Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ερωμένη του Κένεντι δολοφονήθηκε από τη CIA

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο σχετικά με το μυστηριώδη θάνατο μίας εκ των ερωμένων του προέδρου των Η.Π.Α, John F. Kennedy, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του εγείρει πολλά ερωτήματα για την εμπλοκή της CIA σε αυτόν. Νέες θεωρίες συνομωσίας κάνουν την εμφάνισή τους και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.
Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για την εξωσυζυγική ζωή του δολοφονημένου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ύπαρξη δεκάδων ερωμένων είναι δεδομένη, αλλά για πρώτη φορά ένα βιβλίο κάνει λόγο για προσχεδιασμένη δολοφονία μίας από αυτές, της όμορφης κοσμικής Mary Pinchot Meyer, η οποία βρέθηκε νεκρή λίγους μήνες μετά από αυτόν.

Υπάρχουν νύξεις για τη μυστική υπηρεσία των Η.Π.Α και το ρόλο που διαδραμάτισε στο θάνατό της. Το βιβλίο αναφέρει ότι η Meyer αποτελούσε μία ζωντανή απειλή για αυτούς εξαιτίας των όσων ήξερε για τη δολοφονία του Kennedy. ''Ήταν πολύ κοντά στην αλήθεια'' αναφέρει χαρακτηριστικά το βιβλίο.


Η Meyer βρέθηκε νεκρή στο κανάλι Georgetown τον Οκτώβριο του 1964. Τότε όλα έδειχναν πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, με τον πρώην σύζυγό της να μιλά καθαρά για δολοφονία. Οι ισχυρισμοί του έρχονται να επιβεβαιωθούν σύμφωνα με το βιβλίο, όπως δημοσιεύεται στη Dailymail.
Είτε επαληθευθεί αυτή η θεωρία, είτε όχι, υπάρχει μία σειρά από αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το θάνατο αλλά και τους τελευταίους μήνες της ζωής της.

Ο πρώην σύζυγος της Meyer, Cord Meyer, ήταν πράκτορας της CIA και ενεργό μέλος της κοινωνικής ζωής της Georgetown. Αρχικά το ζεύγος Kennedy έκανε παρέα με την αδερφή της Meyer, Antoinette, και στη συνέχεια γνωρίστηκε καλύτερα με την ίδια, με την οποία και σύναψε σχέση λίγο καιρό αργότερα.

Το βιβλίο του Peter Janney, με τίτλο ''Mary's Mosaic: The CIA Conspiracy to Murder John F. Kennedy, Mary Pinchot Meyer, and Their Vision of World Peace'' (Το Μωσαικό της Μαίρης: Η συνωμοσία της CIA για τη δολοφονία του John F. Kennedy, Mary Pinchot Meyer και το όραμα για την παγκόσμια ειρήνη), περιγράφει ακόμα τη στενή σχέση των δύο, αλλά και τη συνήθεια της Meyer να φέρνει συχνά μαριχουάνα και χάπια LSD στις μεταξύ τους ερωτικές επαφές.

Το προσωπικό της ημερολόγιο δε βρέθηκε ποτέ. Στην τελευταία του συνέντευξη το 2001, ο πρώην σύζυγός της ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως αυτοί που δολοφόνησαν τον πρόεδρο, ευθύνονται και για το θάνατο της δικής του συζύγου.

Ελλείψει στοιχείων ο μυστηριώδης θάνατος της ερωμένης του John F. Kennedy, θα παραμένει ανεξιχνίαστος, μέχρι την εμφάνιση νέων πληροφοριών.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου