Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τουλάχιστον 30 Βορειοκορεάτες επίσημοι έχουν σκοτωθεί τον τελευταίο χρόνο στο... λουτρό τους


Τουλάχιστον 30 επίσημοι της Βόρειας Κορέας οι οποίοι ήταν εμπλεκόμενοι σε συνομιλίες με τη Ν. Κορέα έχουν σκοτωθεί σε «αυτοκινητιστικά και άλλα δυστυχήματα» σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στην ετήσια έκθεσή της η συγκεκριμένη οργάνωση επιπρόσθετα αναφέρεται ότι εκτός των 30 νεκρών επισήμων τουλάχιστον ακόμη 200 άτομα φαίνεται πως έχουν συλληφθεί από τις κρατικές αρχές ασφάλειας κατά τη διάρκεια μετάβασης της εξουσίας από τον  Kim Jong-il ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή και της διαδοχής του από τον 29χρονο γιό του Kim Jong-un.

Από τους 200 συλληφθέντες η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός έχει εκτελεστεί ενώ οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί σε στρατόπεδα κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης γνωστά και ως γκούλαγκ όπου «ζουν» περί τους 200.000 Βορειοκορεάτες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι 30 επίσημοι που έχουν σκοτωθεί σε διάφορα «δυστυχήματα»  θεωρήθηκαν ως αποδιοπομπαίος τράγος για την αποτυχία των συνομιλιών με τη Σεούλ, ενδεχομένως όμως πρόκειται και για εσωτερικού τύπου εκκαθαρίσεις .



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου