χρωματική επεξεργασία από μέρος της NASA  



Στίς πρώτες φωτογραφίες υπήρχαν  χρωματισμοί χώματος ερήμων και χρωματισμένων βράχων που  ξεχώρισαν σαφώς κάτω από έναν μπλε ουρανό. Δύο ώρες αργότερα, εντούτοις, η επίσημη εικόνα άλλαξε στο χρώμα πορτοκαλιού   (NASA π- 17164), (12A006) του αριθμός 1b ( orange-red (NASA P-17164) Figure 1b)  

Αυθεντικές φωτογραφίες από Viking 1-2 που έχουν "ξεχαστεί" Οι φωτογραφίες είναι χωρίς την χρωματική επεξεργασία από μέρος της NASA.



 Το θερμοκήπιο

Ο  Άρης έχει ένα στρώμα νεφών που η πυκνότητα του μεταβάλετε κατά καιρούς. Όπου υπάρχει νερό  υπάρχει και ζωή και το νερό στον Άρη είναι καλά κρυμμένο.

Τα σενάρια για την αποίκιση αλλά και την μορφοποίηση του Άρη  δεν ανήκουν στην σφαίρα τις φαντασίας αλλά έχουν δημιουργηθεί από το 1965 .

Πολλά έχουν ακουσθεί για παρεμβάσεις στην επιφάνεια του πλανήτη ,το 1960 θεωρείτο ότι μια   βόμβα υδρογόνου  ήταν μια καλή σκέψη για να ζεσταθούν οι  περιοχές του πάγου ?, αργότερα η εναπόθεση στάχτης στης παγωμένες περιοχές   ήταν από της επικρατέστερες ιδέες .Πρόσφατες εργασίες θεωρούσαν απαραίτητη την τοποθέτηση  καθρεπτών σε τροχιά στον Άρη .

Σήμερα εργασίες γίνονται από τα πανεπιστήμια της Βοστόνης και τών Αθηνών στην Σαντορίνη*. Η προτεινόμενη λύση για να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα είναι η ίδια η ζωή ,  δηλαδή παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα από μικροοργανισμούς .Το πολυπόθητο φαινόμενο του θερμοκηπίου ,θα δημιουργηθεί με την βιοτεχνολογία ,θα  επιστρατευτούν φυτά  και ένζυμα που είναι ανθεκτικά στην ακτινοβολία που με τα αέρια που θα απορρίψουν  θα είναι η αρχή της δημιουργίας .


*δοκιμάζονται ειδικά φύκι στην επιφάνεια του ηφαιστείου 



Η αρχή

Το 1961 έγινε μια από της μεγαλύτερες θύελλες στον Άρη, μετά την εκτόνωση του φαινομένου (που ακόμη και σήμερα δεν ξέρουν πώς δημιουργούνται ?) φάνηκαν μεγάλες αλλαγές στον πλανήτη , οι πόλοι είχαν μικρύνει και άρχισαν να παρατηρούνται αραιές νεφώσεις .{;;;;;}

Το 2001 έγινε άλλη μια μεγάλη θύελλα που κάλυψε και αυτήν όλο τον πλανήτη όταν κόπασε είδαμε τα πολυπόθητα ρυάκια να αναβλύζουν από λόφους του Άρη . {;;;;}


Πιθανή βιολογική δραστηριότητα στο ALH84001Στοιχεία  πρωτόγονης ζωής στον Άρη

Πειράματα Βίκινγκ 

Ζωή στον Άρη (MSSS)

Μετεωρίτες από τον Άρη



Που είναι το νερό;

Η επίσημη θέση  είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει νερό που να αναβλύζει γιατί δεν υπάρχει αρκετή ατμόσφαιρα  να συμπιέσει το νερό και να  το κρατήσει σε υγρή μορφή ,η ατμόσφαιρα είναι 7,5 mpar   1/150 της γήινης   και θερμοκρασίες +30  - 60  .Έτσι το νερό βράζει προτού προλάβει να γίνει υγρό,  γίνεται αέριο κατευθείαν .Τότε πως βλέπουμε πρόσφατα   ρυάκια στη επιφάνεια του Άρη ;  

Φαίνεται ότι κάποιες στιγμές και σε ορισμένες περιοχές η πίεση αναβαίνει αρκετά ώστε να προλάβει να κυλήσει το νερό στους λόφους του Άρη (όσο η θερμοκρασία είναι κοντά στους 12 C  πάνω από 12 C εξατμίζεται με βρασμό).

Το ραντάρ MARSIS, από την αποστολή Mars Express , θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει μέχρι τέσσερα χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια, ψάχνοντας το υπόγειο νερό ή πάγο. Η στερεοσκοπική  φωτογραφική μηχανή υψηλού ψηφίσματος θα πάρει μεγάλης ακρίβειας εικόνες του πλανήτη και θα αρχίσει μια περιεκτική τρισδιάστατη χαρτογραφία του Άρη. Επίσης, διάφορα φασματόμετρα θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν τα μυστήρια της Αριανής ορυκτολογίας και της ατμόσφαιρας, καθώς επίσης και τις επιρροές από τον ηλιακό αέρα ή τις εποχιακές αλλαγές. 


Η συνεργασία 

Η συνεργασία  μεταξύ  NASA και της ρώσικης διάσημης υπηρεσίας είναι προφανής ο πλανήτης Άρης είναι φιλόξενος  περισσότερο από ότι ξέρουμε και μαθαίνουμε . Εργάζονται και χρησιμοποιούνται  τεράστια ποσά όχι μόνο για μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη , αλλά και για την δημιουργία  ατμόσφαιρας .  Το ενδεχόμενο να έχουν πειραματιστή στην επιφάνεια του Άρη με  διάφορες τεχνικές  παραμένει ακόμη άγνωστο    


Pathfinder: Πρόσφατη φωτογραφία πρωινού στον Άρη διακρίνονται  καθαρά νεφώσεις που προέρχονται από υδρατμούς


Οι πρώτες ενδείξεις

Το 1976 (20 Ιουλίου)  όταν τα  βιολογικά εργαστήρια Βίκινγκς 1-2   πλησίασαν τον Άρη κανείς δεν περίμενε κάτι το ιδιαίτερο,  αλλά.. όταν ο Βικινγκς1 προσεδαφίστηκε στην ουτοπία του Άρη τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα και θετικά  .Ο Βινγκις 2  παρέμενε σε τροχιά γύρω από τον Άρη και το προσεδαφισμένο τμήμα με το αρθρωτό βραχίονα  του σκάφους έπαιρνε αρειανο χώμα για τα πρώτα πειράματα που θα έκανε ,το χώμα  μοιράστηκε σε τρεις αυτόματους αναλυτές .Οι αναλυτές περιείχαν θρεπτικά συστατικά και είχαν θερμοκρασία κατάλληλη για τον πολλαπλασιασμό μικροοργανισμών .Σε περίπτωση που υπήρχαν μικρόβια  τρεφόμενα θα απέβαλαν αέρια τα οποία θα ανίχνευε ο ένας αναλυτής .Ο δεύτερος θα μετρούσε την  ποσότητα του  άνθρακα και ο τρίτος αναλυτής θα προσδιόριζε την φύση των ανταλλαγών και των αποτελεσμάτων  των άλλων δύο . 

Η πλειοψηφία των επιστημόνων της NASA δεν περίμενε να  συμβεί κάτι. Όμως στις 22 Ιουλίου 1976  οι τηλεμετρητες έδειξαν  ότι υπήρχε έντονη παραγωγή αερίων. Το έδαφος του Άρη που  τοποθετήθηκε  στο θρεπτικό περιβάλλον  του αναλυτή ανέδυε δεκαπέντε φορές περισσότερα αέρια απ ,ότι τα πειράματα  με γήινο χώμα  , με γήινους μικροοργανισμούς ! Ο πρώτος  αναλυτής  επιβεβαίωσε  ότι το έδαφος του Άρη τρώει  την τροφή που του  προσφέρθηκε  ,αφομοίωνε τον άνθρακα σαν τα φυτά της γης.

Η είδηση  παρουσιάστηκε   στα ΜΜΕ   αλλά οι επιστήμονες  συνέστησαν σύνεση Θα έπρεπε να περιμένουν τα αποτελέσματα  και από το Βίκινγκς 2 , ίσως να μην λειτουργούσε κατή σωστά. .  Ένα μήνα  αργότερα οι τηλεμετρίες του Βίκινγκ 2 έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα από μια άλλη περιοχή του Άρη . Η περιοχή αυτή ονομάζεται Κρίσις και βρίσκεται 7.400 χιλιόμετρα  μακριά από το πρώτο σημείο Η  μεγάλη απόσταση περιορίζει  στο ελάχιστο  την πιθανότητα να βρέθηκα και τα δύο σκάφη σε έδαφος  ίδιας ανόργανης  σύστασης . Η επιστημονική δεοντολογία  υπαγόρευσε   την διεξαγωγή ενός  αντί πειράματος  που έγινε  στις 22 Αυγούστου του  1976 .Αποστείρωσαν στους 160 Κ νέα  δείγματα  του εδάφους από το αρχικό που είχε συλλέξει ο βραχίονας .Στην συνέχεια  το έβαλαν  στο  θρεπτικό  θάλαμο . Αν τα αέρια  που είχαν παραχθεί ήταν  αποτέλεσμα  χημικής αντίδρασης των ανόργανων συστατικών  του εδάφους με τη τροφή  τότε  η εκροή αεριών θα επαναλαμβανόταν .

Αν όμως οφειλόταν σε μικροοργανισμούς δηλαδή σε  ζωή τότε  η έντονη θερμότητα θα τους σκότωνε  και επομένως δεν θα απόβαλαν αέρια . Πράγματι μετά την αποστείρωση  το νέο χώμα  δεν παρήγαγε αέρια ,δηλαδή δεν υπήρχαν ζωντανά μικρόβια  και τα ανόργανα υλικά δεν έδωσαν καμία αντίδραση με παραγωγή αέριων .Τα αποτελέσματα έδειχνα ότι υπήρχε Ζώη στον Άρη ,όμως ο τρίτος αναλυτής ο φασματογράφος μάζας δεν ανίχνευσε οργανικά μόρια .Η ζωή  όπως γνωρίζουμε από την Γη απαιτεί οργανικά μόρια .Το αποτέλεσμα έμεινε αιωρούμενο  με  σαφής αποδείξεις για ζωή στον Άρη .



Η NASA δεν  ανακοίνωσε  βλάβες στα όργανα 

Επτά αποστολές έχουν γίνει στον Άρη τα τελευταία 28 χρόνια καμία δεν είχε πειράματα για ανίχνευση ζωής στον Άρη.


Τον Αύγουστο του  1996 ανακοινώθηκε πως βρήκαν κομμάτι από μετεωρίτη που ήρθε από τον Άρη ?! το κομμάτι βρέθηκε στην Ανταρκτική και έπεσε εκεί σε άγνωστο χρόνο .Το περίεργο είναι  ότι η ανακοίνωση έλεγε ότι στον μετεωρίτη βρέθηκαν αέρια ίδια  με αυτά του Άρη και μικροοργανισμοί εξωγήινης προέλευσης !!  . Η προσπάθεια ήταν σαφής κάτι δεν πήγαινε καλά στην όλη υπόθεση .Η ΝΑΣΑ μιλά για εξωγήινη ζωή  με στοιχεία από ένα μετεωρίτη που πιθανό να προέρχεται από των Άρη και δεν παραδέχεται τις αποδείξεις από αποστολές ανίχνευσης ζωής στον Άρη.

Μάιος 2002 η ΝΑΣΑ   ανακοινώνει επίσημα  την ύπαρξη άφθονου  παγωμένου νερού στον πλανήτη Άρη  και πιθανότατα περισσότερου σε υγρή μορφή στο υπέδαφος με βάθος μόλις λίγα μέτρα!! 

Η ανακοίνωση έγινε μόνο μια ημέρα  και πέρασε στα ψιλά στα ΜΜΕ ,όσοι γνωρίζουν όμως την σημασία της ανακοίνωσης κατάλαβαν πολλά  .Ο MGS (Πλανητικός Τοπογράφος του Άρη  ) και η( Οδύσσεια  φωτογράφηση και στο υπέρυθρο) MOC  έδωσαν  καταπληκτικές φωτογραφίες , νερο που έτρεχε από λόφους στον Άρη  ,αλλά και είδαμε επίσης  και μια τεράστια αμμοθύελλα που κάλυψε όλο τον πλανήτη( MGS) .Όταν κόπασε  η σκόνη και η άμμος φάνηκαν ξανά καθαρά τα ρυάκια και η εναποθέσεις νερού (λίμνες) που μαρτυράν σαφώς ότι το νερό αναβλύζει συνεχώς ( σε κατάλληλες συνθήκες ) στην επιφάνεια. .



Θεωρίες 

Μπομπ  Γκροντιν: "Οι τελευταίοι  Απόλλων ήταν απλώς ένα προπέτασμα καπνού ..για να καλύψουν αυτά που γίνονται πραγματικά εκεί επάνω"

Γκορτον Μποουντμπεντ, καθηγητής σε ανώτερα επίπεδα διπλωματίας. "Φαίνεται  να λειτουργεί κάποιος  ιδιαίτερος παράγοντας  σε σχέση Ανατολής Δύσης .

Το 1959 η τότε σοβιετική ένωση είχε μια από της μεγαλύτερες διαστημικές καταστροφές  ,πύραυλος που προοριζόταν για αποστολή στο διάστημα  καταστράφηκε με αποτέλεσμα όλο το κοσμοδρόμιο, επιστήμονες και αρκετό προσωπικό να σκοτωθεί , η περιοχή ερημώθηκε ολοσχερώς ,ενδέχεται ο πύραυλος να έφερε πυρηνική βόμβα. Το περιστατικό αποσιωπήθηκε.

Η αποστολή στον πλανήτη Άρη έγινε  με επιτυχία και απρόσμενο αποτέλεσμα ,υπήρχε  αραιή ατμόσφαιρα .Από τότε υπάρχει μία υπόγεια αυτόνομη βάση στον Άρη με αρκετό προσωπικό .Η τεχνικές διαμόρφωσης  του πλανήτη σε συνθήκες Γης  με ένζυμα και χλωρίδα  πραγματοποιούνται μεμονωμένα , η μαζική εφαρμογή του πειράματος θα γίνει τώρα ,μιας και ο Άρης παρακολουθείτε στενά από αρκετούς τροχιακούς σταθμούς . Επίσης  η επίσημη αποστολή στον πλανήτη Άρη  θα επισφράγιση και θα νομιμοποιήσει τα πειράματα και της εκεί  κατασκευές στον πλανήτη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου