Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η Ισραηλινή Αεροπορία έφθασε στα σύνορα του Ιράν!

Το Ισραήλ θα χρησιμοποιεί αεροπορική βάση του Αζερμπαϊτζάν κοντά στα σύνορα με το Ιράν.Ο στρατιωτικός κλοιός σφίγγει και όλα δείχνουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για στρατιωτικό χτύπημα ανά πάσα στιγμή.

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού Foreign Policy σε άρθρο με τίτλο “Ο πόλεμος με το Ιράν θα αρχίσει από τον Καύκασο ;” αναφέρεται πως ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ παραχώρησε μια αεροπορική βάση στο Ισραήλ σε περιοχή κοντά στα βόρεια σύνορα του Ιράν.

Ανώτατος Αμερικανός διπλωμάτης μιλώντας στον Μάρκ Πέρι του περιοδικού Foreign Policy, ανέφερε πως η βάση που παραχωρήθηκε από το Μπακού στο Ισραήλ ονομάστηκε “Αζερμπαϊτζάν”.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τις οποίες είναι βέβαιο πως σε περίπτωση που το Ισραήλ χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο πόλεμος δεν θα περιοριστεί στον Περσικό Κόλπο, αλλά θα εξαπλωθεί και στον Καύκασο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία ύψους 1,6 δις $ για τη πώληση Heron και αντιαεροπορικών πυραύλων στο Μπακού. Η συμφωνία είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις Άγκυρας και Τεχεράνης.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου