Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Στόχος δολοφονίας ο Πούτιν

Οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν σχέδιο δολοφονίας του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν. Δύο συλλήψεις από τις αρχές.

Η ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Ρώσου πρωθυπουργού και υποψήφιου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπό Ντίμτρι Πεσκόφ, ο οποίος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
Βάσει του σχεδίου, που απετράπη από τις ρωσικές και ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ισλαμιστές θα επιχειρούσαν να δολοφονήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε διαμέρισμα στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας και κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Σύμφωνα με το Pervyi Kanal, δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου.

Ένας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν, ο Ιλβι Πιανζίν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα ανακρίνεται στα γραφεία της ουκρανικής αστυνομίας, ανέφερε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας.

Η οργάνωση, όπως ανέφερε, θα εκπαιδευόταν στην Ουκρανία στην παρασκευή βομβιστικών μηχανισμών πριν πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Ρωσία και ολοκληρώσει την αποστολή της με μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου