Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Wikileaks: «Εως δυο χρόνια ζωής δίνουν οι γιατροί στον Τσάβες»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις των απόρρητων τηλεγραφημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα τηλεγράφημα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του καρκινοπαθούς προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Σύμφωνα με αυτό, οι Ρώσοι γιατροί τού έδιναν «έως δύο χρόνια ζωής». Και αυτό τον Ιούλιο του 2011.

Ο λόγος για τον οποίο οι Ρώσοι δεν εμφανίζονταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του προέδρου είχε να κάνει με τον τρόπο που οι Κουβανοί συνάδελφοί τους χειρίστηκαν την πρώτη επέμβαση για την αφαίρεση του καρκινικού όγκου.

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, η χειρουργική επέμβαση δεν έγινε όπως έπρεπε και αυτό το διαπίστωσαν οι Ρώσοι όταν κλήθηκαν -στη δεύτερη επέμβαση- να «καθαρίσουν» την περιοχή.

Ο ίδιος ο Ούγκο Τσάβες εξακολουθεί να δηλώνει ότι οι επεμβάσεις ήταν απολύτως επιτυχείς, μάλιστα πρόκειται να επιστρέψει στην Αβάνα για να υποβληθεί σε νέα επέμβαση. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί τον συμβούλεψαν να πάει στη Βραζιλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ούγκο Τσάβες διεκδικεί -τον ερχόμενο Οκτώβριο- την τρίτη επανεκλογή του στην προεδρία. Ήδη ασκεί καθήκοντα προέδρου από το 1998.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου