Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Challenger: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία πτήση

Είκοσι έξι χρόνια μετά το ατύχημα του Challenger, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ερασιτεχνικό βίντεο από το μοιραίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή επτά αστροναυτών.

Ήταν στις 28 Ιανουαρίου του 1986 όταν το διαστημικό λεωφορείο Challenger εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ και 73 δευτερόλεπτα μετά από την εκτόξευση καταστράφηκε.



Σήμερα 26 χρόνια μετά έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα. Το βίντεο γυρίστηκε από τον Bob Karman στο αεροδρόμιο του Ορλάντο, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του επέστρεφε από διακοπές στη Disney World .

Το καταστροφικό αυτό συμβάν αμαύρωσε την αστραφτερή εικόνα της NASA και κλόνισε την πεποίθηση ότι οι διαστημικές πτήσεις θα μπορούσαν να γίνουν τόσο συνηθισμένες όσο και οι πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας.



Μαζί με την Christa McAuliffe, τη μοιραία ημέρα της 28ης Ιανουαρίου του 1986 στο Challenger επέβαιναν ο κυβερνήτης Dick Scobee, ο πιλότος Mike Smith, καθώς και οι αστροναύτες Ellison Onizuka, Judy Resnik, Ron McNair και Greg Jarvis.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου