Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Νέα τάξη φαρμάκων - Ντοκιμαντέρ

Το ακόλουθο ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως στο πέπλο του μυστηρίου που καλύπτει την φαρμακευτική βιομηχανία και τα παράγωγα της, τα φάρμακα.

Πόσο στα αλήθεια θέλουν οι φαρμακευτικές βιομηχανίες το καλό των ανθρώπων; Γιατί τα φάρμακα είναι προϊόντα που κοστίζουν πάντα τόσο πολύ, ενώ πολλά από τα συστατικά τους είναι φθηνά και διαδεδομένα; Τι συμφέροντα υπάρχουν από το εμπόριο των φαρμάκων και τις φαρμακευτικές εταιρίες που τα πωλούν και τα προωθούν; Και το κυριότερο: είναι τα περισσότερα φάρμακα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να θεραπεύουν τελικά;


Το τελευταίο ερώτημα θα σκεφτεί κάποιος ότι απαντάται σύμφωνα με τα αυτονόητα. Όμως, ποια είναι τελικά τα αυτονόητα, όταν οι βιομηχανίες φαρμάκων κατασκευάζουν φάρμακα που τελικά δεν σώζουν, απλά παρατείνουν για λίγο ακόμη την ζωή των άρρωστων ανθρώπων; Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούνται σημαντικές βλάβες καθώς και θάνατοι από αυτά (βλέπε: χημειοθεραπείες, θεραπείες για την νόσο του AIDS). Τα συμπεράσματα δικά σας, και καλή προβολή.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου